מזג האוויר החם מזמין יציאה לטבע, ורצוי עם תקרובת קלילה, שלא תגרום לנו להזיע. לטובת המשימה הרכיב השף ברק חי חורש שלושה מתכונים מנצחים בשילוב גבינה ויוגורט עזים, שישדרגו כל פיקניק: פלאפל גבינה קריספי, סלט פסטה קר עם יוגורט ובויס - מאפה במילוי חצילים וגבינה.

בנוסף, אפשר להכניס לצידנית הפיקניק לבנה עזים וחבילת קרקרים מלוחים לניגוב. ניתן לרכוש לבנה עם שמן זית וזעתר, או להוסיף שמן זית ותערובת זעתר ללבנה נקייה.

לקינוח, חיתכו חצי אבטיח לקוביות, רכשו חבילת פטה עזים מעודנת – ערבבו את השניים ויש לכם פינוק ללא מאמץ רב.

להשלמת הארוחה או סתם לאווירה טובה, ניתן לקחת גם יין פנינים אדום - יין מוגז, מרענן מאוד, שמתאים למזג האוויר החם.

פלאפל גבינה

ניתן לטגן או לאפות את כדורי הפלאפל, העיקרון הוא לשמור על טמפרטורות נכונות – בין אם אתם בוחרים לטגן ובין החלטתם לאפות.

המרכיבים

לפלאפל

  • 400 גרם גבינת טבורוג
  • 150 גרם בולגרית המשק מגורדת

לציפוי

  • 4 ביצים
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות פירורי לחם פנקו
  • 1.5 כוסות פירורי לחם רגילים

ההכנה

1. שמים בקערה את הגבינות ומערבבים יחד עד למרקם אחיד.

2. יוצרים כדורים קטנים.

3. מצפים את הכדורים בקמח, ביצה ופרורי לחם

4. מחממים במחבת עמוקה שמן לטיגון בגובה 2 ס"מ על להבה בינונית. (ניתן לאפות בתנור שחומם ל-200-210 מעלות כ-7 דקות עד להזהבה).

5. מטגנים עד להזהבה.

  • גיוון:כדי ליצור פלאפל בצבעים ניתן להוסיף לתערובת פסטו/ פפריקה ולפרורי לחם תבלין.

__________________________________________________________________________________

סלט פסטה ובייבי מוצרלה ברוטב יוגורט ובזיליקום

המרכיבים

לסלט

  • 1 חבילת פסטה פוזילי צבעונית מבושלת ומסוננת
  • 250 גרם בייבי מוצרלה
  • 3 כפות שמן זית
  • 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים
  • 15 עלי בזיליקום טרי חתוך גס

לרוטב

  • 250 גרם יוגורט עזים לשתיה
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף טימין

ההכנה

1. הרוטב: שמים בקערת ערבוב את יוגורט העזים, הבזיליקום, השום הקצוץ, הפלפל השחור והטימין מערבבים.

2. הסלט: שמים בקערה את הפסטה, הבייבי מוצרלה, שמן הזית, עגבניות השרי, הזיתים והבזיליקום הקצוץ ומערבבים היטב עד קבלת פיזור אחיד.

3. שופכים את הרוטב מעל הסלט מערבבים בעדינות ומגישים.

_____________________________________________________________________________________

בויוס

המרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1.5 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 1/2 ליטר שמן קנולה

למילוי

  • 2 חצילים קלויים ומקולפים
  • 1 גבינת מה עז 9% חתוכה לקוביות
  • פלפל ומלח

לציפוי

  • 100 גרם קשקבל מגורדת דק
  • 100 גרם בולגרית המשק מגורדת דק

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. הכנת הבצק: מערבבים במיקסר את הקמח, המים והמלח עד לקבלת בצק אחיד.

3. שופכים את השמן לקערה עמוקה. קורצים את הבצק לעיגולים קטנים ומניחים אותם בשמן למשך כשעה וחצי.

4. הכנת המילוי: מערבבים בקערה את החצילים, גבינה המה עז, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה

5. הרכבת הבויס: מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים באמצע כף מהמילוי. מקפלים לאמצע את 4 הדפנות של כל עלה. מניחים על תבנית עם נייר אפיה, ומפזרים את הגבינות המגורדות מעל.

5. מכניסים לתנור ואופים למשך 20 דקות.