החומרים:

  • כלים: תבנית עגולה בקוטר 16-14 ס"מ

  • חצי ק"ג תרד שטוף, חתוך לרצועות
  • 250 גרם גבינת תבור
  • גליל גבינת עזים מה -עז 9%- 20%
  • 3 ביצים
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 כפות קמח תופח
  • 1 חציל קלוי מקולף וחתוך גס
  • 2 גזרים מקולפים ומגוררים בפומפייה דקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
  • מעט חמאה מומסת לשימון התבנית

ההכנה

  1. מאדים בסיר את התרד כשלוש דקות ומעבירים למסננת
  2. מערבבים בקערה את שאר החומרים, מוסיפים את התרד ומערבבים היטב
  3. משמנים את התבנית בחמאה, יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 160 מעלות למשך כ- 30 דקות

המלצת השף:

להוסיף לפשטידה תחתיות ארטישוק חתוכות, שהוקפצו בשמן זית ותבלינים ארומטיים.