ישי גולן ממשיך את הסיור בכפרי הדרוזים והצ'רקסים והפעם הוא מגיע לפקיעין, אחד הכפרים היפים והציוריים בגליל. בפקיעין חיים תושבים דרוזים, נוצרים, יהודים ומוסלמים. גולן פוגש את פריד פדול שמספר לו על ההיסטוריה של פקיעין ולוקח אותו לסיור בכפר. לאחר מכן מתארח גולן בדיוואן אל מוכתר, מסעדה מרהיבה ביופיה שנמצאת בתוך מערה, בהמשך בודק גולן את הסבונים הטבעיים שמייצרת סבתא ג'מילה וטועם את הפיתות של ראיה. לאחר מכן נוסע גולן לחורפיש, לומד לסרוג ללא מסרגות וטועם סמבוסק מקומי ולחמה בעג'ין.