המורה מזי

לכל אחד יש דמות שהכיר בילדות ומלווה אותו מאז ועד היום, כל הזמן. במקרה שלי זו המורה מזי, המחנכת האהובה שלי מכיתה ד'. פעם בכמה זמן אני מוצאת את עצמי נזכרת בה או במשהו שאמרה לי ושנחרט בי כבר אז, לפני יותר מ-30 שנה.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

מזי, כיאה למחנכת המגניבה שלא השתנתה, מחוברת היטב לפייסבוק והשבוע העלתה לפרופיל שלה את תמונת המחזור של הכיתה שלנו. תוך שניות ספורות התפתח דיון שלהם של כל התלמידים לשעבר וכמובן שתוך כדי נרקם גם מפגש מחזור אצל מזי בבית. חלקנו אפילו לא הצלחנו להתאפק וקבענו עם מזי קפה בנפרד. מדהים אותי לראות את כוחה של האישה המדהימה הזו, שלא נס גם היום – היכולת שלה לחבר תוך דקות בין אנשים שהכירו כילדים ומאז נפרדו דרכיהם והזכרונות הקסומים שהיא מעלה בנו, על מורה מלאת סבלנות, רוך, הכלה והבנה.

כשהיא הגיעה אליי הביתה, זה היה כאילו מזי לא השתנתה. התייצבה עם קופסת עוגיות, ניגשה לכל אחד מהילדים, דיברה, חיבקה ושאלה שאלות. הילדים נפתחו אליה ודיברו בלי סוף, ורק אני עמדתי מהצד ולא האמנתי שאני חוזה במחנכת שלי מכיתה ד', מזי האהובה, עומדת אצלי בבית ומדברת עם הילדים שלי, ממש כפי שעשתה איתי לפני שלושים שנה. כשאומרים את המלה "פרייסלס", מתכוונים לרגעים מהסוג הזה.

פייסבוק

אפרופו ניסים שקורים בפייסבוק, השבוע קרה לי דבר מדהים נוסף בממלכתו של צוקרברג: העמוד שלי בפייסבוק, או יותר נכון – של האתר שלי, MichaelaID הגיע ל-10000 לייקים! היה די מדהים להתעורר בבוקר, להדליק את המחשב, להיכנס לפייסבוק ולראות את המספר העגול והנהדר הזה. המחשבה על כך שעשרת אלפים (!) איש בחרו לעשות לי לייק היא בלתי נתפסת. אם הייתי רוצה לרכז את כולם פיזית במקום אחד, הייתי צריכה איצטדיון. זו הייתה זריקה מוטיבציה מדהימה ונהדרת, והמספר הזה נתן לי אישור לכך שהדרך שבחרתי היא הנכונה ונתן לי כוח להמשיך ללוות את אותם עסקים קטנים ברחבי הארץ ואת האנשים הנפלאים שמלווים אותם, ולתת לכולם במה ראויה. זו גם הזדמנות נהדרת להודות לכל הגולשים המופלאים בפייסבוק, לא רק על הלייק שלכם, אלא גם על המחמאות, הפרגון והדרבון. מי היה מאמין שרשת חברתית מסוגלת לייצר חיבורים אנושיים מופלאים כל כך?

שבועות

והנה מגיע החג האחרון בלוח השנה, עד ראש השנה פחות או יותר ניוותר ללא חגים. זו הסיבה שצריך לחגוג את שבועות כהוגן, ואיזה מזל שמדובר בחג טעים ומלא גבינות, כך שזה נעשה ללא מאמץ. אז לכבוד שבועות החלטתי לשתף אתכם במתכון כופתאות הגבינה המעולות של אמא שלי, שילוב משגע של גבינה נימוחה וקריספיות שלא מעולם הזה. אני באופן אישי, אגב, משתדלת לאכול אותן בכל ימות השנה. הן עד כדי כך טעימות.

  • כופתאות גבינה

מרכיבים:

2 חבילות גבינת טוב טעם

2 ביצים

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

2 כפות גדושות קמח

1 קליפת לימון מגורדת

אופן ההכנה:

1. מעמידים סיר עם מים ומעט מלח על הכיריים, מכסים את הסיר ומחכים שהמים ירתחו.

2. בינתיים מערבבים את כל חומרי הכופתאות, כשהבלילה מוכנה והמים בסיר רותחים, בעזרת כף גלידה לוקחים מנות מהבלילה ומכניסים למים הרותחים, ברגע שהכופתאות צפות סימן שהן מוכנות (בערך 10 דקות).

3. בזמן שהכופתאות מתבשלות, מורחים מעט חמאה בתבנית ומוסיפים פירורי לחם בשכבה דקה, את התבנית מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לכמה דקות עד שהפירורים מקבלים גוון זהוב.

4. כשהכופתאות מוכנות, שולפים אותן מהמים עם כף מחוררת ומניחים בתבנית עם פירורי הלחם, מגלגלים מעט את הכופתאות בפירורים, וזהו. הן מוכנות. כל שנותר כעת הוא לסדר אותן בכלי יפה ושטוח ולהגיש לצד קערה עם סוכר וקערה עם שמנת חמוצה. בתיאבון.