דניאלה להבי

מה מוכרים לנו? קולקציה רחבה של תיקים ונעליים תחת הכותרת She Loves Summer וחנות חדשה של דניאלה להבי בקניון רמת אביב. קולקציית הקיץ החדשה מבוססת על ארכיון התיקים של המותג, שממנו נבחרו דגמים אהובים שעברו עדכון לפי הלך הרוח האופנתי הנוכחי. בנוסף, המותג ממשיך לשים דגש על טקסטורות, הטבעות והדפסים.

האם קנינו את זה? בלי לחשוב פעמיים. זו אחת הקולקציות הטובות ביותר של דניאלה להבי נכון להיום, שמגיעה יחד עם התרחבות הייצוא של המותג לארצות הברית. בעוד מותגים רבים אחרים מתקשים כיום לשרוד במציאות הכלכלית של ישראל, דניאלה להבי מצליחה להמציא את עצמה מחדש ולפנות לקהלים נוספים מדי עונה.

כמה להוציא? ב-890 שקל אפשר לרכוש נעלי סירה בטקסטורה מזוגזגת.

מידות: נעליים, 41-36. דגמים מעטים מיוצרים גם במידה 42.

נקודות האור

החומרים. בדניאלה להבי מקפידים להשתמש בחומרים הטובים ביותר שאפשר להשיג, כמו עורות מיובאים, עורות שעברו פיתוח בסטודיו העיצוב של המותג וייצור מקומי שמטרתו לשמר את התעשייה הישראלית.

הנעליים. דניאלה להבי ידועה מאוד בזכות התיקים המוצלחים שלה, אך הפעם מצאנו גם לא מעט ממתקים עיצוביים בין הנעליים. במיוחד בלטו נעלי פלטפורמה עם סוליית טרקטור, שמשלבות בהצלחה בין סגנונו המוכר של המותג לטרנדים המעודכנים.

נקודת החושך

המחירים. אנחנו מבינים שמדובר במותג פרימיום הפונה רק לחלק קטן מהאוכלוסייה, ומודעים לכך שיש ניסיונות לייצר קו זול יותר של דגמים במחירים של עד 1,000 שקל, אבל דווקא בגלל שהשם דניאלה להבי ממצב את עצמו אט-אט כבית אופנה, היינו מצפים גם לדגמים במחירים נגישים יותר שיתאימו לנשים שאינן עשירות מאוד. בינתיים, לפחות, זה עדיין לא קרה.

מחירים: תיקים, 2,190-490 שקל; נעליים, 1,190-590 שקל; ארנקים, 590-129 שקל; אקססוריז, 350-49 שקל.

להשיג בסניפי הרשת.

דניאלה להבי. חומרים איכותיים (צילום: דנה קרן)
דניאלה להבי. חומרים איכותיים (צילום: דנה קרן)

מיכל אדרי

מה מוכרים לנו? בובות סרוגות של אושיות אופנה מובילות בעולם – מכתבת האופנה לין ייגר, דרך עורכת האופנה גרייס קודינגטון, ועד הבלוגרית דיאן פרנה ועורכת האופנה המנוחה אנה פיאג'י. כולן בעיצובה ובייצורה של מיכל אדרי, אימו של צלם האופנה יניב אדרי.

בשנים האחרונות יוצרת אדרי עבודות יד רבות, ובהן תיקים אופנתיים הנסרגים משקיות ניילון ממוחזרות, אותן החלה לייצר בשנת 2007, או בגדי ים סרוגים. הרעיון של בובות האופנה הגיע מבנה יניב, אשר ראה אותה סורגת בובות צמר וזרק לה את הרעיון לייצר סדרה של בובות בדמותם של יושבי השורה הראשונה בתצוגות האופנה המרכזיות בעולם. התוצאה: בובות של חמש אושיות משפיעות בתעשיית האופנה, שמתאימות לפאשניסטות שרוצות לישון מחובקות במיטה עם גרייס קודינגטון.

האם קנינו את זה? בחדווה. מדובר במוצר מקורי, משעשע וסופר אופנתי.

מידות: גובה הבובה 60 ס"מ. ממש כמו ילד בגיל שנתיים.

כמה להוציא? 600 שקל עבור בובה של הבלוגרית האוונגרדית דיאן פרנה, שהיא הכי בובת וודו שיש.

