הן טעימות, יפות, ודי פשוטות להכנה אם מתחשק לכם לבלות עם הילדים במטבח או להכין קינוח יצירתי לאירוח חברים. פחזניות במלית קצפת וניל, בצורת ברבורים.

המרכיבים (כ־15 יחידות)

1/2 כוס (125 מ"ל) חלב

1/2 כוס (125 מ"ל) מים

125 גרם חמאה

1/3 כוס (66 גרם) סוכר

1/4 כפית מלח

1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח

5-4 ביצים

למלית

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1/4 1 חבילות (100 גרם אבקה) פודינג אינסטנט וניל

ההכנה

1. מחממים בסיר בינוני את החלב, המים, החמאה ,הסוכר והמלח עד לרתיחה מלאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שכל הגושים נעלמים ומתקבלת עיסה חלקה. מסירים מהכיריים.

2. מערבלים את העיסה במהירות נמוכה (מומלץ במערבל, אבל אפשר גם במקציף ידני). מוסיפים 4 ביצים בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד שמתקבל בצק יציב ורך. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים ביצה חמישית.

3. מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

4. ממלאים שק זילוף עם צנתר רחב (מס' 10-9) בכשני שליש מהבצק ומזלפים בתבנית "ביצים" או "טיפות" גדולות באורך 5-4 ס"מ ובמרחק 2 ס"מ האחת מהשנייה.

5. מעבירים את יתרת הבצק לשק זילוף עם צנתר דק ומזלפים בתבניות את צוואר הברבור, באורך של כ־6 ס"מ.

6. אופים 20-15 דקות (בלי לפתוח את התנור ברבע השעה הראשונה, כדי שהפחזניות לא יצנחו!), מוציאים את התבניות. מנמיכים את הטמפרטורה ל־140 מעלות. מסירים מהתבניות את "צווארי" הברבור ומעבירים בזהירות לרשת צינון. את התבניות עם גוף הברבור אופים כ־10 דקות נוספות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים.

7. המלית: מקציפים את השמנת והפודינג לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף, מומלץ עם צנתר כוכב.

8. חוצים כל גוף ברבור לרוחב. חוצים את החלק העליון לאורך – הוא ישמש ככנפיים. ממלאים בקרם את בסיסי הפחזניות. נועצים בקרם את הכנפיים, ואת צוואר הברבור. מגישים.

  • איך שומרים? מגישים באותו יום. אפשר לשמור את הקרם (במקרר) ואת הפחזניות בנפרד, עד יום.

סגנון: פסי ברניצקי