>> רוצים עוד מתכוני גבינות? היכנסו למתחם קיץ גלילי

המרכיבים

לבסיס

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 50 גרם חמאת עזים מומסת (במיקרוגל)
  • 50 גרם שקדים

למלית

  • 1 כוס דבש
  • 1/2 כוס חלב
  • 500 גרם גבינה לבנה מחלב עיזים 5%
  • 1 גביע יוגורט עיזים (150 גרם)
  • 1 קרטונית שמנת מתוקה עמידה 38% (250 מ"ל)
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 1 שקית ג'לטין

לסירופ הרימונים

  • 100 מ"ל רכז רימונים
  • 100 גרם סוכר
  • 2 כוסות גרגירי רימון

ההכנה

1. הכנת הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים והשקדים במעבד מזון עם להב פלדה עד קבלת תערובת פירורית דקה. מוסיפים את החמאה המומסת לתערובת הביסקוויטים ומערבבים. משטחים את התערובת על התבנית ומכניסים למקרר.

2. הכנת המלית: ממיסים בסיר על אש נמוכה את החלב והדבש יחד, מכבים את האש ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי ערבוב מהיר. מצננים.

3. מקציפים את השמנת מתוקה עד לקבלת לקצף יציב וקשה.

4. מערבבים יחד את מוצרי החלב וגרידת הלימון ומוסיפים את תערובת החלב והדבש.

5. מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת הגבינה.

6. מוציאים את תחתית הביסקוויטים מהמקרר, ויוצקים את המלית על התחתית

7. הכנת הסירופ: שמים בסיר את רכז הרימונים ואת הסוכר וממיסים על אש נמוכה. מסירים מהאש, מוסיפים את גרגירי הרימון ומקררים.

8. יוצקים את הסירופ על מלית הגבינה, מקררים ל כ-3 שעות לפחות, ומגישים.