נקודות האור

מקוריות. אנשי האופנה הם כבר מזמן סלבריטאים לכל דבר, שמתהדרים במרצ'נדייז בדמותם, ע"ע שקיות התה בצורת קרל לגרפלד והסיכות לבגד בדמותו של איב סאן לורן. הבובות של אדרי ממשיכות את המגמה ומביאות אותה לראשונה אל הקהל הישראלי. נשמח אם אדרי תייצר את הבובות בגדלים שונים ותפתח את המוצר לכדי סדרה שלמה, הכוללת גם מעצבים ודוגמניות מהעולם ומישראל. לא מכירים גבר שלא היה רוכש לעצמו בובה של בר רפאלי, למשל.

עבודת היד. אדרי היא אשפית בעבודת יד, המפגינה יסודיות לצד מקוריות בכל עבודותיה. בעידן המקדש את הייצור ההמוני, משמח לגלות יוצרת המשלבת אג'נדה ירוקה (התיקים שהיא יוצרת, למשל, הם מיחזור של שקיות ניילון), לצד עבודות מקוריות, כמו בובה בדמותה של אנה פיאג'י המנוחה, שלא בדיוק פונות לקהל הרחב.

נקודת החושך

המחיר. מחירי הבובות לא זולים, בלשון המעטה, ומתחילים ב-600 שקל לבובה. אומנם מדובר בעבודת יד, אבל כאמור, היינו ממליצים לאדרי לייצר אותן בגדלים משתנים ובכך לאפשר טווח מחירים רחב ונגיש יותר.

מחירים: תיקי הניילון, 350-150 שקל; בובות האופנה, 1,000-600 שקל.

להשיג באופן בלעדי בטל' 054-4666789.

מיכל אדרי. תיקים אופנתיים הנסרגים משקיות ניילון ממוחזרות (צילום: יניב אדרי)
מיכל אדרי. תיקים אופנתיים הנסרגים משקיות ניילון ממוחזרות (צילום: יניב אדרי)

דורין פרנקפורט

מה מוכרים לנו? קו שמלות כלה של המעצבת דורין פרנקפורט, שנוצר בהמשך להשראה של קולקציית הקיץ – רוקוקו בת ים. התוצאה היא 12 דגמים קלילים בסגנון ההולם חתונות נינוחות וחתונות שניות. בין הפריטים: שמלת מקסי משני בדים עם חגורה תואמת, שמלת רבידה בוורוד עתיק, עליונית רשת או שיפון מעל שמלת כתפיות לבנה, שמלת מיני בגזרת בלון משכבות של בד רשת מכותנה וחצאית מקסי עם תוספת בד מאחור. כל כלה יכולה לבחור פריטים מהקולב או להזמין לפי מידותיה, מתוך מבחר צבעי הבדים שבחנות.

האם קנינו את זה? בשמחה רבה. פרנקפורט מציעה שילוב מושלם בין מחירים נגישים לעיצוב אורבני ונינוח.

כמה להוציא? ב-1,800 שקל אפשר לרכוש שמלת כלה קלילה בעיצוב נקי.

מידות: כל מידה, בהזמנה אישית.

נקודות האור

המחירים. שמלות כלה ידועות כהוצאה כספית אסטרונומית, ולכן נחמד במיוחד לגלות שאפשר לקנות שמלת כלה בהזמנה אישית מבלי לקחת משכנתה. בקו של פרנקפורט אין תוספת תשלום על תפירה אישית, ומותר בהחלט לעשות מיקס אנד מאץ' בין פריטים וחומרים. בכל מקרה, המחירים על הקולב הם סופיים, וסבירים מאוד.

הסגנון. השפה העיצובית המגובשת של פרנקפורט, המשלבת בין פשטות לחשיבה קונספטואלית מעמיקה, באה לביטוי גם בקולקציית הכלות. כאן אפשר למצוא מגוון של פריטים שהם נקיים מצד אחד אך מתוחכמים מאידך, ומתאימים לשלל נשים שונות.

נקודת החושך

הזמינות. קולקציית הכלות נמכרת רק בחנות הדגל של דורין פרנקפורט ברחוב דיזנגוף בתל אביב, שם עברו המוכרות הדרכה יסודית של מדידות הגוף. למרות שאנחנו מבינים את השיקול המקצועי, מצער אותנו שכל תושבות הארץ שיירצו לרכוש את הקולקציה ייאלצו לנדוד עד לדיזנגוף.

מחירים: שמלות, 3,000-1,800 שקל; תכשיטים, 1,000-500 שקל; הינומות, 200 שקל. את ההינומות ניתן להחזיר ולקבל זיכוי.

