החומרים (לשתי מנות)

  • 1/2 כוס מאש מושרה, מבושל ומסונן
  • 4 עלי אנדיב (עולש) שטופים
  • 1/2 כוס נבטי חמניה שטופים
  • 1/4 כוס כוסמת או גריסים לאחר השריה בישול וסינון
  • 2 חופנים של אורוגולה

לרוטב היוגורט

  • גביע יוגורט עזים - 150 גרם
  • קורט אבקת קפה נמס
  • כפית וויסקי או עראק
  • חצי גמבה קצוצה דק
  • חצי כפית סירופ מייפל
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. הרוטב: מערבבים בקערה היטב את כל החומרים עד לקבלת רוטב אחיד.

2. הרכבת הסלט: מניחים בצלחת הגשה (שטוחה או עמוקה) את האורוגולה והנבטים. מוסיפים את המאש והכוסמת. מניחים מעל הכל את עלי האנדיב (בצורת סירה) ומוזגים לתוכם את רוטב היוגורט ומערבבים.

גיוון

מוסיפים לסלט דג הרינג כבוש או דובדבנים טריים מגולענים.