המבורגר פטריות ועדשים ירוקות

מומלץ להגיש כמו המבורגר קלאסי: עם חסה, עגבניות ומלפפונים חמוצים.

המרכיבים 6 מנות

1/4 1 כוסות (200 גרם) עדשים ירוקות

4 כוסות (1 ליטר) מים

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן, קלוף וחתוך לקוביות

500 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות

מלח

1 ביצה

1/2 כוס קמח + אפשרות לעוד קצת

1/4 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה

מלח, פלפל שחור גרוס

לטיגון: 5-4 כפות שמן קנולה

אפשרות להגשה

8-6 לחמניות המבורגר

2 עגבניות, פרוסות

4 מלפפונים חמוצים, פרוסים

12 עלי חסה קטנים

מיונז, קטשופ

ההכנה

1. שמים את העדשים והמים בסיר ומבשלים כ־20 דקות על להבה גבוהה עד שהעדשים מתרככות מאוד. מסננים.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על להבה גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את הפטריות ומעט מלח וממשיכים לטגן 5-4 דקות, עד שהפטריות מזהיבות מעט.

3. טוחנים את העדשים למחית (במעבד מזון או בבלנדר ידני).

4. מעבירים מחצית מכמות הפטריות והבצל המטוגנים למשטח העבודה וקוצצים דק. מוסיפים למחית העדשים. מוסיפים גם את הביצה, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת הפטריות והבצל ומערבבים לעיסה יציבה שניתן ליצור ממנה קציצות. אם צריך, מוסיפים עוד כף קמח ומערבבים שוב.

5. מחממים את התנור ל־200 מעלות.

6. מחממים את השמן במחבת גדולה. יוצרים מהתערובת כ־6 קציצות (מומלץ להתאים לגודל הלחמניות). מטגנים כשתי דקות מכל צד ומעבירים לתבנית. אופים 12-10 דקות, עד הזהבה.

7. הרכבת המנה וההגשה: מניחים כל המבורגר בלחמנייה, מוסיפים תוספות ומגישים מיד.

  • איך שומרים?

את ההמבורגרים (ללא הלחמניות והתוספות), עד 3 ימים במקרר. מחממים לפני ההגשה.

המבורגר בטטה ואפונה על ברוסקטה עם חלומי חמה

מנה צמחונית, שאם תשמיטו ממנה את גבינת החלומי – תהפוך לטבעונית.

המרכיבים 6 מנות

לברוסקטה:

1/2 כיכר לחם מקמח מלא, פרוסה

1/4 כוס שמן זית

להמבורגר:

5 בטטות גדולות (כ־1/2 1 ק"ג), קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות

10 כפות (100 גרם) קמח + אפשרות לעוד קצת

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 1 כוסות (200 גרם) אפונה מוקפאת שהופשרה, או משומרת שסוננה

4 כפות שמן קנולה

להגשה:

200 גרם גבינת חלומי, פרוסה לפרוסות דקות

אפשרות: 2 כפות מיונז או טפנד זיתים

ההכנה

1. הברוסקטה: מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מורחים את פרוסות הלחם בשמן הזית (בנדיבות!). מניחים בתבנית וקולים כ־5 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

3. ההמבורגר: שמים את קוביות הבטטה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ־5 דקות, או עד שהבטטות מתרככות. מסננים ומעבירים לקערה. בעזרת כף מחוררת מועכים את הבטטות למחית. במהלך המעיכה מוסיפים את הקמח ומלח ופלפל. מוסיפים את האפונה ומערבבים בעדינות. אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים עוד ככף קמח.

4. מחממים במחבת גדולה מעט שמן קנולה. יוצרים ממחית הבטטות קציצות שטוחות בקוטר כ־6 ס"מ ומטגנים אותן בעדינות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

5. לפני ההגשה, מחממים מחבת (פסים או רגילה), וצולים את פרוסות החלומי כדקה מכל צד.

6. הרכבת המנה וההגשה: מורחים על כל פרוסת לחם מעט טפנד או מיונז, מניחים את המבורגר ומניחים עליו פרוסת גבינה. מגישים חם.

  • איך שומרים?

את הקציצות (ללא הלחם והגבינה) – עד 3 ימים במקרר. מחממים לפני ההגשה.

לביבות קישואים על באגט ומוצרלה

המרכיבים 6 מנות

לבאגט:

1 באגט, פרוס

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום, קלופות וכתושות

ללביבות:

2 כפות שמן זית

4 קישואים בינוניים, מגוררים דק

3 ביצים

2/3 כוס (85 גרם) קמח

1 כפית גדושה אבקת אפייה

3/4 כוס שמנת מתוקה או חלב

מלח, פלפל שחור

לטיגון: 1/4 כוס שמן קנולה

להגשה:

300 גרם כדורי מוצרלה, פרוסות דק

3 עגבניות, פרוסות

עלים מ־2 ענפי בזיליקום טריים

ההכנה:

1. הבאגט: מחממים את התנור ל־200 מעלות.

2. מערבבים את שמן הזית, השום ומעט מלח. מורחים על פרוסות הלחם. קולים אותן בתנור כ־5 דקות, עד הזהבה. מוציאים.

3. הלביבות: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הקישואים כ־3 דקות, עד שהם מזהיבים קצת. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.