להשיג בחנות הדגל של דורין פרנקפורט, דיזנגוף 164, תל אביב.

דורין פרנקפורט. תפירה אישית במחירים נוחים (צילום: עמית גושר)
דורין פרנקפורט. תפירה אישית במחירים נוחים (צילום: עמית גושר)

יונייטד ניוד

מה מוכרים לנו? חנות ראשונה במזרח התיכון למותג הנעליים ההולנדי United Nude, שהוקם לפני עשור בדיוק על ידי הארכיטקט ההולנדי רם ד. קולהאוס, אחיינו הצעיר של האדריכל הנודע והמשפיע רם קולהאוס. דגם הנעליים הראשון שעיצב בשנת 1999 (עוד בטרם חלם על מותג בינלאומי) היה כפכף מוביוס, שנותר עד היום הדגם הפופולארי ביותר של החברה. ארבע שנים מאוחר יותר נולד המותג, שכיום מחזיק בתריסר חנויות ברחבי העולם.

הרקע האדריכלי של קולהאוס משתקף כמעט בכל דגם בקולקציה, בין אם באימומים הארכיטקטוניים ובין אם בחומרים החדשניים של העקבים. בשנים האחרונות קיים המותג שיתופי פעולה מעניינים עם מעצבת האופנה ההולנדית איריס ואן הרפן, אמן הגרפיטי נילס "שו" מאולמן וליידי גאגא, עבורה עוצבו נעליים מיוחדות להשקת הבושם שלה במוזיאון הגוגנהיים בניו יורק בספטמבר האחרון. בישראל נמכר המותג משנת 2006 בחנויות המותג אלמביקה.

האם קנינו את זה? לגמרי. יונייטד ניוד הוא ממותגי הנעליים המסקרנים ביותר שפועלים כיום.

מידות: גברים, 45-41; נשים, 41-36 (בחו"ל נמכרות הנעליים גם מידה 42 שככל הנראה תגיע לפה בעונה הבאה).

כמה להוציא? אנחנו בעד לשלב בין נעליים קיציות נוחות וצעירות מדגם הסירה מפלסטיק Lo Res Lo, שעוצבה על ידי הישראלי עדא צימרמן (390 שקל), לדגם רוקפלר עוצר הנשימה מקבוצת Ultra הייחודית והיקרה במחיר 1,990 שקל.

נקודות האור

החומרים. כשמסתכלים מהצד על זוג נעליים של יונייטד ניוד עולה השאלה איך לעזאזל אישה מצליחה ללכת על נעל "ללא עקב", כמו בדגם Eamz המפורסם או בדגם Ultra Z Loop, שבשניהם נפער חלל בין עקב הרגל לרצפה. האם היא מרחפת? התשובה נעוצה בחומרים החדשניים שבהם משתמשים מעצבי החברה. בדגם Z Loop, למשל, בנוי העקב מסיבי פחם ופחמן חזקים, שמצליחים להחזיק את כל כובד משקל הגוף. איכות החומרים וייחודיותם בולטות בדגמים נוספים, כמו חיתוכי הלייזר בעור בדגם Calligraffiti Shoe מקו Ultra, שנוצרה בשת"פ עם אמן הגרפיטי נילס "שו" מאולמן.

הנוחות. על אף המראה המעט מאיים של נעלי המותג בעלות העקבים הבלתי אפשריים, מדובר בנעליים נוחות מאוד, שניתן לצעוד בהן לאורך כל היום. בקולקציה גם מתקיים איזון בין נעליים שטוחות לנעלי עקב. הצד הגברי של המדור ניסה לטפס ללא הצלחה על עקבים של 13 ס"מ, אבל כמו הרבה דברים בחיים, הכול עניין של מיומנות.

המחירים. שמחנו לגלות כי מחירי הנעליים של המותג בישראל זהים למחיריהן בחו"ל ואף זולים יותר. כך למשל, נעלי גברים שנמכרות באירופה במחיר של 160 יורו (765 שקל), נמכרות בישראל רק ב-499 שקל, ואילו דגם Lo Res Lo שנמכר בחו"ל ב-90 יורו (430 שקל), יימכר בישראל ב-390 שקל. בחברה מוסרים כי ברוב המקרים המחירים מקבילים למחירים בחו"ל, למעט קו הגברים הזול משמעותית, במטרה להחדיר את נעלי הגברים לשוק המקומי.

