החומרים (לשתי מנות)
- 1/2 כוס מאש מושרה, מבושל ומסונן
- 4 עלי אנדיב (עולש) שטופים
- 1/2 כוס נבטי חמניה שטופים
- 1/4 כוס כוסמת או גריסים לאחר השריה בישול וסינון
- 2 חופנים של אורוגולה
לרוטב היוגורט
- גביע יוגורט עזים - 150 גרם
- קורט אבקת קפה נמס
- כפית וויסקי או עראק
- חצי גמבה קצוצה דק
- חצי כפית סירופ מייפל
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. הרוטב: מערבבים בקערה היטב את כל החומרים עד לקבלת רוטב אחיד.
2. הרכבת הסלט: מניחים בצלחת הגשה (שטוחה או עמוקה) את האורוגולה והנבטים. מוסיפים את המאש והכוסמת. מניחים מעל הכל את עלי האנדיב (בצורת סירה) ומוזגים לתוכם את רוטב היוגורט ומערבבים.