משחק הכדורגל בין עירוני קריית שמונה למ.ס. אשדוד שהתקיים לפני חודש, היה כביכול עוד מפגש בין שתי קבוצות שהתמודדו על נקודות, אבל על הדשא, הכוכבת האמיתית הייתה השופטת לילך אסולין, אם חד הורית בת 40, שעשתה היסטוריה והפכה עם שריקת הפתיחה לאישה הראשונה בעולם ששפטה במסגרת משחקי ליגת העל. לרגע הזה היא חיכתה שנים רבות וזכתה להרבה תגובות מפרגנות על פריצת הדרך שעשתה.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

זוהרת בדשא

אסולין, בת למשפחה חובבת כדורגל, אביה יעקב אסולין המשמש כמנטור שלה אף הוא שופט כדורגל, גם אחיה הצעיר וכמו כן שני אחים נוספים משמשים כמאמנים בקבוצות נוער ובוגרים בליגות הנמוכות, לכן היא יודעת על בשרה כמה קשה היה להגיע המעמד. "רוב השופטות בעולם הן שחקניות לשעבר מליגת הנשים במדינה שלהן והן משתלבות בשיפוט שם", מסבירה אסולין כיצד זכתה בבלעדיות על התואר, "בליגת הגברים הן מגיעות רק עד לליגה השלישית, כי הן צריכות לעמוד בסטנדרטים הפיזיים של הבנים ולכן עבורן זה בגדר חלום שלא יתגשם".

לעומת העולם הגברי בו מתנהלת שגרת חייה, על סט הצילומים של שער לאישה היא חשפה נשיות מתפרצת לפחות כמו התקפה על המגרש; בעזרתה של הסטייליסטית תמי ארד השתחלה לשמלות נשיות ונעלי עקב, שהשתלבו היטב עם גזרה מושלמת, למרות שביום יום תתפסו אותה בעיקר בג'ינס. בשאר הזמן, כשהיא לא רצה על המגרש, שורקת ומוציאה צהובים לשחקנים סוררים, אסולין מעבירה שיעורי נהיגה ומשמשת כטסטרית, עוד עיסוקים שנחשבים בדרך כלל כנחלת גברים. כל זה לא מרתיע אותה ולא מאיים על נשיותה, בה היא למדה להשתמש ולהפוך אותה לא פעם ליתרון.

אז איך היא מתמודדת עם הקללות במגרש? איך מגיבים אליה שחקני הכדורגל כשהיא שולפת כרטיס צהוב? ואיזה סוג של גבר היא הייתה שמחה להכיר?