השפית רימה אולברה יוצאת למסע מרתק בו היא פוגשת שפים מכל רחבי העולם שמארחים אותה במטבח ומשתפים אותה בטיפ חדשני, שילוב מרכיבים לא שגרתי או מתכון מפתיע. בתוכנית הראשונה היא עוצרת בשבע תחנות, מאירופה ועד אסיה.

התחנה הראשונה היא במומבאי שבהודו. סאנג'יב קאפור, שף מפורסם שבבעלותו רשת מסעדות ובאמתחתו מספר רב של ספרי בישול שהוציא לאור, חולק עם אולברה מנה הודית צמחונית של גבינת פאניר מתובלת שנאפית בתוך אגוז קוקוס טרי שמעניק לה מניחוחו. לאחר מכן מבקרת אולברה במסעדת המטבח של רמה של השפית רמה בן צבי מנטף שבהרי ירושלים, שמתמחה בהכנת מנות שמבוססות על חומרי גלם מקומיים בלבד. בן צבי מכינה מנה של עלי חורף ממולאים - עלי סלק ממולאים בארטישוק ירושלמי אפוי ועלי רקפות במילוי כרובית אפויה עם טחינה.

סיור קולינרי ראוי לשמו חייב לכלול את צרפת ואכן התחנה הבאה היא מסעדת סיטרוס אטואל שבפריז. השף ז'יל אפייה משלב בישול צרפתי מסורתי עם מטבח קליפורני עדכני ומכין מנה לא שגרתית של קוקי סאן ז'אק אפויים עם רוטב סויה, שמן זית ופרמזן. בבנגקוק האקזוטית פוגשת אולברה את מיי ג'ייג'ונג שבבעלותה בית ספר לבישול תאי צמחוני ויחד הן מכינות גרסה צמחונית למרק הטום יאם המפורסם.

שוקולד, בירה ועולש הם שלושה מרכיבים אופייניים למטבח הבלגי והשף פליקס אלן ממסעדת הוף טה רודה משלב את כולם במנה ייחודית של יונים ברוטב שוקולד. השף ודאט בשרן ממסעדת פרייה שבאיסטנבול חותם את הסיור ומציג מתכון מהמטבח העותמני של מקרל ממולא צנוברים, פירות יבשים ועשבי תיבול, מצופה פירורי לחם ומטוגן בטיגון עמוק שכולל שיטה ייחודית ומפתיעה להוצאת האידרה מתוך הדג.