מה המזג: קרררר.
מה נשמע: THE WORLD'S A GIRL by Anita Lane
כמה מילים: עורכת עורכת עורכת. לא פשוט לערוך ספר. במיוחד אם הוא שלך.

ברביקיו טעים, זול ויפה ב-Lillie's q

ובאמת הרבה זמן לא דיברתי על אוכל. אבל לא בגלל שלא דגמתי אוכל. היו דברים בוערים יותר אצלנו בבית, כמו חיפושי דירה מתמשכים ודיסני על הקרח. אבל פברואר הוא חודש טוב לחובבי האוכל בשיקגו ובחלקים נבחרים של ארצות הברית, כי לרגל התקופה הקרה והאפורה, מדי שנה מתקיים כאן שבוע המסעדות, שעושה שמח בלב ובבטן.

קניידלע בגודל של הראש שלי. Eleven City Diner

שבוע המסעדות בשיקגו מתקיים מדי שנה בסוף פברואר, ומפנק את חובבי הגורמה בארוחות פרי-פיקס (קרי: במחיר קבוע מראש) ובמבחר מצומצם של מנות מהתפריט. המסעדות המשתתפות בשבוע המסעדות מגוונות במיוחד, בין מסעדות משפחתיות, טרטוריות, סטייקיות ופיצריות ועד מסעדות גורמה שבהן כל מנה תאלץ אתכם למשכן את ילדיכם או למכור אותם לקרקס.

קינוח ב-Home Bistro. קטן, חמוד ולא משתתף בשבוע המסעדות

מכאן ששבוע המסעדות הוא גם שבוע החגיגות שלנו. וככזה שנופל גם על חגיגות הגאלה של הקיבה שלי וגם על יום ההולדת של בן הזוג שלי, הוא מאפשר לנו לדגום מסעדות שבימים כתיקונם לא היינו יכולים להרשות לעצמנו, במחיר סמלי של 25 דולר לאדם לארוחה שלמה בצהריים ו-33 דולר בערב. אם אתם מגיעים לשיקגו בשבוע שבין 17-26 בפברואר, פנקו את עצמכם באחת מעשרות המסעדות המשתתפות, אבל אל תשכחו להזמין מקומות מראש.

מרק מיסו ב-Chizakaya. נראה תמים אבל כל כך טעים

מתוך הרשימה הארוכה-ארוכה אנחנו דגמנו מתי מעט, והנה כמה המלצות מכיווני:
צהריים בלבד: Blackbird, שהיתה מועמדת השנה לפרס ג'יימס בירד היוקרתי מציעה ארוחת צהריים מעניינת, וכמוה גם NOMI האסייאתית, טופולובמפו (ה-מסעדה של ה-מאסטר שף, ריק ביילס) ועוד רבות וטעימות.
ארוחת ערב תוכלו לדגום בבוקה היוקרתית (כוכב מישלן שלם), וכן בבריסטול, קפה בה-בה-ריבה הרועשת (טאפאס), Chizakaya (פאב יפני מעניין וקטן), גרין זברה הצמחונית-טבעונית, פרניאל ויראנט (לשעבר פרניאל המוצלחת ועכשיו בהנהגה חדשה), ועוד נפלאות אחרות.
המסעדות המוצלחות הבאות מציעות תפריטי ארוחת צהריים וערב: קפה דה ארקיטקט, קפה ספיאג'ה המפורסם (עוד שף שהגיע לפסגת טופ שף מאסטרס האמריקאי), Japonais (צרפתי יפני, מישהו?), Naha (כוכב מישלן), Sepia (תתלבשו יפה, כן?), ו-Zealous הנהדרת.

מרק כתום בנורת' פונד. לא משתתף בשבוע המסעדות

כך או אחרת, לא יחסר לכם מה לאכול. ואם מסיבה כלשהי אתם לא מגיעים לשיקגו (מחפיר, אם תשאלו אותי), תוכלו לנסות כמה משבועות המסעדות האחרים בארצות הברית, אם יתמזל מזלכם. חלק מהשבועות הקולנריים האלה כבר מאחורינו אבל אם תמהרו תוכלו להספיק את שבוע המסעדות בדנוור, קולורדו, מתקיים השנה בתאריכים 25 בפברואר עד ה-9 במרץ; ובאורנג' קאונטי בלוס אנג'לס תוכלו לאכול בשבוע המסעדות בין התאריכים 26 בפברואר ועד ה-3 במרץ; וחלק לא קטן משבועות המסעדות מתקיימים בקיץ.

אסייאתי וצרפתי בג'פוניי. כן משתתף בשבוע המסעדות

ומילה לרעבים והעניים: שבוע המסעדות הוא רק תירוץ לצאת מהבית ולשלם קצת פחות על ארוחה שהיתה מוצלחת גם ללא החגיגה. אבל בשיקגו יש הרבה מסעדות שלא משתתפות בארועי שבוע המסעדות, והן מוצלחות לא פחות. אם כוכב מישלן לא מדבר אליכם ואם שף כוכב שהיה במאסטר שף ומתחכך בגדולים ביותר מעניין לכם את ההמבורגר, אל יאוש. יש ערימות של מסעדות מצוינות וזולות בעיר ואני ממשיכה לדווח עליהן (ואלה גם התמונות ששיבצתי בפוסט).

רק שתדעו שלאחרונה אכלנו ברביקיו משובח בלילי'ז קיו (LILLIE'S Q), מרק עוף צח עם קניידלע בגודל של הראש שלי באלבן סיטי דיינר (Eleven city Diner) ומרק כתום ללא תחרות בנורת' פונד היקרה (North Pond) שהייתי דוגמת שוב ללא מצמוץ אילו רק היתה משתתפת בשבוע המסעדות. ובנימה אופטימית זו, הכינו את מכנסי ההריון.

האמת במערומיה באלבן סטריט דיינר. תגמרו מהצלחת

ומוזיקה טעימה שתלווה את הארוחה: