1. "סקסי קאט מחפשת שוגר דדי"

לא כדאי: לירז רון פבין, מייסדת "Bliss אמנות האושר" ומאמנת בצוות המומחים של אתר ההיכרויות ג'יידייט: "כשבוחרים שם משתמש, אם אתם מחפשים קשר רציני – הימנעו מכל מיני כינויים שמשדרים מיניות כמו 'סקסי קאט', 'סקסי ביסט' ו'שוגר דדי'. הימנעו גם משמות שמשדרים נואשות, כמו 'ראדי פור לאב'. בנוסף, שימו לב ששם שמורכב רק ממספרים אינו מזמין, ולא נותן תחושה אישית".

כדאי: רון פבין: "אני בעד שימוש בשם אמיתי. לא חייבים להשתמש בשם המשפחה, אבל שם פרטי יוצר קרבה ואמינות. גם כינויים זה בסדר – כינוי חיבה, מילה שנוגעת ללבכם או משהו שיכול לאפיין אתכם, כמו למשל תחביב שיש לכם. העיקר שזה יהיה קשור לעולם התוכן שלכם".

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

>>> להורדת אפליקציית הטיפים GIRLZ מבית "לאשה"

2. "וזה אני, באלפיים מילה"

לא כדאי: ברוב אתרי ההיכרויות יש שדה שבו אתם אמורים לתאר את עצמכם בכמה מילים. שי אליס, סמנכ"ל שיווק "אלפא", אתר היכרויות לאקדמאים ולקרייריסטים: "לאנשים במרחב הדיגיטלי אין הרבה סבלנות, לכן המסר צריך להיות קולע ותמציתי, ולהשאיר טעם של עוד. זכרו – זמן הצפייה בפרופיל הוא קצר. אנשים יסתכלו קודם על התמונה ורק אחר כך על המסר, ויש סיכוי שלא יקראו את כל הטקסט. ראיתי מדי פעם אנשים עם כישרון כתיבה שכתבו על עצמם באריכות רבה וזה היה מעניין, אבל לרובנו אין כישרון כתיבה מעולה, ולכן עדיף לעשות את זה קצר ולעניין".

מנגד, יש שפוסחים בכלל על התיאור ומשאירים פרופיל ריק, מלבד תמונה וכמה נתונים אישיים. כרטיס ריק עלול לשדר שאתם לא רציניים לגבי מציאת זוגיות – כי לא השקעתם את תשומת הלב והמאמץ הנדרשים.

כדאי: רון פבין: "בקשו משלושה אנשים קרובים שמכירים אתכם היטב (ושאתם סומכים עליהם) להגדיר אילו תכונות הם אוהבים אצלכם. זה יעזור לכם להבין מה החוזקות שלכם, ויעלה לכם את הביטחון על הדרך. בשדה של התיאור העצמי, כתבו בקצרה על התחביבים שלכם, מקומות בילוי מועדפים, ספר, סרט, שיחה או אירוע שנגעו בכם לאחרונה. אם ניחנתם ביכולת לכתוב בצורה שנונה, יש מקום להוסיף משפט־שניים עם קריצה".

3. "אני שואבת ביציות וחושבת עליך"

לא כדאי: מול אלו שלא מנדבים שום אינפורמציה על עצמם, יש את אלו שהולכים לקיצוניות השנייה, וחושפים פרטים אישיים מדי. זוהי טעות שאופיינית יותר למין הנשי, מאמינה רון פבין: "הייתה לי פעם מתאמנת בת ארבעים פלוס שכתבה בפרופיל שלה שהיא באמצע טיפול של שאיבת ביציות, ושהיא הולכת לעשות ילדים בצורה זו אחרת במהלך השנה הקרובה. הצהרה מסוג זה על כרטיס הביקור תגרום לכך שרוב הפונים אליכם יהיו צעירים שמחפשים הרפתקה מינית, או פנסיונרים".

אז חשוב להיות אותנטיים וישרים, אבל לא צריך להגזים עם הפתיחות. אין סיבה לספר יותר מדי על טראומות עבר, יחסים מעורערים עם ההורים או על תוכנית הפריון שלכם. פתיחות־יתר מרתיעה ויוצרת תחושה שאתם כבדים, מרוכזים בעצמכם ומחפשים פסיכולוג ולא בן זוג.

כדאי: בזמן הווה בלבד: טיול להודו שעשיתם לפני עשור, לא רלוונטי. השתמשו במילים חיוביות אבל מאוזנות – "מאמינה ב", "אוהבת ש...", ולא במילים שליליות ("לא יכולה לסבול...", "מיואשת מ..."). אין צורך לפאר את עצמכם ולכתוב דברים כמו "יודעת מה אני שווה, מחפשת אותך האיכותי, המשכיל והמצליח כמוני ל...", זה מיותר. פחות זה יותר במקרה הזה.

