שקשוקה ירוקה עם גבינה

שקשוקה היא מאכל ארוחת הערב המשפחתית האולטימטיבי: קל להכין, כולם אוהבים, אפשר להכין את הרוטב מראש ורק כשרוצים להגיש, להוסיף את הביצים ולסיים את ההכנה. זו ארוחה שלמה במחבת אחת כי יש בה כבר כל מה שצריך (חוץ מלחם לטבילה).

השקשוקה האדומה מככבת אצלנו, אבל מדי פעם אנחנו מגוונים בשקשוקה ירוקה, שמבוססת על מנגולד (אתם יכולים להחליף אותו בתרד) עם גבינת פטה.

מרכיבים (4 מנות)

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים דק
  • 1 צרור גדול של מנגולד, קצוץ גס עם הגבעולים
  • מלח, פלפל שחור
  • 4-8 ביצים
  • 1 קובייה (200 גרם) גבינה מלוחה או גבינת פטה, מפוררת
  • אפשרות: סומאק טחון

להגשה

  • לחם או חלה

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על להבה גבוהה, מוסיפים את הבצל, מנמיכים את הלהבה ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא שקוף ורך.
  2. מוסיפים את המנגולד הקצוץ, מעט פלפל שחור ומעט מלח (בזהירות איתו, כי הגבינה מלוחה והיא תמליח את המנה בסוף ההכנה). מערבבים ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה 3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמנגולד מתרכך קצת.
  3. מסיטים את המנגולד והבצל לצדדים,כדי שייוצרו גומות קטנות לביצים ושוברים לתוך הגומות את הביצים. מכסים את המחבת ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה כ-10 דקות, או עד שהביצים מגיעות למידת היציבות שבה אתם אוהבים אותן. מכבים את הלהבה.
  4. מפוררים על המנגולד את הגבינה וזורים את הסומאק אם רוצים.
  5. מגישים עם לחם ליד.

ארוחת שניצל וצ'יפס בתנור

אוכל קל לתפעול שמשמח את כל הלבבות בבית, מינוס ענייני הטיגון. אם גם חותכים ירקות ומניחים בצד, או מוסיפים סלט ירוק גדול, אפשר לראות את מפעל ההזנה הגדול, הקרוי ארוחת הערב המשפחתית כפתור לחלוטין.

מרכיבים (6 מנות)

לצ'יפס

  • 6 תפוחי אדמה, לא קלופים, מקורצפים היטב
  • 1/2 1 כפות שמן זית + שמן זית לשימון התבנית
  • 1 כף קטשופ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס

לשניצל

  • שמן זית, לשימון התבנית
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית חרדל
  • 1/2 כפית שום קצוץ דק
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 500 גרם פילטים של חזה עוף, חתוכים לרצועות ברוחב 2-3 ס"מ
  • 2/3 כוס פירורי לחם (כדאי פנקו, פירורי לחם יפניים)

אפשרויות להגשה

  • לימונים חתוכים לרבעים, קטשופ, חרדל, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה. מושחים את ניר האפייה בשכבת דקה של שמן זית (קל לעשות זאת במברשת סיליקון).
  2. הצ'יפס: חותכים את תפוחי האדמה לחצאים, וחותכים כל חצי לארבעה פלחים.
  3. שמים את שמן הזית בקערה גדולה, מוסיפים את הקטשופ ומערבבים, מוסיפים את המלח, הפפריקה והצ'ילי הגרוס ומערבבים היטב. מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה ומערבבים היטב כך שיצופו היטב ברוטב. מניחים את פלחי תפוחי האדמה בתבנית, בשכבה אחת. צולים בתנור עד שתפוחי האדמה זהובים-שחומים. מוציאים (לא מכבים את התנור) ושומרים חם, בזמן שאופים את השניצלים.
  4. בינתיים, מכינים את השניצל: מרפדים את התבנית בנייר אפייה חדש ומשמנים אותו בשכבה דקה של שמן זית. מכינים קערה שטוחה עם הקמח, קערה נוספת ובה הביצים, החרדל, השום ורבע כפית מלח, וקערה שלישית עם פירורי הלחם, שאר המלח, הפפריקה והצ'ילי. טובלים כל רצועת עוף בקמח, מנערים מעודפים, טובלים בקערת הביצים ומעבירים לקערת פירורי הלחם. מסדרים בתבנית, בשכבה אחת. אופים 15 דקות, במהלכן הופכים פעם את השניצלים בתבנית כדי שיוזהבו היטב גם מהצד השני. מוציאים.
  5. ההגשה: מגישים את השניצל והצ'יפס יחד, עם קטשופ, חרדל, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק או פשוט לימונים לסחיטה על השניצל. הולך מעולה גם עם סלט ירוק.

הלהיט: פנקייקס אמריקאיים

אני מכונת פנקייקס. כבר שנים שאני מייצרת אותם, בערימות, בלי הרף - ואני מתה על זה. זה המתכון הכי אמריקאי שלי, שבעזרתו מתקתקים פנקייקס עבים עם מרקם ספוגי קצת, זהים לאלה שמגישים בדיינרים בדרכים, עם אגמים של סירופ מייפל וחמאה עליהם.

מרכיבים

  • 80 גרם חמאה
  • 2 כוסות (240 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות (600 מ"ל) רוויון (או: חלב + 1 כף מיץ לימון)

לטיגון

  • כ-80 גרם חמאה

להגשה

  • חמאה, סירופ מייפל, פירות חתוכים

אופן ההכנה

  1. שמים את החמאה בקערה קטנה שמתאימה למיקרוגל ומחממים עד שהיא נמסה (לחלופין, אפשר להמיס את החמאה בסיר קטן על הכיריים, על להבה בינונית-נמוכה, ולהשגיח שהיא לא נחרכת ומשחימה). מצננים קצת.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח התופח, אבקת האפייה, המלח והסוכר. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל, הרוויון (או החלב עם מיץ הלימון) והחמאה המומסת וטורפים במטרפה ידנית, עד שמתקבלת עיסה אחידה למדי. אם יש גושים, זה בסדר: משהים את העיסה למשך עשר דקות בטמפרטורת החדר, והם נוטים להיספג.
  3. במחבת גדולה, ממיסים כף מהחמאה לטיגון (כ-20 גרם) על להבה בינונית-גבוהה.
  4. מניחים על החמאה הנמסה 4 תלוליות מהעיסה בכמות של כחצי מצקת מרק כל אחת, ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה רק עד שהשוליים מתחילים להזהיב ועל שכבת העיסה העליונה נוצרות בועות. הופכים מיד ומטגנים עוד כמה שניות מהצד השני. מעבירים לצלחות מרופדות בנייר מגבת סופג. אם צריך, ממיסים במחבת עוד גוש קטן של חמאה ממשיכים לטגן פנקייקס מכל העיסה, כשמדי פעם מחדשים את אספקת החמאה המומסת במחבת.
  5. מגישים עם חמאה וסירופ מייפל מעל. אפשר גם עם פירות חתוכים ליד.