את הרוטב למנה הבאה אפשר להכין בבית ולקחת בקופסה אטומה, את תפוחי האדמה ופירות הים להכין במדורה. להגשת המנה בוצעים את תפוח האדמה מהמדורה לשניים, את פירות הים שצליתם במחבת מנחים במרכז, ואז יוצקים את הרוטב שהבאתם מהבית. כמובן שניתן להכינה גם בתנור הביתי.

סלט פירות ים ותפוחי אדמה מהמדורה

(לא כשר)

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה מהמדורה (או אפויים בתנור)

מלח גס

12 יחידות מולים

20 יחידות שרימפס מקולף

150 גרם קלמארי

להכנת הרוטב:

1 כוס מיונז

1 כוס יוגורט

2 כפות דבש

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

1. לחמם תנור מראש ל-180 מעלות

2. אם אין תפוחי אדמה מהמדורה, אפשר להכין בבית: לפזר באופן אחיד תחתית של תבנית אפייה במלח גס, ועליו להניח את 4 תפוחי האדמה כשהם עטופים בנייר כסף ולאפות אותם כשעה וחצי.

3. מערבבים את מרכיבי הרוטב בכלי נפרד

4. צולים את כל פירות הים כ-5 דקות על מחבת חמה משומנת קלות

5. חוצים את תפוח האדמה לשניים, באמצע מפזרים את פירות הים ויוצקים את הרוטב מעל הכל

סשימי טונה, חצילים צלויים, יוגורט סלק וטחינה

חומרים:

250 גרם דג טונה, פרוסה לסשימי

2 חצילים שרופים על גחלי המדורה (אם מכינים בבית: על הגז)

½ כוס טחינה מוכנה

4 סלקים (צלויים על גחלי המדורה (עטופים בנייר כסף)

מלח גס

½ כוס יוגורט

1 כף עלי אורגנו

¼ כוס לימון סחוט

¼ כוס שמן זית

מלח ים לפי הטעם

אופן הכנה:

1. מחממים תנור מראש ל180 מעלות

2. אם לא אופים את הסלק במדורה, כך תעשו זאת בבית: מניחים שכבה נדיבה של מלח גס בתבנית, עליו מניחים את הסלקים שעטופים בנייר כסף ואופים כשעה וחצי

3. מקלפים את החצילים הצלויים, מסננים מהנוזלים ומערבבים עם הטחינה

4. מניחים שכבות של החציל המתובל בטחינה על צלחת הגשה

5. מניחים מעל פרוסות סשימי

6. מקלפים את הסלקים, חותכים אותם לרבעים ומניחים באופן מפוזר

7. שמים מעל הסלקים את היוגורט, ומתבלים בעלי אורגנו, מיץ לימון מלח ושמן זית

גירוס עוף עם פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק וסלט קישואים שרופים

גירוס היא הגרסה היוונית לשווארמה, ביוון תוכלו למצוא אותה בגרסת בשר כבש, חזיר או עוף. את הפרגיות למתכון הבא ניתן להכים על המנגל במדורה, או בטיגון במחבת בבית.

חומרים:

2 פיתות חצויות לרוחבן

6 יחידות פרגית פרוסה לאורכה

1 כוס נענע קצוצה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס בצל ירוק קצוץ

להכנת הרוטב:

1 כוס מיונז

1 כוס יוגורט

2 כפות דבש

3 יחידות קישואים חצויים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח לפי הטעם

3 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1. צולים במחבת עם שמן הזית את הקישואים כ-5 דקות עד גוון זהוב מכל צד

2. מועכים את הקישואים עם מזלג.

3. שורפים את הפיתות על גבי להבת גז

4. צולים את הפרגיות במחבת עם שמן הזית, מערבבים עם עשבי התיבול

5. מניחים על פיתה שרופה

6. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל

בטטה צלויה עם יוגורט ודבש

מרכיבים:

4 בטטות קטנות

1 כוס יוגורט

2 כפות דבש

1 יחידת פלפל צ'ילי ירוק שרוף וקצוץ

1 גרדה מלימון

אופן הכנה:

1. מחממים תנור מראש ל180 מעלות

2. עוטפים את הבטטות בנייר כסף וצולים אותן במדורה על שהן רכות, או בתנור כשעה וחצי על מצע מלח גס

3. חותכים את הבטטות המוכנות לפרוסות

4. צולים ושורפים את הפלפל צ'לי

5. מכינים את הרוטב, מערבבים את היוגורט, עם הצ'ילי השרוף, הדבש וגרדת הלימון

6. שופכים את הרוטב מעל לבטטות החתוכות

עגבניות שרופות מוגשות עם פילה לברק ובזיליקום

חומרים:

4 דג לברק

7 עגבניות צלויות על שיפוד ברזל מעל אש או מעל הגז עד להשחמה

10 יחידות זיתי קלמטה

1 כוס עלי בזיליקום מופרדים

4 כפות שמן זית

1 לימון סחוט

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני וצולים את דג הלברק 40-60 דקות

2. צולים את העגבניות על גבי שיפוד ברזל מעל אש המדורה או להבת הגז עד להשחמה

3. קוצצים את העגבניות השרופות, יחד עם הזיתים ובזיליקום

4. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון ומלח לפי הטעם

5. מגישים עם הלברק