ברלין

כמעט בכל האתרים והקהילות הסוקרים את סצנת האוכל הטבעוני בעולם, ברלין מדורגת במקום הראשון כעיר הכי ידידותית לטבעונים.

כבר בשנת 2008 השף (הצרפתי) ז'אן כריסטיאן ז'ורי פתח את "לה מאנו ורדה" ("היד הירוקה") עם כוונות בריאותיות ותקווה למשוך גם אוכלי־כל. מנה לדוגמה: מגדל קימצ'י עם ג'ינג'ר, בצל וגרעיני חמניות. יקר (8 אירו למרק, 10-25 אירו למנות עיקריות).לפרטים: Uhlandstrasse 181-183; טל' 30-82703120; אתר: www.lamanoverdeberlin.com

אם אתם בעניין, נסו את Kopps של השף ביורן מושינסקי, הנחשב לבכיר המבשלים הטבעוניים בגרמניה. בסופי השבוע יש במסעדה בופה ב־12 וחצי אירו בלבד, כולל מאכלים גרמניים מסורתיים בגרסה טבעונית. לפרטים: Linienstrasse 94; טל' 30-43209775; אתר: www.kopps-berlin.de

זוג אמנים ברלינאים בעלי סטודיו לקעקועים ("נבאדה ג'וני") פתחו לפני שנה את Laauma, מסעדה טבעונית בחלל נטול וויי־פיי ושאר דיגיטליים. המחירים זולים (8-2 אירו), יש המבורגר משעועית עם יין אדום, מיונז שקדים, דייסות, מנות רו־פוד ומנות ללא גלוטן. לפרטים: ;Sonntag 26 טל' 0179-1524883; אתר: www.laauma.com

אל תחמיצו עוד שני מקומות קטנים: קפה או־לה־לה (my-ohlala.com), שמציע ברחוב Mainzer 18 את המתוקים הטבעוניים השווים בעיר וגם קישים נטולי גלוטן; ודוכן השווארמה הטבעונית Voner, העשוייה סאייטן ומרכיבים סודיים (Boxhagener 56; אתר: www.voener.de

פראג

Loveg קיבלה ב"טריפ אדווייזר" ביקורות חמות, והתפריט שלה כולל קארי מסוגים שונים, פיצה גוואקמולה בלי גבינה, גולאש מסויה על אורז, ספגטי זוקיני רו, אורז תאילנדי עם פטריות ועוד. בחלל הבארוקי פועלת גם גלריה, ויש מתחם למשפחות ומרפסת רומנטית עם נוף לארמון. לפרטים: Nerudova 36; טל' 0702901060; אתר: www.loveg.cz.

וינה

בווינה פועלים שני סניפים של רשת מזון מהיר טבעונית – The Loving Hut. לפרטים: www.lovinghut.at

השף קארל שילינגר, אחד מחלוצי הטבעונות, וקפדן בכל הנוגע לסחר הוגן וחומרים מתמחזרים, מפעיל את המסעדה Swing Kitchen. המחירים: חד ספרתיים.

לפרטים: Schottenfeldgasse 3; אתר: www.swingkitchen.com

אמסטרדם

במרכז "טרה זן", מרכז של טיפולים ומסאז', פועל גם בית קפה/ מסעדה פשוט ואינטימי שהוא טבעוני בכל מאת האחוזים. יש בו מנות יפניות וקאריביות, ומנות מקוריות של הצוות. יש גם רו־פוד, שייקים שונים ותערובות לבחירה אישית. המצרכים מגיעים מחוות מקומיות.

לפרטים: ;Sint-Jacobstraat 19טל' 06–84851848; אתר: www.terrazencentre.com

השפית מריה פטרוביץ מפעילה בביתה שבלב אמסטרדם מסעדה ביתית, "מינט", באווירה אינטימית - עד 6 אנשים בהזמנה מראש, כמובן. היא למדה בישול מקרוביוטי, התמחתה אצל שפים טבעונים בעולם, ומצהירה שהיא רוצה להכין "אוכל טבעוני מהמם". שלוש מנות ותה ירוק - 30 אירו.

