>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

שבוע האופנה שיתקיים בתל אביב החודש מצטרף לשורה מסקרנת של שבועות אופנה צעירים ומרעננים ברחבי העולם. האופנה יוצאת מגבולות הגזרה המוכרים של ניו יורק, לונדון, פריז ומילאנו ועוברת ליעדים אקזוטיים, כמו קמבודיה, ניגריה ופקיסטן, שמבקשים להפוך לבירות אופנה בדרכם שלהם.

אחרי בדיקה של עשרת שבועות האופנה החדשים בעולם, עושה רושם שלשבוע האופנה הקצרצר של תל אביב אין מה להתבייש – להפך. הצצה לדוגמניות הייחודיות של קמבודיה או לעיצובים המשעשעים של הודו מוכיחה: אנחנו לגמרי על המפה. של שבועות האופנה הגדולים.

באמאקו, מאלי

יתקיים לראשונה: דצמבר 2011.

משך: שבעה ימים.

על מה מדברים: יותר מ-20 מעצבים אפריקאיים ישתתפו בתצוגות שיתקיימו בחודש הבא בשבוע האופנה הראשון של מאלי, חלקם יגיעו ממקום מגוריהם הנוכחי באירופה או בארצות הברית. היזמים, כמובן, מצפים לנציגים רבים מהתקשורת וחשוב יותר – לקניינים מכל העולם. כרגע עדיין מחפשים מפיקי האירוע מתנדבים שיעזרו להכין את שקיות המתנה של הקהל (בושם של טיירי מוגלר!) וספונסרים נדיבים, בנוסף לחברת התעופה הלאומית של מרוקו.

איך זה נראה: בינתיים אפשר רק לנחש, אך לפי הפרומואים נדמה שהקולקציות יהיו בניחוח מערבי – עם קריצה עזה לקהל צרכנים אפרו-אמריקאי, שכמה לקצת שורשים.

פנום פן, קמבודיה

התקיים לראשונה: אוקטובר 2011.

משך: תשעה ימים.

על מה מדברים: רגע לפני תל אביב, העיר פנום פן שבקמבודיה הצטרפה לסבב של שבועות האופנה בעולם. מעצבים מקומיים הציגו לצד מעצבים מערים נוספות ברחבי אסיה, ומגוון קניינים וגופי תקשורת פקדו את התצוגות.

איך זה נראה: בגדי גברים ונשים המשלבים ערב וקז'ואל, במראה שהוא מעט מיושן בקנה מידה עולמי, אך יוצר זהות אופנתית השואבת את השראתה מהמקום בו נוצרה. הבדים עשירים להפליא, אך את הדוגמניות המקומיות והאקזוטיות התעקשו רבים מהמעצבים לצבוע בבלונדיני-מערבי, מה שיצר לוק מטריד.

לאגוס, ניגריה

התקיים לראשונה: אוקטובר 2011.

משך: ארבעה ימים.

על מה מדברים: בניגריה פועל שבוע אופנה כבר כמה שנים, אבל לפני מספר שנים הושק אירוע מתחרה, שמתנער מהאפיל המיליטריסטי של המדינה האפריקאית השסועה, ומכנה את עצמו "שבוע האופנה והעיצוב של לאגוס". שבוע האופנה, שמסובסד על ידי חברת התקשורת הגדולה בניגריה והמועצה הבריטית, מתיימר להציג את העיר הגדולה בניגריה כמטרופולין אורבני תוסס, ואת המעצבים שפועלים בה כהבטחה הגדולה הבאה. במקביל לתצוגות התקיימו סדנאות-אמן עם מבחר מהמעצבים ותערוכות שהציגו את היצירה המקומית. פרסים הוענקו ליזמים צעירים ולא למעצבים, והדגישו את הכיוון שאליו הולך שבוע האופנה: לאפשר ליוצרים מקומיים להתפתח ולהתפרנס בכבוד. עם עזרה קטנה מידידים באירופה.

איך זה נראה: גזרות מערביות עם בדים ועבודת יד מקומיים, שנשענים על המסורת הניגרית. התוצאה מרעננת ומסקרנת להפליא. הדוגמנים, אגב, נראו מצוין. הדוגמניות פחות.

סינגפור

התקיים לראשונה: מרץ 2011.

משך: חמישה ימים.

