אנחנו לובשים את הבגדים הכי יפים שלנו רק כדי שריח של סיגריות ידבק אליהם, מבזבזים סכומי עתק על אלכוהול שבדראגסטור היה עולה לנו שליש מחיר, זקוקים למכשיר שמיעה רק כדי לנהל שיחה נורמלית על הבר ולמחרת קמים עם שקיות שחורות מתחת לעיניים ומיגרנה למשך שארית היום. למה אנחנו עושים את כל זה? בשביל להכיר את האחת או האחד של חיינו, או לפחות האחד של הלילה.

מבזק חדשות: זה לא עובד. בתכל'ס, יש לנו רק 3% עד 7% סיכויי הצלחה לגרום לזה לקרות בפאב. מרגישים אבודים וחסרי תקווה? אל דאגה, כי הנה נתון שדווקא יתן לכם כיוון חדש לגמרי: מחקר חדש שנערך בארצות הברית מגלה שארבעה מתוך עשרה רומנים פנים משרדיים (וכן, למען הסר ספק, אנחנו מדברים על רומנים שבהם שני האנשים רווקים) מסתיימים בנישואין. ולא, אנחנו לא מתכוונים לנחש איך נגמרים השישה האחרים.

אבל ניהול רומן במשרד אינו משימה פשוטה, יגיד לכם כל מי שאי פעם ניסה. החברים באופן ספייס עוקבים אחרי כל צעד ושעל, הרכלן או הרכלנית המשרדית יעשו עליכם סיבוב ורק תנסו להיות בישיבה אחת אחרי שאתמול היה לכם ריב. ובכל זאת, אפשר - ואולי אפילו צריך - ללכת על זה ולקוות לטוב. כי האופציה השנייה, כאילו, היא לקום ולגלות שאתם נשואים לטבלת אקסל.

הכחול האפור הזה

עדיין שוברים את הראש ולא מבינים למה המשרד האפרורי הוא מקום יותר מוצלח למציאת דייטים מאשר הבר הכי לוהט בתל אביב? דווקא יש לזה הסבר.

"אנשים מגיעים לפאבים כדי לשתות, לבלות עם חברים ולהנות בצורה שלא בהכרח קשורה להיכרות רומנטית", אומרת הפסיכולוגית והיועצת ד"ר קרולין טל. “לעומת זאת, דווקא מקום העבודה הוא מקום מוצלח להיכרויות".

זה בגלל הגוון האפור הזה שיש לכולנו כשאנחנו נכנסים למשרד? זה סקסי?

"באופן טבעי אנשים שעובדים איתנו דומים לנו יותר ברקע, בהשכלה וגם בתחומי העניין. מקום העבודה מסנן ומקבץ עבורנו אנשים שיש לנו איתם מכנה משותף. אנחנו נמשכים לכל מי שדומה לנו, ולכן כל מסגרת שנמשיך בה מתוך עניין, גם אם זה לימודים או התנדבות, היא מקום טוב להכיר אנשים עם סדרי עדיפויות דומים לשלנו".

גם לקרבה פיזית, מסתבר, יש תפקיד חשוב. "כאשר אנשים עובדים אחד ליד השני הרבה שעות נוצרות הזדמנויות רבות להכיר אחד את השני בלי כל הלחץ שמתלווה לדייטים, והגיוני שחלק מההיכרויות האלו יתפתחו למערכות יחסים, גם רומנטיות”, ממשיכה טל. "בנוסף, כשעובדים כל היום יש פחות זמן מחוץ לסביבת העבודה וכך פוחת הסיכוי להכיר אחרים בשעות הפנאי."

עם זאת, בעוד שבפאב דווקא ישמחו לשמוע שאחרי ששתיתם קצת דווקא נכנסתם למערכת יחסים רצינית, בעבודה שלכם, נאמר זאת בעדינות, ישמחו קצת פחות. טוב, הרבה פחות.

למעשה, העבודה שלכם – והבוסים שלכם, בעיקר – יהיו המכשול העיקרי בדרך לרומן הלוהט במשרד. “באופן טבעי, אם יהיו בני זוג במשרד הם ירצו לעזור ולקדם אחד את השני, וזה יכול לגרום להעדפות לא הוגנות שמשבשות את כללי המשחק", מסביר עופר בר זיו, מנכ"ל שותף בחברת 2leap לייעוץ ארגוני ועסקי. “בחברות גדולות זה קשה, אבל בחברות קטנות זה ממש מורגש. שני אנשים מתוך צוות של 30, נניח, זה כמעט 10% מהעובדים".

