פשטידת טונה, בטטה וכרשה

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

המרכיבים לבצק:

110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כוס + 2 כפות (125 גרם) קמח

1/2 כוס + 1 כף (60 גרם) קמח תפו"א

1/2 כפית מלח

1 חלמון

1/2 1 כפות מים

למלית:

1/2 ליטר מים

מלח ופלפל

1 קופסה (160 גרם) טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננת

2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות

1 כף שמן זית

1 כרשה, פרוסה

1 1/2 מכל שמנת לבישול או

שמנת צמחית

4 ביצים, טרופות

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)

אופן ההכנה:

1. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון בעל להב סכין ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק. מוציאים למשטח עבודה, אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

3. המלית: יוצקים את המים לסיר בינוני, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד.

4. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרשה כ-5 דקות, עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.

5. שמים בקערה את השמנת, הביצים ואגוז המוסקט וטורפים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.

6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד, מרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ, הגדול מעט מקוטר התבנית. מרדדים במערוך ומניחים בתבנית. מהדקים לבסיס ולדפנות.

7. מסדרים מעל הבצק את קוביות הבטטה, פרוסות הכרשה והטונה. יוצקים את בלילת הביצים והשמנת ואופים כ-45 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

  • כשרוצים להכין פשטידה כשרה לפסח או כשרוצים לחסוך בקלוריות, אופים פשטידה ללא בצק: משמנים תבנית חרס או פיירקס. מסדרים את הירקות בתבנית, יוצקים את הבלילה ואופים כחצי שעה, עד הזהבה.

קבב טונה וסלט שורשים
קבב טונה וסלט שורשים

קבב טונה וסלט שורשים

4 סועדים

המרכיבים לקבב:

2 קופסאות (320 גרם סה"כ) טונה סטארקיסט בשמן, מסוננת

2 כפות קמח מצה

1 פלפל אדום קטן, חתוך

לקוביות קטנות

1 כף פטרוזיליה קצוצה

2 חלמונים

מלח ופלפל

2 כפות שמן לטיגון

לסלט:

1 לפת בינונית, קלופה

1 סלק בינוני, קלוף

1 גזר, קלוף

2 קישואים

200 גרם גבינת קשקבל, בגוש

לוויניגרט:

מיץ מתפוז אחד

1 כף דבש

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט השמן, בקערה. צרים קבבים קטנים באורך כ-4 ס"מ.

2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (4 צדדים). מניחים על נייר סופג.

3. הסלט: חותכים את כל השורשים למקלות דקים וארוכים. מגלפים את הקשקבל לרצועות בעזרת קולפן ירקות.

4. הוויניגרט: במעבד מזון או במערבל ידני מערבבים יחד את כל מרכיביו.

5. מסדרים את ירקות השורש והגבינה בקערה גדולה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד לצד הקבבים.

סלט טונה, חצילים ופטרוזיליה על פנקייק מצה
סלט טונה, חצילים ופטרוזיליה על פנקייק מצה

סלט טונה, חצילים ופטרוזיליה על פנקייק מצה

4 סועדים

המרכיבים לסלט:

3 חצילים

מלח

4 כפות שמן זית

2 קופסאות (320 גרם) טונה סטארקיסט בשמן זית

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

מיץ מ-1/2 לימון

לפנקייק:

3 ביצים

מלח ופלפל

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2 מצות שבורות לחתיכות קטנות

שמן זית או חמאה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. הסלט: חותכים את החצילים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מפזרים עליהן כפית מלח ומשרים ל-5 דקות. מעבירים לתבנית תנור ומברישים בשמן זית. אופים כ-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

3. מעבירים את קוביות החצילים לקערה. מסננים מעט את הטונה ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.

4. הפנקייק: טורפים את הביצים היטב ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את שברי המצה ומערבבים. משהים לכ-10 דקות.

5. במחבת גדולה מחממים את השמן (או החמאה). יוצקים מעט מבלילת הפנקייק (בכף או במצקת) למחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. חוזרים על הפעולות עד שהבלילה נגמרת.

6. מגישים את הפנקייק החמימים יחד עם הסלט.

  • את הסלט אפשר לשמור כיומיים במקרר.
  • אוהבי הכוסברה יכולים להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.

גלילות קישוא במלית סלט טונה וריקוטה

4 סועדים

המרכיבים:

1/4 כוס שמן זית

2 קישואים, חתוכים לאורך לפרוסות דקות

מלח ופלפל לבן

1 קופסה (160 גרם) טונה סטארקיסט עם לימון

100 גרם גבינת ריקוטה או גבינת אורדה או כל סוג גבינה לבנה חצי קשה

1/4 כוס נבטי חמנייה או מיקרו עלים

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות הקישואים כ-2 דקות מכל צד עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל. מוציאים מהמחבת ומצננים לגמרי.

2. מסננים מעט את הטונה. מפוררים מעט את הגבינה. מערבבים את הגבינה והטונה היטב.

3. מניחים כף מהמלית בצד אחד של פרוסת הקישוא יחד עם מעט נבטי חמנייה ומגלגלים. סוגרים בעזרת קיסם או שיפוד קטן. חוזרים על סדר הפעולות בכל פרוסות הקישואים ומגישים.

  • אם לא מגישים מיד, מומלץ לשמור במקרר עד להגשה.