4. "מחפש להכיר בלונדינית חטובה"

לא כדאי: לגברים יש, כך לפחות לדברי המומחים, נטייה ליפול לתיאורים פיזיים וסקסיסטיים, בבואם לתאר מה הם מחפשים באישה. "מחפש אותך אתלטית", "מעדיף מבנה גוף מלא", "אשמח להכיר אותך אם את נראית טוב".

שי אליס: "זה בסדר שלכולנו יש מאפיינים פיזיולוגיים שאנחנו מעדיפים, זה טבעי לגמרי. אבל אפשר לוותר על ההצהרות שמתארות איך אתם רוצים שהאישה תיראה. תשפטו לבד אם מישהי שפונה אליכם עומדת בקריטריונים החיצוניים שלכם. הרצון הוא להגדיל את כמות הפניות, ושתהיה לכם האפשרות לסנן!"

כדאי: להתרכז בתכונות פנימיות או באיכות שאתם מחפשים בזוגיות שלכם, ולא במפרט גופני/ טכני.

5. "לא מחפשת סטוצים"

לא כדאי: נשים נוטות ליפול לרשימת ה"לא": "אני לא מחפשת סטוצים", "מחפשת מישהו שלא משחק משחקים", "אל תפנה אליי אם אתה גרוש עם ילדים". פרופיל באתר הכרויות זה לא לוח דרושים או רשימת מכולת. יש משהו מרתיע מבחינה פסיכולוגית, ואפילו מעורר אנטגוניזם, בהתנסחות על דרך השלילה – כך שגם אנשים שעומדים בקריטריונים שהצבתם, עלולים לא לרצות לפנות אליכם.

ניסוח שיוצר אפקט שלילי דומה הוא המשפט "רק אם": "פנה אליי רק אם סיימת את שלב החיפושים", "רק אם אתה מסודר מבחינה כלכלית", "רק מודעות מתאימות תיעננה". "מה זה, ראיון עבודה?" תוהה רון פבין. "מה שעומד מאחורי הרשימות הללו זה הניסיון לסנן אנשים שיכולים לפגוע בכם, אבל זה גורם לכם להיראות מרירים ושליליים. הסטטוס שאתם חושבים שאתם רוצים בבן זוג – מעמד משפחתי, גיל, תואר מקצועי – לא אומר שאותו אדם יתאים לכם גם במישור הרגשי. אתם מגבילים את בני הזוג הפוטנציאליים שלכם בשדות הלא נכונים".

כדאי: "במקום שפת ה'לא', התחילו להשתמש בשפת ה'כן'", מציעה רון פבין. "כתבו על התכונות הפנימיות שאתם מחפשים, או על איכויות בזוגיות שחשובות לכם. דברו על מהות. כלומר, במקום לכתוב 'מחפשת זוגיות ממוסדת עם רווק מבוסס עד גיל 35', אופציה טובה היא 'מחפשת איש טוב לב, שמעריך תקשורת כנה וניחן ביכולת להסתכל על החיים בהומור'".

6. "אני מנהל בחברת היי טק"

לא כדאי: אם שאלתם את עצמכם אם אנשים משקרים באתרי היכרויות – התשובה היא כן. רון פבין: "אנשים משקרים על גובה, מבנה גוף, גיל, מצב משפחתי. גברים נוטים לשקר יותר לגבי מעמד מקצועי וכלכלי, כי הם חושבים שנשים מחפשות גבר מצליח. לא פעם, גבר בתפקיד זוטר בהיי־טק יהפוך את עצמו לבכיר. יוצא לי לפגוש מאומנים שציינו שהם גרושים בפרופיל שלהם, אבל לא ציינו שיש להם ילדים. אתם לא רוצים לצמצם ולהסתיר את התפקיד שלכם כהורים. אם לא מתאים למישהו לצאת עם אישה או גבר שיש להם ילדים, הם אינם בני זוג מתאימים לכם".

כדאי: בסופו של דבר, האמת תתגלה במעמד הדייט, כך שאם משהו מפריע לכם בעצמכם (קרחת, כרס) כדאי לשנות את זה (למשל, להירשם למכון כושר), או ללמוד להשלים עם זה. כאשר תרגישו נוח עם המגרעות והחולשות שלכם, גם אנשים מסביבכם לא יעשו מזה עניין.

7. "מחקה לך, האחט והיכידה"

לא כדאי: יש אנשים אינטליגנטיים ורהוטים, שהופכים לעילגים כאשר הם מביעים עצמם בכתב – במיוחד אם הם סובלים מדיסלקציה. זה מרתיע, כי הקורא לא יודע אם מדובר בשגיאת הקלדה תמימה או בשגיאת כתיב הנובעת מבורות אמיתית.

כדאי: רון פבין: "היעזרו במישהו שהעברית שלו רהוטה". אם אינכם בטוחים לגבי איות של מילה, שווה להשקיע עוד דקה ולבדוק במילון.

