יש לכם תינוק? אין לכם? תודו ששכחתם כמה כיף זה להאכיל אותם. במיוחד כשהם אוכלים "טוב" ובמיוחד כשהם אוכלים טוב ונהנים ממשהו שאתם הכנתם להם. הפה הקטן הזה שנפער בדרישה לעוד, הוא אחד המחזות הכי משמחים ומספקים הורים באשר הם. בכלל, ילד שבע זה עניין נהדר מכל כך הרבה פנים.

לקחו ארבעה חודשים ארוכים עד שהגענו סוף סוף ל"טעימות" ועכשיו, כשאנחנו כבר בוגרי טעימות, הגיע הזמן להתחיל לאכול. אני לא דיאטנית. גם לא דיאטן (אומרים דיאטן? לא אומרים דיאטן, נכון?), אז אתם יכולים לחשוב על זה מה שאתם רוצים, אבל אני מאמין שתינוקות יכולים רק להרוויח מלהתחיל את החיים שלהם עם טעמים מורכבים יותר מ"בטטה" או "בננה".

מאחר ובחיים האישיים שלי, בישול הוא התחביב העיקרי, אני מכיל אותו גם על הילדים, בינתיים בהצלחה. הגדול כבר יודע לבוא בדרישות, אבל הקטנים, מה הם מבינים מה טוב להם? אז אני מכין להם בלי להתייעץ מראש ממיטב טעמי ישראל ומשתדל לזכור שזה שהם תינוקות, לא אומר שאין להם חוש טעם ושצריך לתת להם כל הזמן רק איזו חתיכת ירק מכובס ומעוך בלבד. אז הנה לפניכם מספר רעיונות שעשויים להפוך את החיים הקולינריים של התינוקות שלכם למעט מעניינים יותר.

רק בבקשה, קחו בחשבון את גיל התינוק ואת יכולות הלעיסה והבליעה שלו. אני לא יכול לעשות את זה במקומכם. אנא הפעילו שיקול דעת.

מחית בטטה, שום ושמן זית

מחית פשוטה, עם המון טעם.

מה צריך?

  • ראש שום.
  • בטטה בינונית.
  • 4 כפות שמן זית.
  • רבע כפית מלח.

מה עושים?

  1. מבשלים את הבטטה הקלופה יחד עם שיני השום הקלופות עד להתרככות.
  2. שופכים את מי הבישול עד שנותרים מים בגובה 1 ס"מ מתחת לגובה הירקות המבושלים.
  3. מוסיפים ארבע כפות שמן זית ורבע כפית מלח וטוחנים בבלנדר מוט.

מקלות שמרים וגזר

בצק רך המכיל ירק ומיועד לתינוקות האוכלים מוצקים. במידה ואתם נבהלים מצירוף המילים "בצק" ו"שמרים", אתם מוזמנים להחליף את הקמח ואת השמרים ב"קמח שמרים". אלוהים יודע למה שתרצו לעשות זאת, מאחר וזה אותו הדבר בדיוק, אבל אני לא מתערב לכם.

 שני גזרים אפויים מראש
שני גזרים אפויים מראש

מה צריך?

  • חצי קילו קמח.
  • כף וחצי שמרים יבשים.
  • כף סוכר חום.
  • 4 כפות שמן זית.
  • כוס מים חמימים.
  • 2 גזרים אפויים מראש ומרוסקים.

פשוט שופכים הכל לקערה ומערבבים
פשוט שופכים הכל לקערה ומערבבים

מה עושים?

  1. ממיסים את השמרים עם הסוכר במים החמימים.
  2. בינתיים, אל הקערה של המיקסר (או בסתם קערה, לבעלי שרירי הידיים מבינינו) שופכים את כל שאר החומרים.
  3. כשמתחילות בועות קטנות קטנות לעלות בכוס השמרים, נותנים עוד ערבובון ושופכים גם אותם לקערה, יחד עם המים והסוכר. לשים עד שמתקבל בצק גמיש ואחיד. נותנים לבצק לנוח ולתפוח למשך כשעה וחצי.
  4. אחרי כשעה וחצי מוציאים מהבצק את כל האוויר, מגלגלים לגליל ופורסים לפרוסות דקות. את הפרוסות מסדרים על תבנית אפיה כשרווחים של לפחות סנטימטר וחצי מפרידים בין פרוסה לפרוסה.
  5. אופים למשך 15-20 על חום של 210 מעלות.

ככה זה נראה בסוף
ככה זה נראה בסוף

מחית כרובית ונענע

הנענע ממש עושה את ההבדל במחית הזו. התינוקות שלי חיסלו אותה.

מה צריך?

