לפעמים אנחנו מגלים שמישהו חשב עלינו באמת (הרגשה נעימה, תודו על האמת), ויצר מכשיר שעוזר לנו לחיות טוב יותר: לאכול בריא יותר, לטגן ולבשל בלי שמן – מה שבהחלט עוזר לשמור גם על הגזרה ועל הבריאות שלנו ושל היקרים לנו.

לאחרונה גיליתי את מכשיר המולטיפרי (Multifry) של חברת “דלונגי” - יעיל ונוח, רב-תכליתי וחדשני לבישול ולטיגון (כמעט) ללא שמן – ומיד אימצתי אותו אל המטבח המשפחתי שלנו. המולטיפרי מאפשר, למשל, הכנה מהירה של צ’יפס טעימים (באחריות!) כמעט בלי שמן – הפתעה גדולה באמת מבחינתנו, חובבי הצ’יפס הביתי. כמובן, לא הסתפקנו רק בצ’יפס חביב, והוספנו עוד מנה של בריאות: ירקות מבושלים, קוסקוס ואפילו פשטידות, פיצות ועוגות.

איך זה קורה?

לשיטה החדשנית שבזכותה כל זה קורה נקראת “מערכת חימום היקפית”. המערכת הזאת מספקת את הביצועים יוצאי הדופן האלה בזכות יכולת להפקת חום שמקיף את המזון מסביב וגורם לבישול אחיד במיוחד: גוף החימום עליון והמאוורר מפזרים חום אחיד מלמעלה, בעוד שגוף החימום התחתון מספק חום מלמטה – טיפול מושלם מכל הכיוונים. המערבל הנשלף דואג לערבוב המזון באופן אוטומטי. התנועה האוטומטית של המערבל מערבבת בעדינות את המזון תוך כדי הבישול, ללא כל צורך בהתערבות ידנית. מערכת החימום ההיקפית הזאת היא טכנולוגיה בלעדית שפותחה על-ידי “דלונגי”. בזכותה - הפך המולטיפרי למכשיר פורץ דרך בתחום הבישול והטיגון הביתי, שממש חייבים בכל בית.

מה אפשר להכין?

מולטיפרי של “דלונגי” מאפשר לכל בשלן ובשלנית, גם אם לא למדו ב”קורדון בלו”, להתגאות במעשה ידיהם להתפאר. כדי להשיג את התוצאה המושלמת ניתן להפעיל את שני הגופי החימום יחד או בנפרד, בהתאם לדרישות המתכון. מה כבר עשינו והוחמאנו? עוגות, פשטידות עם ירקות או עם גבינות, צ’יפס קלאסי חתוך דק, צ’יפס עבה יותר עם מראה לא אחיד, אבל יפה כשלעצמו, אורז, פתיתים, קוסקוס עם ירקות ועוד.

עניין של זמן

עוד חיסכון משמעותי בשימוש במולטיפרי הוא – הזמן. הבישול באמצעות מכשיר הפלא הזה פשוט מהיר, בזכות הפעולה המשולבת של שני גופי החימום – העליון והתחתון. כמובן, בסיוע המאוורר...לא פחות חשוב. זמן הבישול מתקצר פלאים תודות למבנה החדשני של שני גופי החימום המספקים לתהליך הבישול שני סוגי חימום: בהקרנת חום ובהולכת חום, והמערבל. בנוסף יש במכשיר שעון נשלף. אפשר להכניס את האוכל למכשיר ובינתיים לעשות גם דברים אחרים (יתרון אדיר לאמהות ולאבות עסוקים), והשעון יצפצף ברגע שהאוכל מוכן. מכיוון שהמכסה שקוף, אפשר לראות את תהליך הבישול מבחוץ.

פשוט וקל

צריך לבחור תוכנית בישול מתאימה, להכניס את המזון למכשיר, לתכנת את זמן הבישול, להפעיל את המכשיר, לבדוק את תהליך הבישול ובסוף לנקות, ממש בקלי קלות!

וגם יפה

וחוץ מתכונותיו הבישוליות הנפלאות, המכשיר הזה פשוט יפה! אף מטבח ראוי לשמו לא יתבייש לארח אותו בין כתליו. הוא אוצר בתוכו מראה מכובד ומקצועי. ממש אורח נפלא בכל בית.