8. "רוצה להקים בית ASAP"

לא כדאי: "מחפשת גבר חלומות לבנות בית", "מחפש את האחת". רון פבין: "בתחילת הקשר, כדי לייצר משיכה צריכים להיות רומנטיקה, ריגוש ומסתורין. כשמדברים מוקדם מדי על חתונה וילדים זה מרתיע. בלתי אפשרי להחליט על חתונה רק על בסיס כמה מילים ותמונה. גבר רציני מבין את זה. גבר פחות רציני ימכור לכן את האשליה שאתן רוצות להאמין בה. הצהרות מוקדמות מדי נובעות מהפחד שינטשו אותנו, וכך מנסים למנוע את זה – אבל אין עירבון שלא ניפגע".

כדאי: "השתמשו במילים מעודנות כמו שותף, קשר משמעותי וכו'. די ברור מהרוח של הכרטיס מי מעוניין ביחסים עמוקים ומי לא".

9. "מחפש להכיר בין דיזנגוף לבן גוריון"

לא כדאי: שי אליס: "אנשים נוטים לחפש בני זוג פוטנציאלים על פי אזור מגורים. ישראל היא מדינה קטנה, כך שלהגביל את הפניות שלכם רק לאנשים בסביבתכם הקרובה, זה מיותר. מישהי מחיפה יכולה בכיף להכיר מישהו מתל אביב או מירושלים. אני חושב שאנשים נמנעים מכך מטעמי נוחות, ואולי התל אביבים עושים את זה מסנוביות. אבל אם מחפשים אהבה בארץ קטנה, חבל להגביל את עצמכם גיאוגרפית".

כדאי: לא להגביל את אזור המגורים. "נכון שהתחבורה הציבורית בישראל לא מדהימה, אבל אם תראו את הנסיעה ברכבת לחיפה כחוויה רומנטית, זה אפילו יכול להיות נחמד".

10. "הנה עוד תמונה עם פאפי שלי"

בסופו של דבר, לא משנה כמה יפה תכתבו על עצמכם, תמונה מחמיאה היא זו שתעשה את העבודה. אם השקעתם בכתיבת הפרופיל, הקדישו גם לתמונה את תשומת הלב הראויה לה.

אליס: "תמונה באתר היכרויות היא כמו כרטיס ביקור: זה צריך להיות נעים לעין, כדי ליצור את הרושם המתאים. אנשים מעלים תמונות מתקופת בר המצווה, תמונות עם האקס שלהם (או תמונה שרואים שחתכתם ממנה את האקס – ש.ל) או תמונה מהחתונה. תמונה של כלה וחתן משדרת שאתם לא פנויים. גברים מצטלמים פחות מנשים, לכן הם נוטים לשים תמונות ארכיון. אנשים עושים סלפי בחדר האמבטיה ומאחור רואים את האסלה, שזה לא נעים לעין".

"אל תגזימו בתמונות עם הילדים או עם חיות המחמד שלכם. כאחד שמאוהב בחתול שלו, אני חושב שזה בסדר לשים תמונה אחת עם החתול, הכלב או החמוס, אבל כששמים אותם בכל תמונה, זה משדר חוסר פניות".

איך כדאי להצטלם:

תמר מלין, צלמת בצוות המומחים JExperts של ג'יידייט: "העלו תמונה עדכנית מהחודשים האחרונים. אנחנו לא תמיד שמים לב איך שהמראה שלנו משתנה במהלך שנתיים־שלוש, וחבל להגיע לדייט ראשון ולראות את הצד השני מאוכזב. התאורה הטובה ביותר לתמונת פרופיל היא תאורת יום מחוץ לבית. הצטלמו בזווית שמחמיאה לכם: בתמונות סלפי הפנים יוצאות מעוותות, לכן דאגו שמישהו יצלם אתכם (אלא אם יש לכם מקל סלפי). הזווית צריכה להיות בגובה העיניים".

"אני רואה תמונות של גברים שמצלמים את עצמם במצלמה מול המחשב שנמצא בזווית נמוכה מהם, ואז מה שבעיקר רואים זה את הסנטר שלהם. גם ללכת לקיצוניות השנייה לא כדאי: ראיתי תמונה של בחור שמי שצילם אותו עמד מעליו, והמצולם נראה קטן, מסכן וחסר אונים".

"התלבשו לתמונה כאילו אתם יוצאים לדייט – מחמיא אבל לא מתאמץ מדי. כן, עדיף להיות לבוש לתמונה, ושהתמונה הראשית לא תהיה בחזה חשוף לגברים או בלבוש חושפני מדי לנשים. חשוב שהחולצה או החלק של הבגד שקרובים לפנים יהיו בגוון שונה מגון עור הפנים, כדי ליצור קונטרסט. אם מתאפרים אז בעדינות ולא יותר מדי, כדי שייראה טבעי. תמונה ללא איפור עדיפה מאשר תמונה עם איפור מרוח, לא מדויק, מצועצע או מוגזם".

ואחרי שקראתם את כל זה: אולי יעניין אתכם מה קארין ארד חושבת על אתרי היכרויות?