סבתא בישלה דייסה

עונת החגים מתקרבת במהירות שיא בארצות הברית, ובקרוב מאות אלפי נשים יכנסו למטבח עם חיוך מאוזן לאוזן, ישלפו את המתכונים, ידליקו את התנורים - וישנאו כל דקה ודקה. כי מחקר חדש המגיע אלינו היישר מאוניברסיטת צפון קרולינה המכובדת חושף את האמת: נשים שונאות להיות במטבח.

אוקיי, אוקיי, לא כל הנשים. אבל נשים עובדות ובעלות משפחה, מסתבר, די מתעבות את החלק הזה בבית. ״אנחנו מכירים תמונות מ-1950 בהן נשים נראו מחייכות כשהן במטבח״, אמרה הסוציולוגית ד״ר שרה בואן, אחת משלושת עורכי המחקר, ״בניסיון להראות לנו איזו משפחה אידיאלית. אבל המחקר שלנו מראה בפירוש שהיום אין משפחות כאלה, ואני חושדת שמעולם לא היו״.

150 נשים מכל ארצות הברית נדגמו לטובת המחקר, כולן מנסות לשרוד בשגרת היום-יום המעיקה הכוללת עבודה במשרה מלאה וכמובן ילדים ובעל במשרה מלאה. על פי המחקר, רוב הנשים ציינו את תקופת הבישולים של החגים כמשהו שהן יצטרכו להתאושש ממנו לאחר מכן, ממש בדומה לחוויה קשה או טראומה.

עוד עולה מהמחקר כי נשים רואות בישולים בתקופת החגים (לפי הסדר) כ״מטלה״, ״טרחה״ ו״משימה בודדה וכפויית טובה״. כיף? הנאה? חפשו את זה אצל האמהות שלהן משנות החמישים. ספק אם תמצאו.

כוח הלחץ

סקר בריטי חדש בדק ומצא: נשים יותר בלחץ מגברים! והשמש זורחת במזרח! ועוד דברים שכולנו ידענו, אבל עכשיו הם כתובים שחור על גבי לבן.

לקראת יום המודעות לחרדה והלחץ האנגלי (כן, יש כזה) מימנה חברת עשבי המרגוע קאלמס סקר שנערך בין 2,000 בריטים וחשף ש-25% מהנשים מוצאות את עצמן במצב של לחץ וחרדה כל יום בשנה, וגם שאר ה-75% לא ממש במצב מי יודע כמה.

למעשה, 21% דיווחו שהן חוות לחץ שש פעמים בשבוע (מה ההבדל בין זה לבין כל יום זה נשגב מבינתנו) וגם שאר 54% הנסקרות לא במצב מי יודע כמה, כשרובן דיווחו על סטרס בין פעמיים לארבע בשבוע. לעומתן, אגב, רק 10% מהגברים חשים לחץ כל יום. יחי ההבדל הקטן.

גורמי הלחץ הגדולים ביותר, מסתבר, הן לנסות לדחוס את כל מטלות העבודה לשעות שמוקצבות להן עד שהילדים יוצאים מהגן או מבית הספר (42% מהנשים הציב את גורם הלחץ הזה במקום הראשון), ואחריו, באופן טבעי, סימנו 20% מהנשים במקום הראשון את הניסיון לצאת מהעבודה בזמן כיוצר לחץ עיקרי. בין לבין סימנו 36% מהנשים את הניסיון לשמור על הבית מסודר ונקי כדבר שמלחיץ אותן יותר מכל דבר אחר.

36% מהנשים דיווחו כי הן מאבדות שעות שינה עקב לחץ גדול, 32% אחרות לא מסוגלות להתרכז או להנות כשהן לחוצות ממשהו ו-10% דיווחו על התקפי פאניקה של ממש, בעיקר בלילה. נקווה שהן לא צריכות לבשל, אחרת באמת יש סיבה לדאגה.

קונות ובוכות

טוב, את זה שנשים עושות יותר שופינג מגברים אנחנו כבר יודעים. אבל בגלל שהסיבה ״רציתי נעליים חדשות כי אין לי מה לנעול״ היא כנראה סיבה לא מספיק מתקבלת על הדעת, בדק אתר כרטיסי האשראי קרדיטקארד.קום עם 1,000 קונים מה הסיבה האמיתית שבגללה הם יוצאים לקניות. התוצאות, ובכן, לא מפתיעות נפש חיה.

גברים, כך מסתבר, נוטים לקניות אימפולסיביות שהם שיכורים. נשים, לעומת זאת, עתידות לקחת את הארנק ולצאת למסע שופינג חסר עכבות כשהן מרגישות עצובות. עם זאת, אם זה מנחם מישהו, נשים שיצאו למסע קניות ספונטני יבזבזו, בממוצע, 80 דולר. גברים שיוצאים למסע קניות ספונטני יבזבזו 450 דולר (!) בממוצע, כש-37% מהם הודו שמסע קניות ספונטני ישלח אותם לבזבז אלף דולר או יותר. בקיצור, אם לסכם את הסקר הזה במשפט אחד: נשים עצובות לפני השופינג. גברים עצובים אחריו.