נקודת החושך

קו הגברים. מתוך ארבעה דגמי הנעליים לגברים של המותג, לישראל הגיעו שלושה בלבד, וגם הם בקמצנות. אל מול העושר של נעלי הנשים, מאכזב למצוא את בחירת הצבעים הדלה שנעשתה עבור החנות הישראלית, כשהיא משאירה בהולנד הרחוקה את שילובי הצבעים הקוליים באמת, כמו נעלי Desert Men הקלאסיות מזמש בצבע אפור עם סוליה ורודה, או אלה העשויות עור בצבע כסף עם סוליה בצבע אבן, שהיו מרעננות את נוף נעלי הגברים בארץ. בחברה מבטיחים כי דגמים נוספים צפויים להגיע בהמשך. נקווה שכך.

מחירים: נשים, 2,400-390 שקל; גברים, 499 שקל.

להשיג ביונייטד ניוד, דיזנגוף 180, תל אביב, טל' 03-5277127.

יונייטד ניוד. מחירים זהים למחירים בחו''ל (צילום: Shekel photo Sky)
יונייטד ניוד. מחירים זהים למחירים בחו''ל (צילום: Shekel photo Sky)

מאיה נגרי

מה מוכרים לנו? קולקציית קיץ רחבה הכוללת פריטים קרובים לגוף כמו מכנסי סקיני ושמלה מחויטת עם כפתרה קדמית כפולה, לצד פריטים רפויים דוגמת גלבייה באורך הברכיים, חולצת אריג בגזרת עטלף ואוברול. למרות שמדובר בקולקציית קיץ, יש לא מעט פריטים דקיקים עם שרוולים ארוכים כמו עליוניות וז'קטים שיתאימו גם לשהייה בחללים ממוזגים.

האם קנינו את זה? בהחלט. המותג של מאיה נגרי נמצא בתקופה טובה מאוד, והפריטים החדשים מעוצבים בקו משוחרר יותר ומאולץ פחות. המעצבת נפרדה משפת העיצוב הנוקשה ומפריטים כמו מכנסיים נפוחים, והחליטה לדבוק בחוכמה בקו מחויט, קרוב לגוף אך נינוח.

כמה להוציא? בעבור 790 שקל אפשר ליהנות מעליונית רשת, שתוסיף תחכום לתלבושת ותתאים גם לשעות בקור של המזגן.

מידות: 46-36.

נקודת האור

חצאיות המקסי. כתב היד המחודש והמשוחרר בא לידי ביטוי במיטבו בחצאיות המקסי הגזורות באלכסון בגווני כחול נייבי, ורוד עתיק או שחור. מי שרוצה מראה של שמלה ארוכה ונשפכת, יכולה לשדך להן גופיית משי בגוון זהה ליצירת סט.

האיכות. גם אם לא מתחברים לשפת העיצוב של נגרי, אי אפשר להתעלם מהאיכות הגבוהה של הבדים, המיובאים מחו"ל בכמויות קטנות, והתפירה – שיחד יוצרים את אחד המוצרים המשובחים בשוק המקומי.

נקודות החושך

המחירים. למרות שקו הבייסיק של נגרי מתרחב ומציע העונה ארבעה דגמים בטווח המחירים 390-120 שקל, הוא אינו מפצה על כך ששאר הקולקציה של המעצבת יקרה מאוד ופונה רק לפלח אוכלוסייה מצומצם מאוד.

הקטלוג. ממעצבת בקליבר של מאיה נגרי אנחנו מצפים לקטלוג מושקע ומתוחכם עם דוגמנית מקצועית, אבל העונה קיבלנו במקומו יומן מצולם של יום כיף שערכה המעצבת עם שתי חברותיה: מיכל אנסקי (שהצטלמה לקטלוג של המותג בעונה הקודמת) והאדריכלית ליהי גרסטנר. אומנם הקרדיט לצילומים שייך לצלם האופנה רון קדמי, אך התוצאה היא תיעוד לא חינני של שלוש נשים עשירות המקפצות בין גלריות בנווה צדק, דירות מעוצבות וארוחה במסעדת צפון אברקסס של אייל שני. במקום להעביר חמימות ושיק, הקטלוג הזה יוצר תחושת ניתוק וריחוק.

מחירים: 1,190-180 שקל.

להשיג בסניפי הרשת.

