בכל שנה מאז אסון התאומים עולה באדיקות לרשתות החברתיות פוסט קורע לב במיוחד. במרכזו של הפוסט תמונת זוג שמח מאוד ביום חתונתו, מוקף בחברים ואהבה, ולצידו הכיתוב ״האם מישהו מכיר את הזוג המאושר הזה? מחפשת את הבעלים המקוריים של התמונה״.

>> הורידו עכשיו את האפליקציה של Xnet לאייפון או לאנדרואיד

כבר 13 שנה שאין קול ואין עונה לקריאה הזו. לא מעט מנסים לעזור, ובכל זאת, בכל שנה, כותבת הציוץ נשארת בידיים ריקות. ״אם לא ענו לך עד עכשיו״, כתבו לה כמה גולשים כבר לפני שנתיים ושלוש, ״הם כנראה לא בין החיים״. ״אסור לאבד תקווה״, השיבה להם בעלת התמונה, ״אני חייבת להאמין שהם בסדר״.

"בכל שנה מאז אסון התאומים אני מפרסמת את התמונה הזו בתקווה להחזירה לבעליה. נמצאה בגראונד זירו ב-2001. אנא רטווטו". הפוסט המקורי שעלה גם השנה, וזכה לתהודה רחבה.

השנה, כך נראה, האמונה הזו סוף סוף השתלמה, בסיפור שמרגש את אמריקה עד דמעות. הפעם, אגב, בצדק מוחלט.

"רק רציתי להחזיר את התמונה"

סיפורה של התמונה הזו, כמו הרבה חפצים אבודים אחרים מאותו אסון נורא, הוא ברגע שבו התנגשו שני המטוסים במגדלים. מיליוני דפים, מסמכים ותמונות התעופפו באוויר, השתלבו באפר הנורא שרבץ על העיר. איש לא יודע למי היו שייכים או מה עלה בגורלם של בעליהם, אבל אישה אחת, פרופסור אליזבת׳ סטרינגר קיף, החליטה להקדיש את חייה כדי לברר.

התמונה הזו, יש לציין, הגיעה אליה דרך גורם שלישי, כאשר התגלגלה לידיה של חברתה הטובה, ששהתה באותו הזמן ליד אזור האסון. ״קחי״, אמרה לה ונתנה לה את התמונה, ״אולי את תצליחי לעשות עם זה משהו״, ולהגנתה של קיף ייאמר שהיא בהחלט ניסתה.

״תמיד אמרתי לעצמי רק דבר אחד: אני לא מתעסקת בסיפור שמאחורי התמונה הזו ובשאלות הקשות שהוא מעלה״, אמרה קיף בראיון. ״אני התמקדתי בדבר אחד בלבד: להחזיר את התמונה לבעליה המקוריים, בלי לתהות לרגע מה עלה בגורלם והאם זה שווה את המאמץ״.

"אני מכיר את האנשים שבתמונה. אני הייתי בחתונה". פרד מאהה מגיב ופותר את התעלומה למי שייכת התמונה

והמאמץ, כאמור, אכן השתלם. אין לדעת למה זה קרה דווקא השנה - אולי בגלל נחישות, אולי סתם צירוף מקרים - אבל בניגוד לשנים קודמות, אז זכתה התמונה לעשרות בודדות של שיירים וריטוויטים, השנה העסק פשוט התפוצץ במהירות, ותוך כמה שעות העבירו את התמונה הלאה יותר מ-40,000 בני אדם מכל העולם. וזה כנראה, הספיק.

כמה שעות אחר כך הגיע לא פחות מהבעלים המקוריים של התמונה (אם כי הוא הסתבר שהוא אינו החתן, אלא אחד המצולמים), פרד מאהה, שסיפר שהתמונה שכנה אצלו דרך קבע על השולחן בקומה ה-77 של מגדל מספר 2. למזלו הטוב, בעת האסון היה בדרך לעבודה ולא הספיק להגיע למגדלים עצמם, וחייו ניצלו. עכשיו, 13 שנה אחרי, מסתבר שגם תמונותו ניצלה.

אמריקה, איך לא, התרגשה מאוד מהסיפור הזה. מאהה וקיף יפגשו היום בערב (שעון ישראל) על מנת להחזיר את התמונה לבעליה המקוריים, וזה כמובן הימור בטוח שכל כלי תקשורת אפשרי יסקר את הפגישה הזו. כמה מהם, אגב, כבר ביקשו להעביר את האירוע בשידור חי.

״זו תמונה יפיפייה״ , סיכמה קיף את הפרשיה. ״יש בה הרבה הרבה מאוד שמחה. לא משנה לי מה היה הסיפור, רק רציתי שהיא תחזור למקום שממנו היא באה, וזה לא נתן לי מנוח. אחרי 13 שנה, זה הסוף הטוב ביותר שיכולתי לבקש״.

"שימו לב עולם נפלא. כל ששת האנשים שבתמונה חיים ובריאים, כרגע דיברתי עם אחד מהם". סוף טוב וקצת אור בתוך האסון הנורא, פרופסור קיף מספרת לעולם שמאמציו השתלמו