על מה מדברים: שבוע האופנה הגברי הגדול באסיה חשף את קולקציות החורף של 15 מעצבים ומותגים, והצטרף לשני שבועות האופנה הוותיקים לגברים בפריז ובמילאנו. נראה שעבור סינגפור זוהי רק ההתחלה, שכן בחודש אוקטובר התקיים שם גם שבוע אופנה ראשון המתמקד בהוט קוטור.

לסינגפור יתרון מובנה בזכות הקרבה ליצרנים הסינים, שממילא תופרים את רוב החליפות בעולם. מותגים לא מעטים, כמו למשל הוגו בוס, הגיעו להציג פה, בתצוגת תכלית שהוכיחה שסינגפור יודעת מה קורה בעולם – עוד לפני שהם קורים. אפשר להמר שבשנה הבאה כבר יגיעו לפה שמות גדולים יותר.

משעשעת במיוחד הבחירה במטרת הצדקה של שבוע האופנה: איגוד סירות הדרקון של סינגפור.

איך זה נראה: האמת, דומה מאוד לשבועות אופנת הגברים בפריז ובמילאנו. על המסלול נראו בגדי קז'ואל, חליפות מחויטות ואפילו הלבשה תחתונה. הדוגמנים האסייאתים זכו לאאוטפיטים מדויקים ומתוחכמים, ובעיקר לעיצוב שיער מוקפד ומשמח.

איסלמאבאד, פקיסטן

התקיים לראשונה: ינואר 2011.

משך: ארבעה ימים.

על מה מדברים: איסלמאבאד, הבירה הקוסמופוליטית של פקיסטן, ייסדה השנה שבוע אופנה עצמאי, שמתחרה בשבוע האופנה הלאומי שמתקיים כשלוש שנים בעיר קראצ'י, במטרה להפוך לאחת מבירות האופנה העולמית. למרות ששבוע האופנה בקראצ'י ממשיך להתקיים בפעמיים בשנה, דווקא זה שבאיסלמאבאד מושך את כל הבאזז התקשורתי, ובצדק. שבוע האופנה של איסלמאבאד מציע שואו בסגנון לאס וגאס, בליווי תחושת אותנטיות של עבודת יד מקומית ומסורת איסלאמית-אסיאתית מרהיבה.

איך זה נראה: תצוגות האופנה שילבו השפעות ממזרח וממערב, עם נטייה עזה לאלמנטים אותנטיים, גם בעיצובים המערביים ביותר. המון רקמות יד, המון זהובים והמון שואו. גם הגזרות עצמן חיבקו את המסורת המקומית, עם שמלות בסגנון סארי ושרוואלים. כמו שנאמר, אם יש לכם כבר מסורת עיצובית וטקסטילית, למה לא להישען עליה?

מלטה

התקיים לראשונה: דצמבר 2010.

משך: שבעה ימים.

על מה מדברים: מ-1997 מקיימים במלטה תחרות אופנה נושאת פרסים, שבה נבחרים המעצב, הדוגמן, הדוגמנית, צלם האופנה, מעצב השיער, המאפר העכשווי ועוד. לפני כשנתיים החליטו באי להפוך את התחרותלשבוע האופנה של ממש, שיחשוף את הכשרונות המקומיים וילווה בארוחות ערב חגיגיות, מסיבות ואירועים נלווים. הספונסרים המרשימים – ביניהם דיאט קולה ומרצדס בנץ, הספונסרים המובילה שבוע האופנה בניו יורק וברלין – גורמים לאירוע להיראות נוצץ בהרבה ממה שהוא.

איך זה נראה: כמו האירוויזיון. עם יותר מדי איפור, נוצות ובדים בוהקים. שמלות הערב המפוארות שנחשפו על המסלולים הציגו מראה מיושן, חסר קשר למגמות אופנתיות עכשוויות, ונטול טאץ' עדכני.

טיביליסי, גיאורגיה

התקיים לראשונה: מרץ 2010.

משך: ארבעה ימים.

על מה מדברים: 43 מעצבים, למעלה מ-70 תצוגות אופנה של מעצבים מקומיים, ותיקים וחדשים כאחד. האירוע האחרון הסתיים זה עתה, ממש אחרי שבועות האופנה הגדולים, אבל אחרי צפייה בתצוגות ובעיצובים – ברור שאין לו סיכוי להיכנס לסבב שבועות האופנה החשובים.

איך זה נראה: למרבה הצער, המאמץ של שבוע האופנה הגיאורגי להציג מראה מעודכן רק מוכיח עד כמה רחוקים המעצבים המקומיים מהמתרחש בעולם האופנה. התוצאה מיושנת וחסרת עידון ואופנתיות.