זו הסיבה היחידה שחברות לא תומכות בניהול רומנים במשרד? כי הן מפחדות שהאהבה תגבר על השיקול המקצועי?

"זו לא הסיבה היחידה. קיימת סכנה של הפגנת חיבה במשרד בצורה שלא הולמת מקום עבודה. לזוגיות במשרד יש נטל שיושב על כל אחד מבני הזוג, וזה יוצר אצלם את חובת ההוכחה לאהבה שלהם, מה שעלול לבוא על חשבון ההתנהגות".

בנוסף לכל אלה, חייבים להודות שלמרות שאתם בטוחים שזה יימשך לנצח יש את הסיכוי הקטנטן-פצפון-בלתי מורגש הזה שאולי, בכל זאת, תיפרדו. “כשזוג בתוך המשרד נפרד אפשר לראות מקרים של אפליה לרעה", מסכם בר זיו. "זה חמור יותר כשמדובר ביחסי מרות, וזו הסיבה העיקרית שיחסי כאלו אינם חוקיים".

אזהרה: אתם מסוכנים לעצמכם

אבל לא כמה אנשים מכח אדם יעצרו אתכם בדרך אל אהבת האמת שלכם, נכון? נכון. כי מסתבר שמי שהכי מסוכן לרומן שלכם - סופרייז - זה דווקא אנשי הציוד המשרדי. סתם, נו. זה אתם עצמכם.

"הסכנה הכי גדולה היא בכלל מכיוון העובדים עצמם", חושפת מיכל דיכטר, פסיכותרפיסטית קלינית, מטפלת ומדריכה מוסמכת בטיפול אישי, זוגי ומשפחתי. “הסיכון הכי גדול היא קרבת יתר, מצב בו הזוג לא מצליח להתנתק אחד מהשני. זה חשוב מאד שלכל אחד תהיה את הטריטוריה האישית שלו. קשה גם להמנע מקנאה כי אנחנו נחשפים לאינטרקציות היומיומיות של בן הזוג, גם עם המין השני. בנוסף, עלולה להתפתח תחרותיות בין בני זוג שרוצים למצוא חן באותו גורם סמכותי ועשויים אף להתחרות ביניהם על תפקיד מסוים."

ובכל זאת, הלכתם על זה? אנחנו לא יכולים להאשים אתכם. "אם הולכים על זה", אומרת דיכטר, "חייבים לשים קווים אדומים בין העבודה לבית. כאשר עוזבים את מקום העבודה יש להניח לזה ולאפשר סוג של יחסים אחרים. בנוסף, שמרו את נושאי השיחה המעניינים לזמן האיכות שלכם כזוג, ולא לסביבת העבודה".

בקיצור, העבודה היא בעבודה, הבית הוא בבית.

"כן, מה שמוביל אותי לטיפ נוסף: תשתדלו לייצר אזורים שבהם תוכלו להתאוורר זה מזה כדי לשמור על מתח מיני. זוגות עם קרבת יתר פחות מתעניינים אחד בשני".

בכלל, אפרופו העובדה שהבית הוא בבית והעבודה היא בעבודה, לא עדיף לשמור את המתח המיני בבית כשמגיעים למשרד?

"כן. צריך לזכור שגם אם רואים אחד את השני כל היום הזוג נפגש רק בסוף יום העבודה, ואז מתחילה מערכת יחסים חדשה עם קודים אחרים, אינטימיים יותר. עדיף לוותר על הפגנת חיבה במהלך היום כדי שהמקום שבו נוצרת ההתרגשות יהיה הבית ולא מקום העבודה. לא מדובר על נתק מוחלט. ברור שאפשר לקרוץ, לחייך או לשלוח הודעות, הכוונה היא פשוט לא להתעסק אחד בשני על היום כי זה שוחק את היחסים. זוגיות טובה מאפשרת לגיטימציה לזמן לחוד, ולא רק עם בן הזוג. מפגשים לא רומנטיים עם אנשים אחרים ובילוי עם החברים הם חלק חשוב בשמירה על זוגיות בריאה, על אחת כמה וכמה כשהרומן הוא משרדי".