אלה רן מלכת היופי ובר מרום מלכת החן התרגשו מאוד מהחתונה המלכותית של ויליאם וקייט, אז הן החליטו לעשות מעשה ולהכין קינוח מלכותי במיוחד לזוג הצעיר.

את הצלחת הם הביאו מהבית. ויליאם וקייט - המוזה לקינוח (צילום: gettyimages)
את הצלחת הם הביאו מהבית. ויליאם וקייט - המוזה לקינוח (צילום: gettyimages)

הן מרחו, גלגלו, חתכו ואפו – עד שיצא להן סיגר פילו ממולא בתפוחים ואגסים המוגש בכוס מרטיני על מצע פירות יער.

לא מפחדות ללכלך את הידיים (אבל כן את הבגדים) (צילום: קובי בכר)
לא מפחדות ללכלך את הידיים (אבל כן את הבגדים) (צילום: קובי בכר)

למרות שויליאם וקייט כנראה לא יזכו לטעום מהדיזרט שהוכן בהשראתם ע"י נשים שהן גם אצולה, אנחנו חושבים שהעיקר זו הכוונה.

ויש גם מתכון:

סיגר פילו

החומרים:

עלי פילו שלמים

300 גר' פירות יער

200 גר' צימוקים

2 יחידות תפו"ע גרנד חתוך לקוביות קטנות

200 גר' שקדים לבנים טחונים

150 גר' אבקת סוכר

1/2 כוס דבש

לציפוי:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מיץ תפוזים

מקל קינמון

5 גרגירי פלפל אנגלי שלמים

אופן ההכנה:

מכניסים לעילי (כלי כתישה) את הפירות, השקדים, הדבש ואבקת הסוכר, כותשים עד קבלת משחה חלקה. מכניסים לשקית זילוף ומזלפים פס בעובי אחיד לרוכבו של דף הפילו, מגלגלים את הפילו לכול אורכו ויוצרים מעין גליל דמוי סיגר. לסגירה מברישים את הקצה במברשת סיליקון עם שמן ומדביקים. חותכים לגלילים באורך של כ- 10 ס"מ כל אחד, מכניסים לתנור לאפייה כ- 8 דקות בחום של 200 מעלות, עד לקבלת צבע שחום יפה.

לסיום מחממים את כל מרכיבי הציפוי על להבה קטנה עד שהסוכר יימס ויהפוך לסירופ, טובלים את הסיגרים האפויים בעודם חמים ומיד מוציאים ומניחים על רשת כדי שעודפי הסירופ ירדו למטה. מקררים ומגישים בליווי רוטב פטל או רוטב פירות יער.