מנה קלילה שניתן להגיש כמנת פתיחה או כנשנושים.

החומרים (ל-20 יחידות)

  • 20 עלי גפן כבושים

למלית

  • 2 מיכלי פרומז’ גבינת קרם עיזים למריחה (250 גרם כל מיכל)
  • כפית חרדל דיז’ון (גרגירים)
  • רבע כוס נענע קצוצה
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כוס שברי פקאן סיני
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט צ’ילי יבש גרוס

לרוטב

  • 1 גביע יוגורט עיזים (150 גרם)
  • כף שמן זית
  • מיץ לימון מחצי לימון
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

ההכנה

1. מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, וחולטים את עלי הגפן כשתי דקות. מסננים ומצננים.

2. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מניחים כל עלה גפן על משטח עבודה כאשר הצד החלק כלפי מטה. מניחים בבסיס העלה כף מתערובת הגבינה, מקפלים את שני צידי העלה כלפי האמצע ומגלגלים לגליל הדוק ומוצק.

4. הכנת הרוטב: מערבבים היטב בקערה את היוגורט, שמן הזית, מיץ הלימון המלח והפלפל.

4. מסדרים את עלי הגפן הממולאים על צלחת הגשה או מגש, יוצקים את הרוטב ומגישים.

  • לגיוון: ניתן להוסיף קרוטונים קטנים לתערובת הגבינה