ניתן לטגן או לאפות את כדורי הפלאפל, העיקרון הוא לשמור על טמפרטורות נכונות – בין אם אתם בוחרים לטגן ובין החלטתם לאפות.

המרכיבים

לפלאפל

  • 400 גרם גבינת טבורוג
  • 150 גרם בולגרית המשק מגורדת

לציפוי

  • 4 ביצים
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות פירורי לחם פנקו
  • 1.5 כוסות פירורי לחם רגילים

ההכנה

1. שמים בקערה את הגבינות ומערבבים יחד עד למרקם אחיד.

2. יוצרים כדורים קטנים.

3. מצפים את הכדורים בקמח, ביצה ופרורי לחם

4. מחממים במחבת עמוקה שמן לטיגון בגובה 2 ס"מ על להבה בינונית. (ניתן לאפות בתנור שחומם ל-200-210 מעלות כ-7 דקות עד להזהבה).

5. מטגנים עד להזהבה.

  • גיוון: כדי ליצור פלאפל בצבעים ניתן להוסיף לתערובת פסטו/ פפריקה ולפרורי לחם תבלין.