הקטלוג של מאיה נגרי. יומן מצולם של יום בילוי חברתי (צילום: רון קדמי)
הקטלוג של מאיה נגרי. יומן מצולם של יום בילוי חברתי (צילום: רון קדמי)

הוניגמן

מה מוכרים לנו? קולקציית קיץ של רשת האופנה הוותיקה הוניגמן, שממשיכה העונה להנהיג שינויים דרסטיים. אחרי שוויתרו בעונה הקודמת על פרזנטורית מוכרת (ביי ביי סנדי בר) ונפרדו ממעצבת החברה הוותיקה ירדנה זיו, העונה נעלם מהמשוואה גם קו הגברים של המותג.

האם קנינו את זה? באופן מאוד חלקי. על אף מספר פריטים יפים בקולקציה, הסך הכול הכללי די משעמם, וחבל.

מידות: 46-34.

כמה להוציא? 200 שקל על שמלת קיץ ללא שרוולים.

נקודות האור

תרגום הטרנדים. בהוניגמן תמיד מצליחים לתרגם את הטרנדים העונתיים באופן נכון ובלתי מתאמץ. מטרנד השחור לבן, למשל, הם יצרו שפה גרפית, כמו בשמלה ללא שרוולים בהשראת ציוריו של מונדריאן, ואילו את הטרנד השבטי הם תרגמו להדפסי אול-אובר, כמו בחולצה עם שרוולים קצרים והדפס אבסטרקטי, שרק במבט שני ניתן לגלות שמסתתר בו ינשוף.

קו הערב. עבור מי שמחפשת פריטי ערב לא מחייבים כמו חולצות שיפון או קרפ מעוטרות חרוזים, או חצאיות מקסי מכותנה עם ברק מטאלי - הוניגמן מציעה מבחר לא מבוטל של דגמים מתאימים. חוסר הפומפוזיות שלהם הוא נקודת אור, כיוון שהם קלילים בשפתם העיצובית ומאפשרים לכן להרכיב מערכות לבוש שונות - ממראה קליל עם ג'ינס ועד למראה לבוש יותר עם חצאית עיפרון.

נקודת החושך

הבנאליות. סקירה של הקולקציה בשואו רום של החברה מגלה לא מעט רעיונות יפים, אך רובם ככולם לא הצליחו לעורר בנו תשוקה. הקולקציה של הוניגמן מנסה להיות "בסדר" עם כולם, מבלי לקחת סיכונים עיצוביים או חריגות מהמיינסטרים. המחיר של הבחירה הזו הוא שעמום.

מחירים: חולצות, 250-40 שקל; שמלות, 380-150 שקל; חצאיות, 260-100 שקל; ז'קטים, 330-230 שקל; מכנסיים, 330-100 שקל; אביזרים, 230-30 שקל.

להשיג בחנויות הוניגמן ברחבי הארץ.

Inside/out

מה מוכרים לנו? קולקציה חדשה של רשת נעלי הסניקרס Inside/out, שמאחוריה עומדים איש העסקים אילן ג'רבי, מעצב האופנה רונן חן, איל קיציס ורועי הולנדר, אשר שמה לה למטרה להחדיר לתרבות המקומית מותגי סניקרס מיובאים ואיכותיים, רובם לגברים ומיעוטם גם לנשים ולילדים.

האם קנינו את זה? כן, נחמד לראות חנות המוקדשת לנעלי סניקרס אופנתיות ומעוצבות, בשלל סגנונות ומחירים.

כמה להוציא? ב-600 שקל אפשר לקנות נעלי סניקרס של המותג Cruyff Classics בהשראת נעלי כדורגל.

מידות: גברים, 46-41; נשים, 41-36; ילדים, 37.5-32.

נקודת האור

ההיצע. מבחר הסניקרס הרחב בחנות אטרקטיבי בהחלט, ומתאים גם לחובבי נעליים קיצוניות בהדפסים מנומרים או מעור מוזהב, וגם לחובבי קז'ואל שיתחברו לנעליים מזמש אפור או לסניקרס מקנבס שחור. בקיצור, יש כאן משהו לכל טעם.

נקודת החושך

Native. לצד מותגי הסניקרס נמכר בחנויות מותג נעלי גומי קנדי בשם Native, המייצר נעליים עמידות במים שאינן סופגות ריחות ומאובזרות בבולמי זעזועים – משהו בסגנון של נעלי קרוקס משודרגות. וממש כמו הקרוקס, גם הנעליים האלו נראות חמודות על ילדים, אבל משדרות טעם מפוקפק כשהן נמצאות על רגלי מבוגרים. בקיצור, אפשר בהחלט לוותר, או לשמור אותן רק לחוף הים.

מחירים: 769-230 שקל.

להשיג בחנות המותג, קניון עזריאלי, קומה שנייה, תל אביב.