המרכיבים (לשתי פיצות בגדול בינוני)

לבצק

  • 5 כוסות קמח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 יחידה שימרית
  • 2 כפות אורגנו מיובש

לאנטיפסטי

  • 10 פטריות שמפניון טריות פרוסות לרצועות עבות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות עבות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
  • 1 קישוא חתוך לרצועות או פלחים
  • 3 כפות שמן זית

לרוטב

  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 1 עגבנייה טרייה מגורדת
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית זעתר מיובש
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/3 כוס מים פושרים
  • 3 כפות שמן זית

  • 20 כדורי בייבי מוצרלה

ההכנה

1. הכנת הבצק: מכניסים את הקמח, המלח, הפלפל, השמרית והאורגנו לקערת הבלנדר. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים במהירות איטית בעזרת וו הלישה

2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.

3. מכסים עם מגבת לחה ומניחים במקום חמים להתפחה כחצי שעה (הבצק צריך להכפיל את עצמו).

4. הכנת האנטיפסטי: מערבבים בקערת ערבוב את כל הירקות עם שמן הזית.

5. מחממים מחבת גדולה ומקפיצים את כל הירקות המשומנים עד להשחמה קלה. מסירים את המחבת מהאש ומניחים בצד.

6. הכנת הרוטב: שמים בקערה את רסק העגבניות, העגבניה המגורדת, המים, שמן הזית, המלח, הפלפל, הסוכר, האורגנו והזעתר, מערבבים היטב ומניחים בצד.

7. הרכבת הפיצה: חותכים את בצק המותפח לשניים. פורסים על משטח העבודה נייר אפיה מקומח קלות, ומרדדים כל גוש בצק לעיגול בקוטר של 30 ס"מ.

8. מורחים את רוטב הפיצה על הבצק ומפזרים מעל את מיקס האנטיפסטי.

9. מפזרים מעל כל פיצה 10 כדורי בייבי מוצרלה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-15 עד 20 דקות.