  • ראש כרובית קטן.
  • 3 גבעולי נענע.
  • 4 כפות שמן זית.
  • רבע כפית מלח.

מה עושים?

  1. מנקים היטב את הכרובית ומבשלים להתרככות.
  2. כשהכרובית רכה, מכבים את האש, מרוקנים מהסיר את המים עד שנותר ס"מ אחד בלבד של נוזל בתחתית הסיר.
  3. מפרידים את עלי הנענע מהגבעול ומוסיפים לסיר, יחד עם שמן הזית והמלח.
  4. טוחנים הכל יחד באמצעות בלנדר מוט.

דייסת אורז בטעמי וניל ומי ורדים

אני לא אשקר לכם. אפשר לקנות דייסת אורז. אבל ההכנה בבית מבטיחה לכם מוצר טוב המעובד לפי יכולת הלעיסה והעיכול של העולל הפרטי שלכם. את דייסת האורז ניתן להגיש ברמות עיבוד שונות, החל מחלקה לגמרי ועד לרמת עיסת לעיסה של גרגירים דביקים. וכדי שלא תגידו שאני לא נותן מדמי כדי שגם לתינוקות שלכם יהיה טעים, צירפתי גם תמונה של כל השערות שנשרפו לי על היד במסגרת הצילומים למתכון הזה...

מה צריך?

  1. 1/3 כוס אורז.
  2. 2 כפות סוכר חום.
  3. כפית מי ורדים או וניל.
  4. מים רותחים.

מה עושים?

  1. הכנת הדייסה היא פשוטה למדי בסך הכל. את האורז הלא שטוף מבשלים בסיר עם כוס מים רותחים. הבישול מתבצע על אש גבוהה ודורש ערבוב תכוף.
  2. לאט לאט האורז "ישתה" את הנוזלים ויתחיל להתמוסס אל תוך הסיר. בכל פעם שהעיסה נעשית סמיכה, יש להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים.
  3. חוזרים על תהליך הוספת המים עד לשלב בו הגרגרים מתחילים להתפרק. כאן ניתן להחליט האם עוצרים או ממשיכים. במידה והילד גדול מספיק להתמודד עם בליעת הגרגירים, ניתן לעצור כאן. במידה ולא, המשיכו עד לרמת החלקות הנדרשת לכם. אם הייתם רוצים להגיע לדייסה חלקה לחלוטין, ניתן כבר בשלב זה פשוט לטחון את הדייסה באמצעות בלנדר מוט.
  4. ברגע שהגעתם לרמה הנדרשת לכם. הוסיפו את חומרי הטעם – הסוכר והוניל או מי הורדים וערבבו.

שתי נקודות לתשומת לבכם:

  • 1/3 כוס אורז זה המון. במונחי דייסה זה שווה ערך לסביבות חצי ליטר (!).
  • הפסיקו את הבישול דווקא כשהדייסה נראית לכם דלילה מדי. היא תתקשה מיד כשתתחיל להתקרר.

רסק תפוחים עם נענע ולימון

  • 3 תפוחים יהונתן טריים.
  • 2 גבעולי נענע.
  • מיץ מחצי לימון סחוט.

מה עושים?

  1. מקלפים וחותכים את התפוחים לחתיכות קטנות.
  2. מוסיפים את עלי הנענע והלימון וטוחנים הכל יחד. יוצא מדהים ורענן...

כולי תקווה שיהיה לתינוקות שלכם טעים ונעים. ותשתדלו לא לחסל להם הכל.

הי, ולפני שאני שוכח, רוצה להזכיר לכם בפעם האחרונה את האירוע המדהים של סופר דאד ביום חמישי הקרוב! אירוע סופר דאד נייט הוא אירוע חינמי, המיועד לאבות בלבד והוא יתקיים בקומת המשחקים של קניון הזהב בראשון. למי שביקר שם כבר ברור כמה שזה מגניב, מאחר וכל הקומה זרועה במשחקי וידאו ואטרקציות שונות. מלבד אלו, יהיו סדנאות והרצאות לתכנים הוריים, נערוך תחרות נהיגת עגלות נושאת פרסים, נגריל מנשא של ארגו, נשתה בירה פילזנר תודות ל"י.ד. משקאות" וקוקטיילים וננשנש נשנושים. פרט לכל אלו, נחלק לכל משתתף מתנות לאבא, לאמא ולילדים בבית וגם מטרנה מבשלים לנו איזו הפתעה מיוחדת. וכן. כל זה בחינם.

נשמע כיף? יהיה כיף! איך נרשמים, אתם שואלים? ממש כאן תמצאו קישור לעמוד האירוע בפייסבוק. אתם מוזמנים להיכנס, לעשות going ולהזמין את כל מי שבא לכם. נתראה שם!