המרכיבים

תבנית בגודל ‭30 X 20‬ ס"מ או תבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 500 גרם ברוקולי טרי או קפוא
  • 1/2 כוס בצל ירוק
  • 50 גרם חמאת עזים
  • 250 גרם גבינה לבנה מחלב עזים 5%
  • 1 שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 150 גרם צפתית 5% (סדרת המעדניה) של משק צוריאל, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קורנפלור
  • מלח פלפל

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. חולטים את הברוקולי במים רותחים.

3. מטגנים את הבצל בחמאת עזים ומוסיפים את הברוקולי החלוט לטיגון קצר.

4. שמים בקערה נפרדת את הגבינות, השמנת, הביצים, הקורנפלור, הבצל הירוק המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

5. מוסיפים את הברוקולי לבלילה ומערבבים.

6. משמנים את התבנית בחמאה. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור לכ-30 דקות.