"עוגת ויטרינה" מרשימה בטעם של קונדיטוריה משובחת, אך קלה להכנה. המלית היציבה (בזכות הפודינג והשוקולד) מאפשרת לחתוך אותה לפרוסות.

לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ או 5 רינגים בקוטר 8 ס"מ

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

המרכיבים

לתחתית:

100 גרם נשיקות מוכנות

למלית:

3 מכלים (750 גרם) גבינה 9%

3 כפות סוכר

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

150 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות

150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

לקישוט:

50 גרם נשיקות קטנות

ההכנה

1. אם מתכננים להעביר את העוגה המוכנה לצלחת הגשה, מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומניחים שקף (להשיג בחנויות קונדיטוריה מתמחות) סביב השוליים.

2. מניחים את הנשיקות על תחתית התבנית.

3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

4. שמים בקערה את הגבינה והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הקצפת ואת הפודינג ומערבבים למרקם אחיד. מחלקים את הקרם ל־3 קערות.

5. שמים כל סוג שוקולד בקערית מתאימה נפרדת וממיסים במיקרוגל לקרם חלק (טיפ נקי: אפשר ללכלך רק קערית אחת – ממיסים את השוקולד הלבן ומעבירים לאחת מקערות הקרם. ממיסים באותה קערית, בלי לנקות, את שוקולד החלב, ואחריו את השוקולד המריר). יוצקים כל סוג שוקולד לאחת מקערות הקרם ומערבבים.

6. מניחים את קרם השוקולד הלבן בתבנית, על הנשיקות, ומורחים לשכבה אחידה. מורחים עליו את קרם שוקולד החלב. מסיימים בקרם השוקולד המריר (הקרמים יציבים, אין צורך לצנן בין מריחת השכבות). מעטרים בנשיקות הקטנות ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות. מגישים.

איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 4 ימים.

  • עוד המון עוגות גבינה ללא אפייה, והמון קינוחים ופינוקים מתוקים מפירות העונה לשבועות - השבוע ב"מותק של שף", מצורף ל"לאשה"

הכנה וסגנון: נעמה רן