לפרטים: www.mintvegan.wix.com/mintvegan; טל' 06-44472264

ברצלונה

Rizoma נפתחה בברצלונה השנה, וכבר זוכה להצלחה בזכות תפריט מגוון שמשתנה מדי יום (ומתעדכן בפייסבוק ובאתר). השף גם כותב בלוג הנחשב לאתר הטבעוני הלוהט בספרד (Dimension Vegana). סגנון: פיוז'ן, עם דגש ים־תיכוני, בינלאומי ופיצות. המחיר: יקר. לפרטים: CarrerGrassot 72; טל' 932-526565; אתר: www.rizomaresto.com

ברצלונאים אומרים לנו שחייבים לבקר גם ב־Sésamo, שזוכה לפופולריות גם בקרב אכלני בשר. זוהי צמחונית משובחת עם מנות טבעוניות רבות וטווח מחירים בינוני (11 אירו למנה) ממש במרכז העיר. כל המצרכים אורגניים, ובימי חמישי ושישי יש מוזיקה חיה. לאחרונה המסעדה הקימה פופ־אפ בלונדון וזכתה לשבחים.

לפרטים: 52 Carrer de Sant Antoni Abat; טל' 934-416411; פייסבוק: Sésamo Restaurante

פריז

השף הצרפתי הנודע אלן דוקאס הפתיע בשנה שעברה: כשמסעדת שלושת כוכבי המישלן שלו Alain Ducasse נפתחה מחדש במלון "פלאזה אתנה", התברר שהוא הוציא מהתפריט את מנות הבקר, העגל והברווז והחליף אותן במנות צמחוניות (הוא עדיין מגיש פירות ים ודגים). המנות החדשות מבוססות על גידולים מהגינות של המסעדה. יקר מאוד מאוד, כצפוי.

לפרטים: Plaza Athenee, Av. Montaigne 25; טל' 01-53676500; אתר: www.alain-ducasse.com

ב־Soya משלבים צמחונות וטבעונות, עם הרבה מאכלים מבוססי ירקות, פירות ואגוזים. ה"טיים אאוט" ממליץ על בצקניות מאצות ים עם תפוחי אדמה. בראנץ' יעלה 12-24 אירו. לפרטים: 20 Rue de la Pierre Levée; טל' 01-48063302; פייסבוק: Soya Cantine Bio

לונדון

בשורה עצובה ללונדונים ולתיירים: המסעדה הצמחונית־טבעונית Food for Thought בקובנט גארדן נסגרה אחרי 40 שנות פעילות. שכר הדירה באחד ממוקדי התיירות של לונדון הכריע את המסעדה הוותיקה. מזל שיש מקומות אחרים, המתחרים על פלח השוק הצומח.

Ethos הוא מקום צמחוני עם שפע של מנות טבעוניות, כולל קציצות חציל, צ'יפס דלעת ופסטה ברוטב קרמי טבעוני (וארוחות בוקר, בשעות הרלוונטיות). מדובר במזנון בהגשה עצמית, צמוד לאוקספורד סירקוס, והמחיר נקבע על פי משקל המנות. התפריט משתנה וכולל יותר מתריסר מנות ממטבחים מסביב לעולם. ארוחה לשניים, עם משקאות: 30 ליש"ט. לפרטים: ;Eastcastle St 48 טל' 020-35811538; אתר: www.ethosfoods.com

מזנון דומה, טבעוני לגמרי (ואף נטול בוטנים ותירס), במחיר של פחות מ־2 ליש"ט ל־100 גרם הוא Vantra. לפרטים: ;Oxford St 25־25 טל' 020-74398237; אתר: www.vantra.co.uk

The Gate הלונדונית נוסדה ב־1989 על ידי אדריאן ומייקל דניאל, שגדלו בבית יהודי־הודי־עירקי. שני סניפי המסעדה הצמחונית (באיזלינגטון ובהמרסמית') כוללים שפע מרשים של מנות טבעוניות (12 אירו בממוצע למנה). לפרטים: St John Street 370 או Queen Caroline Street 51; אתר: www.thegaterestaurants.com

טבעונים בקליק

  • סיוע במציאת מלונות צמחוניים וטבעוניים בעולם: www.veggie-hotels.com
  • בבלוג "התרמילאי הטבעוני" של ג'יל וג'ון, זוג קנדים שמסתובבים כבר שנים בעולם, תוכלו למצוא המלצות למקומות טבעוניים בדרום אמריקה, הודו, אירופה ואפריקה. www.veganbackpacker.com
  • מדריך "הפרה השמחה" למסעדות וחנויות טבע, בתי קפה צמחוניים וטבעוניים בכל העולם, מציע סקירה של מקומות (עם חוויות מבקרים), שעות פתיחה, טלפונים וכו'. יש גם אפליקציה לסלולרי. www.happycow.net