ראשון, 9:00 בבוקר. יעל בר-זוהר נכנסת לתא השבי המדומה ומיד פורצת בבכי. הגולשים הצופים בשידור החי בפייסבוק ממהרים להתרעם: "מה היא בוכה? גלעד כבר חמש שנים שם, בטח כבר מזמן נגמרו לו הדמעות" והגולשת מיכל יהודה-שרעבי מוסיפה: "אני הייתי מאבדת את השפיות אחרי יום; חבל שאת נתניהו לא מכניסים לשם". בר-זוהר כמו אמנים ואישי ציבור רבים, בחרו להיכנס לתא המדומה במסגרת פרויקט גלעד: יום שידורים מיוחד בפייסבוק, במסגרתו מצלמות מתעדות 24 שעות של 24 אישי ציבור, כשכל אחד מהם נכנס לחדרון קטן המדמה את הצינוק בו נמצא גלעד שליט.

צביקה הדר על הבוקר ב"צינוק" (סריקה מתוך פייסבוק)

עד כה, זכה הפרויקט להצלחה רבה, ולמעלה מ-8,000 גולשים כבר לייקקו לעמוד, שלא לדבר על מאות תגובות שנוספות מדי שעה לשידור החי. למרות זאת, חבל שההפניות לעמוד לרבות הכיתובים על התמונה הראשית הם רק בעברית וכרגע רוב התנועה היא בעיקר מהארץ. כל הרעיון של הפרויקט הוא לעורר מודעות ברחבי כל העולם לנושא ונועה תשבי אפילו הקדישה לנושא סטטוס אתמול בלילה וקבעה כי "העמוד עצמו צריך להיות באנגלית. צריך להפיץ את הסיפור הזה גם החוצה ולא רק מבפנים, הלחץ צריך לבוא גם מהעולם".

כולנו גלעד

מעבר לפרויקט המבורך, גולשים רבים בחרו לצרף את התמונה של שליט לתמונת הפרופיל שלהם. אפשר לעשות זאת באמצעות הקישור הבא, וזו בהחלט מחווה מרגשת, למרות ששוב חבל שהכיתוב המלווה "כולנו גלעד" הוא רק בעברית. לרובנו יש עשרות שלא לומר מאות חברים מעבר לים ברשימת החברים שלנו בפייסבוק, ואני בטוח שהם ישמחו להירתם לפרויקטים השונים הקשורים לשחרורו של שליט אם רק יהיו באנגלית.

גלעד עדיין חי, גם באנגלית (סריקה מתוך פייסבוק)

לעורר את המודעות גם באנגלית

כראיה לכך, לאפליקציה שנקראת Free Gilad Shalit ובאמצעותה ניתן היה להוסיף בעבר את תמונתו של שליט לתמונת הפרופיל יש כ-40,000 לייקים, ובקבוצה שנקראת Free Gilad Shalit יש קצת פחות מ-4,000 לייקים. כלומר, ברגע שהכותרות לעמודים והמידע עצמו מופיעים גם באנגלית, גולשים רבים שמחים להירתם למאבק.

המסקנה היא, שכל פרויקט שנועד לעורר את המודעות לנושא שחרורו של שליט ברשת החברתית, חייב להיות מתורגם באופן מלא לאנגלית, ובמיוחד שמות העמודים, ההפניות וכו'. כך, נהפוך את הנושא לזמין למיליוני גולשים מעבר לים ובתקווה שבקרוב מאוד לא נצטרך יותר פרויקטים מהסוג הזה.