פאדג' שוקולד ואגוזים

המרכיבים לתבנית 23X33 ס"מ

כ־ 40 קוביות

450 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם 70% מוצקי קקאו

1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז

50 גרם חמאה, רכה

1 כפית תמצית וניל

150 גרם תערובת אגוזים קלופים, לא קלויים, למשל: פיסטוקים ואגוזי לוז, או כל אגוז אחר שאוהבים

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. משטחים את תערובת האגוזים בתבנית וקולים אותם כ- 10 דקות, עד שהם מזהיבים מעט וריחם עולה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

3. בינתיים ממיסים את השוקולד בסיר אדים כפול ("באן מרי") או במיקרוגל.

4. שמים את החלב המרוכז בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים אותו לשוקולד המומס ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים לקרם אחיד.

5. מוסיפים גם את האגוזים ומערבבים לפיזור אחיד.

6. יוצקים לתבנית המלבנית, מיישרים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות, עד שהממתק מתייצב.

7. חותכים לקוביות בגודל 4X4 ס"מ בערך, ומגישים.

  • איך שומרים: במקרר, עד חודש בכלי אטום
  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: כ־ 20 דקות, לא כולל קירור