עציצי פרחים צבעוניים וטעימים מעוגת דמקה

חומרים ל-3 עציצי פרחים קטנים:

1 עוגת הבית דמקה בטעם שוקו-וניל

1 עוגת הבית בטעם תפוז או שוקולד

כ-6 מקלות שיפודי עץ, חצויים

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם שוקולד לבן

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

מגוון של סוכריות צבעוניות לקישוט

חותכי עוגיות בצורת פרחים או כוכבים

אופן ההכנה:

1. מניחים את עוגת הדמקה על משטח עבודה וחותכים בזהירות ל-3 מרובעים שווים בגודלם.

2. מניחים את עוגת התפוז או השוקולד על משטח עבודה ופורסים לפרוסות.

3. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר, מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה ומערבבים היטב. מניחים בצד.

4 ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן, מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה ומערבבים היטב. מניחים בצד.

5. מחלקים לכל ילד כ-4 פרוסות עוגת תפוז או שוקולד ו-4 חצאי מקלות שיפודים.

6. מניחים את פרוסות העוגה על משטח וקורצים בעזרת חותכי העוגיות פרחים או כוכבים.

7. נועצים את מקלות השיפוד ב"פרחים" או ב"כוכבים", טובלים בזהירות בשוקולד המומס ומניחים על גבי המשטח.

8. מקשטים בעזרת סוכריות צבעוניות ונועצים את הפרח ב"עציץ" הדמקה. ממשיכים באותו האופן עם יתר הפרחים. אפשר לשמור בקירור.

ג'לקרטיב בטעם פטל עם סוכריות צבעוניות

קל להכנה, מהנה, קריר וטעים!

חומרים ל-6 קרטיקים קטנים:

1 חבילה ג'לקרטיב בטעם פטל

מגוון סוכריות צבעוניות

6 גביעי פלסטיק

6 מקלות לארטיק

אופן ההכנה:

1. מכינים את הג'לקרטיב לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה.

2. יוצ'קים את הג'לי לגביעי פלסטיק, או לקרחונים.

3. מוספים סוכריות צבעוניות, מניחים מקל לקרטיב במרכז ומעבירים למקפיא למספר שעות.

4. מוציאים מהמקפיא, שולפים מהגביעים, אוכלים ונהנים.

לגיוון: אפשר להחליף את הסוכריות הצבעוניות בקוביות קטנות של פירות.