תבשיל קציצות עוף עם שעועית ירוקה עדינה בעגבניות מיובשות

6 מנות

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

חומרים:

1 שקית שעועית ירוקה עדינה שלמה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)

1 מגשית קציצות עוף אמיתיות מצוננות מאמא עוף

1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמש אוליביה

5 שיני שום שלמות, קלופות

2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף רסק עגבניות

1 כוס מים

מלח, פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר כבד שמן, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות הטריות והמיובשות (ללא השמן) ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הפלפל, הפפריקה, ורסק העגבניות ומבשלים 10 דקות נוספות.

2. מוסיפים מים, מתבלים ומבשלים עד לרתיחה.

3. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-15 דקות נוספות.

4. שוטפים את השעועית העדינה תחת מי ברז ומסננים. מוסיפים לתבשיל, מערבבים ומבשלים בסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

ראגו בשר ושעועית לבנה

6 מנות

חומרים:

1 שקית שעועית לבנה מבושלת מוקפאת סנפרוסט (800 גרם)

1/2 ק"ג בשר בקר חזה לגולאש, חתוך לקוביות

1 בצל גדול, חתוך לקוביות

1 שן שום, קצוצה

2 כפות פפריקה מתוקה

1 עגבניה, קלופה וחתוכה לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

1 פלפל אדום יבש חריף

2 כוסות מים

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

עלי פטרוזיליה לעיטור

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר רחב וכבד, מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל צד עד לסגירה.

2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה.

3. מוסיפים את הפפריקה, העגבניה, רסק העגבניות והפלפל ומערבבים.

4. מוסיפים מים, מלח ופלפל ומבשלים במשך שעה ורבע בסיר מכוסה על להבה בינונית.

5. שוטפים את השעועית במסננת תחת מי ברז ומסננים, מוסיפים לסיר ומבשלים

כ-45 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

לפני ההגשה מפזרים מעל עלי פטרוזיליה.

  • המתכונים באדיבות סנפרוסט