סלט פתיתים קר

מרכיבים (4 מנות)

  • חצי חבילת פתיתים = 250 גרם, להכין על פי הוראות יצרן
  • 400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים
  • מספר עלי חסה, שטופים וקרועים ביד לחתיכות
  • 3-4 עגבניות בגודל בינוני, חצויות - לרוקן תוכנן עם כף/כף מיוחדת, כל חצי עגבניה לפרוס ל- 4-5 יחידות
  • 2 ביצים גדולות מבושלות לביצים קשות, קלופות. לחתוך כל ביצה לחצי וכל חצי ביצה לפרוס ל- 4-5 יחידות
  • 2-3 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • חופן זיתים שחורים או זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים
  • חופן עלי שמיר, קצוץ דק
  • מלח אטלנטי או מלח גס/דק לטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שן שום גדולה קלופה וחצויה
  • שמן זית
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • אופציונלי: רוטב פיקנטי, מתכון מצורף למטה
  • קערת הגשה גדולה

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן: בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את הפתיתים ומטגנים מעט בבחישה.
  2. מוסיפים 2 כוסות = 400 מ"ל מים רותחים, מלח ופלפל שחור.
  3. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על להבה קטנה במשך 6 דקות, בוחשים מדי פעם.
  4. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר לדקות אחדות.

סידור הסלט

  1. משפשפים קערת הגשה/צלחת גדולה בשן השום.
  2. בקערה עורמים את הפתיתים ומסדרים מעל את יתר המרכיבים: חתיכות חסה, עגבניות, ביצים, בצל ירוק, זיתים ושמיר.
  3. מתבלים במלח ובשמן זית. מערבבים בעדינות.
  4. ניתן לתבל במיץ לימון סחוט טרי, פלפל שחור גרוס ורוטב פיקנטי לטעם.

סלט פתיתים צבעוני וחם

סלט פתיתים חם (צילום: חני הראל)
סלט פתיתים חם (צילום: חני הראל)

מרכיבים (4 מנות)

  • חצי חבילת פתיתים = 250 גרם, להכין על פי הוראות יצרן
  • 400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים
  • 3 פלפלים גדולים = 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, 1 פלפל ירוק כהה
  • 1 אבוקדו בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • מיני דלעת ערמונים פרוסה לפרוסות בינוניות או חתיכת דלעת (150-200 גרם) קלופה, חתוכה לקוביות בגודל בינוני
  • חופן גדול ברוקולי – תפרחת בלבד, לחלוט/לבשל קצרות במים (שהירק יישאר פריך) לסנן, להפריד/לחתוך לפרחים קטנים
  • 1 בטטה בינונית, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי בינוני
  • חופן צלפים
  • חופן שמיר קצוץ דק
  • מלח אטלנטי או מלח גס/דק
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית
  • אופציונלי: רוטב פיקנטי, מתכון מצורף למטה
  • תבנית אפייה גדולה (של התנור) מרופדת בנייר אפייה- להבריש את הנייר במעט שמן זית
  • קערת הגשה גדולה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור אפייה לחום גבוה (200 מעלות).
  2. חוצים את שלושת הפלפלים לאורכם. מרחיקים גלעינים. מניחים את החצאים כשהצד החתוך כלפי מטה על נייר האפייה ומברישים במעט שמן זית.
  3. מסדרים בתבנית גם את פרוסות הבטטה ופרוסות/קוביות הדלעת. מברישים בשמן זית.
  4. מפזרים על הירקות מעט מלח אטלנטי.
  5. אופים בתנור החם 35-40 דקות עד שהירקות מתרככים.
  6. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן: בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את הפתיתים ומטגנים מעט בבחישה.
  7. מוסיפים 2 כוסות = 400 מ"ל מים רותחים, מלח ופלפל שחור.
  8. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על להבה קטנה במשך 6 דקות, בוחשים מדי פעם.
  9. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר לדקות אחדות.
  10. קולפים את הפלפלים מקליפתם הדקה, חותכים לרצועות דקות.
  11. את פרוסות הבטטה חותכים לחצאים או לרבעים. את פרוסות הדלעת הקטנה קולפים וחותכים גס.

סידור הסלט

  1. בקערה או צלחת גדולה עורמים את הפתיתים, מוסיפים את יתר המרכיבים: רצועות פלפלים, קוביות אבוקדו, בטטה, דלעת, פרחי ברוקולי וצלפים.
  2. מפזרים מעל שמיר קצוץ, מלח לפי הטעם ושמן זית ומערבבים.
  3. ניתן לתבל במיץ לימון סחוט טרי ורוטב פיקנטי לטעם.

רוטב פיקנטי

מרכיבים

  • 6 פלפלי צ'ילי אדומים טריים
  • חתיכת שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ לקצוץ גס– ככף
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 50 מ"ל מים
  • 2 כפיות מלח דק
  • 5 כפות סוכר לבן
  • 3-4 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. חוצים את פלפלי הצ'ילי (ניתן להסיר גלעינים, - לא חובה) חותכים כל פלפל ל- 4 חתיכות.
  2. שמים את הפלפלים במעבד מזון עם כל יתר החומרים.
  3. מעבדים עד קבלת רוטב חלק ואדום.
  4. מעבירים לצנצנת, שומרים במקרר.

חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר