סלט סלמון צרוב בווינגרט דבש וחרדל

המרכיבים

  • 1 נתח סלמון טרי, נקי מעור ועצמות, במשקל 200 גרם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית טימין
  • 1 כף רוזמרין

לסלט

  • 1 ראש אנדיב
  • 1 מלפפון
  • 1 חסה אייסברג
  • 1 חסה אלון אדום
  • 1 כוס פולי סויה טריים
  • 5 טוסטונים
  • 2 כפות אגוזי מלך קלויים

לרוטב

  • 2 כפות בצל סגול קצוץ
  • 3 כפות חרדל דיז'ון
  • 1 ו-1/2 כפות דבש
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. הסלמון: מחממים מחבת עם שמן זית, מפזרים על הסלמון טימין ורוזמרין וצורבים כ-2 דקות מכל צד.
  2. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  3. הרכבת המנה: מערבבים את החסות עם הרוטב. מפזרים מעל פולי סויה ואגוזי מלך. חותכים את הסלמון לפרוסות יפות ומסדרים סביב הסלט. מסדרים ליד את הטוסטונים.

שניצל סינטה עם תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק

המרכיבים

  • נתח סינטה פרוס דק
  • פירורי לחם יפניים (פנקו)
  • ביצה
  • קמח
  • שמן קנולה

לתפוחי האדמה

  • 2 תפוחי אדמה קלופים
  • רוטב צ'ילי מתוק
  • אגוזי מלך קצוצים
  • טימין
  • זעתר טרי

אופן ההכנה

  1. יוצרים בלילה של קמח ביצה ופנקו. טובלים את הסינטה בבלילה. מטגנים בשמן עמוק עד השחמה.
  2. תפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול במים.
  3. מוציאים ומקפיצים עם רוטב הצ'ילי, האגוזים והתבלינים. מגישים לצד שניצל הסינטה.

רול ירקות בדפי אורז עם מטבל אסייאתי

המרכיבים

  • דפי אורז
  • קערת מים רחבה (לחליטת הדפים)
  • עלי חסה ערבית שטופים ומופרדים
  • מלפפון חתוך לרצועות
  • תירס
  • אפונה חלוטה
  • גזר חתוך לרצועות

למטבל

  • סויה
  • שמן שומשום
  • מירין
  • בצל ירוק חתוך לטבעות
  • אבקת ג'ינג'ר

לקישוט

  • רצועות עירית

אופן ההכנה

  1. הכנת המטבל: בקערת ערבוב מערבבים יחד: רבע כוס סויה, כפית שמן שומשום, 4 כפות מירין, ככף אבקת ג'ינג'ר וכמה טבעות בצל ירוק. מניחים בצד להשרייה
  2. חולטים דף אורז במים ל-10 שניות, מנערים מעט מהמים ומניחים על מגבת.
  3. מילוי הדפים: מניחים מצע של עלה חסה, מתאימים את גודל החסה על-ידי קריעת השוליים. על החסה, בקרבת השוליים, מניחים: ברוקולי, אפונה, רצועות גזר ותירס.
  4. יצירת הרול: כאשר יש תלולית גבוהה ומאורכת מקפלים את השוליים ומגלגלים על המילוי. אם הקצה לא נדבק לרול, מרטיבים אותו מעט. כאשר הרול מגולגל עוטפים אותו בניילון נצמד ונגשים להכנת רול נוסף.
  5. להגשה: מוציאים את הרולים מהניילון הנצד וקושרים אותם בעירית לקישוט. מניחים בצלחת הגשה ולידים צלוחית עם המטבל.