משפטים כמו "לאהבה אין גיל", "אהבה זו אהבה", ו"אין חוקים באהבה" נשמעים הרבה במחוזותינו, אבל ל-לירון וסרמן סיני ורן בן יהודה זה לא ממש ברור מאליו. "שמישהו יסביר לי איך דרך החיים שלי מפריעה לו. זו שאלה שהצגתי כל כך הרבה פעמים בפני כל מי שמתנגד לדרך החיים שלי, שהיא לחיות עם גבר, ואף פעם לא קיבלתי עליה תשובה". לשמחתינו, הוא לפחות לא נתן לזה למנוע ממנו ומרן להתחתן. ואפילו יש מתכון בסוף.

הוא:

לירון וסרמן סיני, 35, היה הייטקיסט ועכשיו מתנדב בועד למלחמה באיידס

הוא:

רן בן יהודה, 30, סטודנט לחינוך מיוחד ומטפל באוטיסטים

לפני:

"הייתי אחרי מערכת יחסים של חמש שנים כמעט", מספר לירון. "למעשה, הייתי כבר הכי נשוי שאפשר במדינה שלנו, עם הסכם של עורך דין, ותעודת זוגיות של משפחה חדשה. ומערכת היחסים הסתיימה שנתיים וחצי לפני שפגשתי את רן, שנתיים שאותן ביליתי בתהליכים פסיכולוגיים מונעי משבר, ניקוי אורוות של המון חברים שלא פרגנו, וטיפול פסיכולוגי מעולה שהביא אותי ממקום של בן אדם שלא אוהב את עצמו וחושב על עצמו אחרון, למקום של אהבה עצמית מוחלטת. רן הוא קיבוצניק שהגיע לתל אביב שנתיים לפני שנפגשנו. הוא יצא מהארון רק כמה שנים לפני כן ובשלב הזה עוד לא היה לו קשר רציני. עד שנתקלנו אחד בשני באתר היכרות והזמנתי אותו לאכול בולונז בצהריים. הוא למד בסמינר הקיבוצים ובדיוק היה בין שיעורים. בדיעבד אני יודע שהוא לא רצה להיפגש איתי כי הוא חשב שאני עוד איזה אחד שסתם רוצה לנצל אותו ולזרוק אותו, אבל פיתיתי אותו עם הבולונז הזה, שהמתכון שלו תלוי לנו על המקרר עד היום".

הפגישה:

"אני עוד הייתי במטבח, בדיוק סיימתי לבשל, ומהשניה שהוא פתח את הדלת חשבתי לעצמי 'וואו", נזכר לירון. תכל'ס, זו היתה אהבה ממבט ראשון. הוא עמד איתי קצת ליד הסירים וכשגיליתי שהוא מקיבוץ מעיין ברוך בכלל הרגיש לי כמו גורל, כי גדלתי שם בתור ילד ויש לי משפחה שם, והוא מכיר אותם. זה למעשה היה הדייט הראשון שלנו. אכלנו צהריים, והוא ישן על הספה שלי איזה שעה בזמן שאני הלכתי להביא לנו פרמז'ן. הדייט השני היה כבר באותו הערב. במשך כל היום המשכנו להסתמס כי היה כיף, ובלילה נפגשנו ונשארנו לישון ביחד כפיות. בינינו, אם היו אומרים לי לבחור בין אינטימיות לסקס לא הייתי מתלבט לשניה. ניסיתי להרגיע את ההתלהבות אחרי זה כי מנסיוני כל פעם כשאני מתלהב מוקדם זה מתפקשש. ממש הייתי עוצר את עצמי מלהיפגש איתו בשביל לא להרוס את זה, ואפילו אמרתי לו לצנן התלהבות כי זה מוריד לי, למרות שזה ממש לא היה נכון, פשוט עשו לי את זה פעם וזה עבד נורא טוב. אני לא זוכר מה הוא ענה אבל אני בהחלט זוכר שאחרי יומיים אני נשברתי והוא ירד עלי. אחרי זה שחררנו, והתלהבנו בחופשיות".

ההצעה:

"כבר מהיום הראשון אמרתי לזוג חברים שזה הבחור שלי", משחזר לירון. "הם אפילו פתחו קבוצה בוואטסאפ שכל תפקידה היה לספור לי ימים ולרדת עלי. עברו יומיים, עברו שלושה. נתתי להם להמשיך. לרן כל הזמן הייתי אומר שאני רוצה לסמן אותו, ואמרתי לו בצחוק שיחליט איך. אחרי ארבעה חודשים כבר אמרתי בגלוי שאני הולך לקנות טבעת וקלטתי שאני מלחיץ אותו. אז לקחתי טיפונת אחורה ולא דיברתי על זה יותר. אחרי חודש הוא אמר שאולי נלך כבר לקנות טבעות, ואני ישר קפצתי: 'ברור, עכשיו הולכים'. לא היתה הצעה דרמטית כי אף אחד מאיתנו לא ממש צריך את זה".

החתונה:

"הטקס הרשמי ייערך בניו יורק, שם יש לו משפחה ולי יש חברים, בגלל שיש לו אזרחות אמריקאית אנחנו יכולים להתחתן שם וגם לקבל זכויות, שלא כמו כאן שרק רושמים את זה בתעודת הזהות ואין לזה שום משמעות מעבר לזה. אם חלילה, למשל, משהו יקרה למי מאיתנו, אנחנו לא ניחשב זוג, או לא אוכל להישאר להחזיק לו את היד בבית חולים בלילה. אלה דברים שלכל זוג נשוי הם טבעיים לגמרי, ולנו אין אותם. קנינו כרטיס ל-3 באפריל. נתחתן שם, את המסיבה נעשה כאן, כי אין מצב שאני מתחתן בלי אחותי והאחיינים שלי והאנשים שקרובים אלי. בימים האלה אנחנו בדיוק מתלבטים איפה נחגוג: בקיבוץ בבריכה או בתל אביב. עוד לא החלטנו. הדבר היחיד שברור הוא שבגלל ששנינו ילידי חורף החתונה תהיה בקיץ".

בולונז המזל:

מצרכים:

  • קילו בשר בקר טחון (רצוי טחון פעמיים)
  • בצל חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל חתוך לקוביות קטנות
  • כף שמן זית (לירון ממליץ לשים יותר)
  • קופסת עגבניות מרוסקות
  • קופסת רסק עגבניות
  • 5 שיני שום
  • מלח
  • פלפל
  • כפית סוכר
  • 3 עלי דפנה

הוראות ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף

2. מוסיפים את שיני השום, הגזר והפלפל. מטגנים יחד עוד כמה דקות עד שהם קצת מתרככים

3. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהוא מתחיל להתבשל ולהתפורר

4. מוסיפים עגבניות מרוסקות וגם רק עגבניות. ועוד קופסת מים שממלאים מאחת מהקופסאות (לבדוק לפני שזה לא דליל מדי בהתאם למים שיוצאים מהבשר)

5. מלח, פלפל ופפריקה אדומה לפי הטעם. בשלב הזה יש לשים כפית סוכר שתאזן את החמיצות של העגבניות, ובסוף את עלי הדפנה.

6. יש לטעום כל הזמן ולהוסיף תיבול בהתאם. אחרי שזה רותח, להשאיר כארבעים דקות על אש נמוכה