המרכיבים (כ-40 קוביות)
- 375 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
- 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה
- 75 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
- 5 כפות (100 גרם) דבש
- קליפה מגוררת מ-1 לימון או ליים
- לציפוי: 1 כוס (100 גרם) קקאו איכותי
ההכנה
.1 ממיסים את השוקולד (על סיר אדים כפול או בזהירות במיקרוגל), עד שמתקבל קרם.
.2 שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים מיד לשוקולד המומס ומניחים לדקה. טורפים היטב במטרפה עד שנוצר קרם ("גאנש") חלק ומבריק.
.3 מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ומערבבים עד שהן נטמעות לגמרי בקרם והוא הופך מבריק יותר. מוסיפים את קליפת הלימון והדבש ומערבבים היטב.
.4 מרפדים תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, בנייר אפיה ומניחים על משטח יציב. יוצקים את הקרם לתבנית ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (ועד לילה).
.5 הציפוי וההגשה: מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות. שמים את אבקת הקקאו בקערה עמוקה, מוסיפים את קוביות השוקולד ומגלגלים אותן כך שיצופו בקקאו מכל הצדדים. מנערים מעודפים ומגישים.
- זמן הכנה: כחצי שעה (ללא קירור)
- איך שומרים: עד 3 שבועות בכלי אטום במקרר