הארארה, זימבבואה

התקיים לראשונה: 2010.

משך: ארבעה ימים.

על מה מדברים: מלכת יופי מקומית החליטה להחזיר את שבוע האופנה לזימבבואה לפני כשנתיים, עם המון יומרות אקולוגיות ואופנתיות. מעצבים גדולים לא הגיעו לכאן, ואף לא אורחים מרשימים, אבל היזמים לא הרימו ידיים אחרי הכישלון של שבוע האופנה הראשון שקיימו ב-2010. מעצבים רבים זעמו על היזמית, שלדבריהם גבתה מהם כ-100,000 דולר תמורת ההשתתפות, השקעה שלא החזירה את עצמה.

בקיץ 2011 התקיים כאן סבב שני, שהיה מוצלח מהראשון, והציע קולקציות מסקרנות קצת יותר. העיתונות המקומית תומכת מאוד באירוע, ואף טוענת שהוא מעורר השראה בקרב צעירים מקומיים.

איך זה נראה: המאמץ לייצר אופנה מערבית מוביל בעיקר לאכזבה. הבגדים שהוצגו לא תאמו את המגמות הנוכחיות בעולם האופנה, וגם לא הצליחו לייצר זהות עצמאית.

בנגלור, הודו

התקיים לראשונה: יולי 2009.

משך: ארבעה ימים.

על מה מדברים: ההרשמה לשבוע האופנה השישי של בנגלור, שיתקיים בעוד כחודשיים, בעיצומה. ההבטחה, כמו בשבועות האופנה הקודמים בעיר, היא לקולקציות של מעצבים מקומיים, במקביל למעצבים בינלאומיים אורחים. ההודים מרוצים מאוד מאבק הכוכבים הבוליוודי שמספק להם שבוע האופנה של בנגלור, ומחפשים בנרות אייקונים מקומיים שיהפכו לכוכבי אופנה – בדומה, כאמור, למודל הבוליוודי.

איך זה נראה: נאמן מאוד למסורת ההודית. מראות מסקרנים של שמלות סארי מרובות שכבות, בגדים צבעוניים ומרובי הדפסים בשלל גוונים וצורות, שילוב של אבנים ומטבעות, ותכשיטים מסורתיים – כל זה לצד מאמצים מקומיים לקרוץ לשוק הבינלאומי.

לודג', פולין

התקיים לראשונה: מאי 2009.

משך: שבעה ימים.

על מה מדברים: בניגוד להנחה המקורית שלנו, שבוע האופנה הפולני לא מתבסס על מעצבים שיושבים לבד בחושך. האירוע, שזוכה לטייטל המרשים והכבד Fashion Philosophy, מבקש להחזיר את הכבוד לתעשיית האופנה המזרח-אירופאית, פעם מקור גאווה לחצי יבשת. במקביל לתצוגות הגדולות של המעצבים המקומיים התקיימו שואו-רומס ותצוגות קטנות של מעצבים אלטרנטיביים. כך או כך, הדגש הוא על יצירה מקומית.

איך זה נראה: תצוגות האופנה הציגו בגדים מערביים ועדכניים למדי, אך ברוב המקרים חטאו העיצובים בבוסריות וביומרנות סטודנטיאלית.

סובה, פיג'י

התקיים לראשונה: דצמבר 2008.

משך: ארבעה ימים.

על מה מדברים: שבוע האופנה של פיג'י, שמתחיל השבוע (ב-11 בנובמבר), מתחיל בהצהרה יומרנית וקורא לעצמו Fashion in Paradise. מי שביקר באי יבין מדוע מדברים כאן על גן עדן, אבל השיחה על אופנה דורשת קצת יותר הבהרה.

בתצוגות יציגו מעצבים מסובה ומאיים שכנים, במאמץ ליצור תעשיית אופנה עצמאית באזור האוקיינוס השקט – מאוסטרליה וניו זילנד ועד פיג'י.

איך זה נראה: שילוב בין ישן לחדש, בין מערבי לאותנטי. הפריטים, שמשתמשים בעקרונות העיצוב המקומי - שמלות עם הדפסי פרחים גדולים, שרשראות פרחים ובגדים שנקשרים סביב הצוואר - נותנים את הטון לאופנה ייחודית ורעננה, שלא מנותקת משורשיה.