כריך מספר 1: המסורתי

כריך גבינה קלאסי עשיר בירקות.

המרכיבים

  • לחמניית מאורכת מלחם לבן או מלא
  • גבינה לבנה מחלב עזים
  • עגבניה
  • מלפפון
  • זיתים ירוקים (לא חובה)
  • עלי חסה (לא חובה)

ההכנה

1. חוצים את הלחמניה, מורחים מנה נדיבה של גבינה ומתבלים אותה קלות במלח גס. מוסיפים את המלפפון והעגבניה.

2. לגיוון: ניתן לשדרג את הכריך עם עלי חסה פריכים וזיתים.

כריך מספר 2: הנועז

כריך בעל צבעים מרהיבים וטוויסט מתקתק.

המרכיבים

  • 2 פרוסות מלחם שאור
  • פסטו / ממרח זיתים / ממרח עגבניות מיובשות
  • גבינת צאן סנט מור
  • מעט עלי אורוגולה
  • עלי חסה
  • קוביות שזיף אדום (לא חובה)

ההכנה

1. מורחים על פרוסה אחת ממרח פסטו או ממרח זיתים, ועל הפרוסה השניה מורחים ממרח עגבניות מיובשות – כך שמתקבל חצי כריך שחור וחצי כריך אדום.

2. חותכים את הגבינה לטבעות ופורסים אותן על הפרוסה.

3. מפזרים מעט עלי אורוגולה ועלי חסה.

4. מוסיפים קוביות קטנות של שזיף אדום.

כריך מספר 3: הגורמה

המרכיבים

  • 1 ג'בטה בהירה/ כהה חצויה לאורכה (לא עד הסוף)
  • חצי גליל גבינת מה -עז 9% / 20% משק צוריאל – חתוכה לטבעות (ניתן לפרוס בפורס ביצים)
  • 3 תמרים לחים/ מג'הול מקולפים, חצויים ומגולענים
  • חופן עלי רוקט שטוף ומיובש
  • 3 כפות ממרח טפנד זיתים

ההכנה

  1. מורחים את הג'בטה בטפנד הזיתים משני הצדדים הפנימיים.
  2. מניחים את חצאי התמרים בתוך הכריך ומעליהם מניחים את טבעות המה עז.
  3. משלימים את הכריך בהוספת עלי הרוקט (על טבעות הגבינה) ומגישים.

  • גיוון: ניתן להחליף את טפנד הזיתים בסלסת צ'ימיצ'ורי.