4. שמים בקערה בינונית את הביצים ומקציפים או טורפים. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומקציפים היטב עד שהגושים הגדולים נעלמים. מוסיפים בהדרגה את השמנת (או החלב) ומקציפים לבלילה די דלילה (שתתפשט רק מעט בתוך המחבת). מתבלים, מוסיפים את הקישואים ומערבבים.

5. מחממים במחבת גדולה (מומלץ טפלון) מעט שמן (או חמאה). יוצקים מהבלילה למחבת כך שיתקבלו 4-3 עיגולים בקוטר 4 ס"מ. מטגנים על להבה בינונית כ־3 דקות, עד שבועות גדולות נוצרות על פני הקציצות. הופכים (מוסיפים מעט שמן במידת הצורך) ומטגנים כ־2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה. מכינים כך את כל הבלילה.

6. הרכבת המנה וההגשה: מניחים לביבה על כל פרוסת באגט. מניחים על הקישואים פרוסת גבינה, פרוסת עגבנייה ופרוסת גבינה נוספת. מקשטים בבזיליקום, נועצים קיסם לתמיכה ומגישים.

  • אך שומרים?

את הלביבות – ללא התוספות – עד 3 ימים במקרר. מחממים לפני ההגשה.

המבורגר סלק ועדשים כתומות

המבורגר מדהים בצבע ורוד עז. הסלק הופך אותו לטעים במיוחד.

המרכיבים 6 מנות

1 כוס (150 גרם) עדשים כתומות

4 כוסות מים

2 כפות שמן זית

1 גזר קטן, קלוף ומגורר

3 סלקים בינוניים, קלופים ומגוררים

מלח, פלפל שחור

1 ביצה

1/4 כוס קמח + אפשרות לעוד קצת

1/4 כוס פירורי לחם

1/4 כפית אגוז מוסקט

לטיגון: 5-4 כפות שמן קנולה

אפשרות להגשה

8-6 לחמניות מקמח מלא

1 חבילה נבטי צנונית

1 כף אגוזי קשיו קצוצים

200 גרם עלי בייבי

מיונז

ההכנה

1. שמים את העדשים בסיר, יוצקים את המים ומבשלים על להבה גבוהה עד שהעדשים מתרככות לגמרי. מסננים ומניחים בצד.

2. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ־2 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את הסלק ומעט מלח ומטגנים עוד 5-4 דקות, עד שהסלק מזהיב קלות. מסירים מהכיריים.

3. טוחנים את העדשים למחית (במעבד מזון או בבלנדר מוט). מעבירים לקערה, מוסיפים את הסלק והגזר, ומוסיפים גם את הביצה, הקמח, פירורי הלחם והתבלינים. מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל. אם העיסה לא סמיכה מספיק – מוסיפים עוד ככף קמח ומערבבים שוב.

4. מחממים את התנור ל־200 מעלות.

5. מחממים את השמן לטיגון במחבת. יוצרים מהעיסה 8-6 קציצות (מומלץ להתאים לגודל הלחמניות) ומטגנים אותן כשתי דקות מכל צד. מעבירים לתבנית וצולים בתנור 12-10 דקות.

6. הרכבת המנה וההגשה: מורחים מיונז בלחמניות, מניחים את ההמבורגר ומוסיפים תוספות. מגישים.

  • איך שומרים?

את ההמבורגרים (ללא הלחמניות והתוספות), עד 3 ימים במקרר. מחממים לפני ההגשה.

לביבות תרד וריקוטה

מנה קטנה שמתאימה להגשה במסיבת קוקטייל.

המרכיבים 6 מנות

15 גרם חמאה

2 שקיות (כ־500 גרם) עלי בייבי־תרד או עלי תרד

מלח, פלפל שחור

3 ביצים

2/3 כוס (85 גרם) קמח

1 כפית גדושה אבקת אפייה

2 כפות חלב

1 מכל (250 גרם) ריקוטה פרסקה, מפוררת

לטיגון: כ־1/4 כוס שמן קנולה

להגשה

כ־12 לחמניות ביס

בצל סגול, חתוך לעיגולים

קיסמים

ההכנה

1. ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את התרד ומטגנים כ־3 דקות, עד שהתרד משנה את צבעו. מוסיפים מלח ופלפל ומסירים מהכיריים.

2. שמים את הביצים בקערה ומקציפים או טורפים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקציפים (או טורפים) היטב עד שהגושים הגדולים נעלמים. מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים. מוסיפים את התרד ומערבבים. מוסיפים את פירורי הריקוטה, מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים בעדינות.

3. מחממים מעט שמן או חמאה במחבת גדולה (מומלץ טפלון). יוצקים מהבלילה למחבת כך שיתקבלו 4-3 עיגולים בקוטר 4 ס"מ. מטגנים על להבה בינונית כ־3 דקות, עד הזהבה. הופכים (מוסיפים מעט שמן במידת הצורך), ומטגנים כ־2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה. מטגנים כך את כל הבלילה.

4. הרכבת המנה וההגשה: חותכים את הלחמניות לרוחבן, מניחים את ההמבורגר וסוגרים בעזרת קיסם. מגישים.

  • איך שומרים? את הקציצות, עד 3 ימים במקרר. מחממים לפני ההגשה.