ד״ש מבראד פיט

בנות, אנחנו לא יודעים איך לספר לכם את זה, אז פשוט נצליף בכן עם האינפורמציה הזו כמו שהיא ומבלי לייפות דבר: רוב הסיכויים שהבחור שהתחתנתן איתו מכוער פחד. וכאילו שזה לא מספיק, אתן לגמרי האחרונות שתגלו את זה, וזה יקרה ברגע הגרוע ביותר בעולם: כמה ימים אחרי שתחליטו שהגיע הזמן להביא ילדים לאוויר העולם יחד.

מחקר שנערך באוניברסיטת פלורידה ניסה לבדוק את הקשר שבין הורמונים למשיכה מינית. והיות והגלולה למניעת הריון היא פצצת הורמונים מתקתקת, הנחת המחקר המקורית הייתה שבחורה שתפסיק להשתמש בהן תהיה פחות הורמונלית, פחות לחוצה ועל כן שמחה ומאושרת בבן זוגה.

ובכן, טעות.

נשים שהתחילו לצאת עם בן זוגן בעודן נוטלות גלולה, התחתנו איתו ועדיין השתמשו בה כשנערך המחקר דיווחו על שביעות רצון מינית גבוהה בקשר שלהן. א-בל, נשים שהתחילו לצאת עם בן זוגן בעודן נוטלות גלולה והפסיקו במהלך הזמן דיווחו על ירידה דרמטית בשביעות הרצון המינית וכן על ירידה במשיכה המינית לפרטנר שלהן, שבמקרה קורא להן עכשיו ״אשתי״. במילים אחרות, קיים סיכוי גדול שהגלולה, הלכה למעשה, גרמה לך להעדיף בחור פחות אטרקטיבי בגלל הורמונים שזרמו בגופך ועכשיו, נו, את שוב רוצה גברים חתיכים ושריריים, וזה ממש לא מה שמחכה לך בבית. בהצלחה ברבנות!

הטובים לטיס, הטובות… טוב, תשכחו מזה

נשים אוהבות מדים, את זה אנחנו כבר יודעים היטב. אבל המירור האנגלי נכנס לעובי הקורה והרים תחקיר עיתונאי אמיתי (מאחוריכם, וורורד וברנסטיין!) כשהחליט לסקור 3,400 נשים ולברר אחת ולתמיד: מי מבעלי המדים הכי טוב במידה. אח, אין כמו עיתונות במיטבה.

באופן מפתיע, במקום הראשון התבססו כחולי המדים, עם ציון ממוצע של 8.2, כאשר רבות מהבנות מגדירות אותם כ״עדינים״, ״מתחשבים״ ו״לא אגואיסטים״. אנחנו לא יודעים מה מלמדים אתכם שם במשטרה, אבל אנחנו מעוניינים להירשם לקורס.

אחריהם כבאים (7.9) ופרמדיקים (7.2), כשלאחר מכן מדריכי חדר כושר מקבלים ציון ממוצע פלוס (6.5), חיילים עם נתון מבאס משהו (6) ונהגי רכבת, לא פחות ולא יותר, עם 5.8.

אבל רגע, אתם בטח שואלים את עצמכם, מה עם טייסים? כמה אגדות מיתולוגיות שמענו עליהם, כמה מיתוסים אורבניים נפוצו סביב יכולותיהם בין הסדינים, האם אתם באמת מתכוונים לשבור לנו את הלב ולבשר לנו שהכל לא היה אלא שקר אחד מתוזמר היטב?

למעשה, זה בדיוק מה שאנחנו הולכים לעשות.

טייסים הגיעו למקום העשירי בלבד עם ציון מזעזע של 5.2. לשם השוואה, פקחי תנועה זכו ל-4.8, ציון כמעט זהה. הם לפחות יכולים להתנחם בעובדה שיחסית לפקחי טיסה (4.5) הם להיט היסטרי. אחרונים ברשימה, באופן לא הכי מפתיע - בעיקר כי רובם הגדול בני 17 וחצי - הם מלצרים, עם ציון עלוב של 3.9. בקיצור, טייסים, אל תעופו על עצמכם. עכשיו אנחנו יודעים מה אתם באמת שווים.

עקב המצב

המחקר הבא מגיע אלינו מאוניברסיטת פריז המכובדת ונערך ע״י פרופסור ניקולה גוגן, ומסקנתו מאוד ברורה: רוצה עזרה מגבר? כדאי מאוד שתהיה לך פלטפורמה.

פרופסור גוגן ביקש מכמה נשים הנועלות נעליים שונות להפיל מטפחת מול גבר ולבקש ממנו שירים אותה. התוצאות? לא פחות ממפעימות. נשים שנעלו נעליים שטוחות קיבלו עזרה מ-25 מתוך 60 גברים. נשים שנעלו עקב של חמישה סנטימטר זכו לעזרה מ-36 גברים מתוך 60, אבל נשים שנעל עקב של 10 ס״מ קיבלו - א. את הערכתנו הבלתי מסוייגת, אנחנו יודעים שזה לא היה קל וב. עזרה מ-49 גברים מתוך 60. מדהים.

בפעם הבאה שתיפול לכן מטפחת, אפשר רק להתפלל שהעקבים שלכן מספיק גבוהים. אחרת, רחמנא ליצלן, עוד תצטרכו להרים אותה בעצמכן.