סאנדיי סקיפי

חגיגה קיצית לכל המשפחה. גלידה צוננת עם הפתעות בשכבות

המרכיבים ל-4 מנות:

100 גרם עוגיות לוטוס מפוררות

8 כדורי גלידת וניל

8 כפות גדושות חמאת בוטנים סקיפי קלאסית

4 יחידות שוקולד “מקופלת” מפוררות

סוכריות צבעוניות

גלידה צוננת עם הפתעות בשכבות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
גלידה צוננת עם הפתעות בשכבות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

ההכנה:

1. מכינים 4 כוסות שקופות גדולות.

2. בכל כוס מניחים לפי הסדר: כף גדושה של פירורי עוגיות לוטוס, כדור גלידת וניל, כף גדושה חמאת בוטנים סקיפי ו1/2- מפירורי שוקולד “מקופלת”.

3. חוזרים על אותו הסדר פעם שניה בכל כוס.

4. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומגישים מייד.

עוגיות סנדביץ’ במילוי חמאת בוטנים סקיפי

עוגיות שילדים אוהבים

המרכיבים ל-30 עוגיות:

200 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

למילוי:

חמאת בוטנים סקיפי בטעם שאוהבים

לעיטור:

אבקת סוכר

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1/2 2 כוסות קמח

1/2 כפית תמצית וניל

עוגיות חמאת בוטנים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
עוגיות חמאת בוטנים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

ההכנה:

1. שמים בקערת מערבל חמאה וסוכר ומערבלים לקרם חלק. מוסיפים ביצה ווניל ומערבלים דקה נוספת. מוסיפים קמח ומערבלים עד קבלת בצק ולא יותר. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.

2. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 2-3 מ”מ. קורצים מהבצק את הצורה הרצויה ובמחצית מהעוגיות קורצים גם חור במרכז. מעבירים את העוגיות לתבנית מצופה בנייר אפייה.

3. מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים את העוגיות כ- 15 דקות, עד שהשוליים מזהיבים קלות. מצננים.

4. מורחים את העוגיות השלמות בחמאת בוטנים סקיפי.

מצמידים עוגיה עם חור לעוגיה שלמה מרוחה בממרח כך שנוצר סנדביץ’. מפזרים אבקת סוכר ושומרים בצנצנת סגורה.