חצי חבילת פתיתים = 250 גרם, להכין על פי הוראות יצרן
400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים
מספר עלי חסה, שטופים וקרועים ביד לחתיכות
3-4 עגבניות בגודל בינוני, חצויות - לרוקן תוכנן עם כף/כף מיוחדת, כל חצי עגבניה לפרוס ל- 4-5 יחידות
2 ביצים גדולות מבושלות לביצים קשות, קלופות. לחתוך כל ביצה לחצי וכל חצי ביצה לפרוס ל- 4-5 יחידות
2-3 בצלים ירוקים פרוסים דק
חופן זיתים שחורים או זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים
חופן עלי שמיר, קצוץ דק
מלח אטלנטי או מלח גס/דק לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
שן שום גדולה קלופה וחצויה
שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי
אופציונלי: רוטב פיקנטי, מתכון מצורף למטה
קערת הגשה גדולה
- מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן: בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את הפתיתים ומטגנים מעט בבחישה.
- מוסיפים 2 כוסות = 400 מ"ל מים רותחים, מלח ופלפל שחור.
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על להבה קטנה במשך 6 דקות, בוחשים מדי פעם.
- מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר לדקות אחדות.
משפשפים קערת הגשה/צלחת גדולה בשן השום.
בקערה עורמים את הפתיתים ומסדרים מעל את יתר המרכיבים: חתיכות חסה, עגבניות, ביצים, בצל ירוק, זיתים ושמיר.
מתבלים במלח ובשמן זית. מערבבים בעדינות.
ניתן לתבל במיץ לימון סחוט טרי, פלפל שחור גרוס ורוטב פיקנטי לטעם.
חצי חבילת פתיתים = 250 גרם, להכין על פי הוראות יצרן
400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים
3 פלפלים גדולים = 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, 1 פלפל ירוק כהה
1 אבוקדו בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
מיני דלעת ערמונים פרוסה לפרוסות בינוניות או חתיכת דלעת (150-200 גרם) קלופה, חתוכה לקוביות בגודל בינוני
חופן גדול ברוקולי – תפרחת בלבד, לחלוט/לבשל קצרות במים (שהירק יישאר פריך) לסנן, להפריד/לחתוך לפרחים קטנים
1 בטטה בינונית, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי בינוני
חופן צלפים
חופן שמיר קצוץ דק
מלח אטלנטי או מלח גס/דק
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
אופציונלי: רוטב פיקנטי, מתכון מצורף למטה
תבנית אפייה גדולה (של התנור) מרופדת בנייר אפייה- להבריש את הנייר במעט שמן זית
קערת הגשה גדולה
- מחממים תנור אפייה לחום גבוה (200 מעלות).
- חוצים את שלושת הפלפלים לאורכם. מרחיקים גלעינים. מניחים את החצאים כשהצד החתוך כלפי מטה על נייר האפייה ומברישים במעט שמן זית.
- מסדרים בתבנית גם את פרוסות הבטטה ופרוסות/קוביות הדלעת. מברישים בשמן זית.
- מפזרים על הירקות מעט מלח אטלנטי.
- אופים בתנור החם 35-40 דקות עד שהירקות מתרככים.
- מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן: בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את הפתיתים ומטגנים מעט בבחישה.
- מוסיפים 2 כוסות = 400 מ"ל מים רותחים, מלח ופלפל שחור.
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על להבה קטנה במשך 6 דקות, בוחשים מדי פעם.
- מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר לדקות אחדות.
- קולפים את הפלפלים מקליפתם הדקה, חותכים לרצועות דקות.
- את פרוסות הבטטה חותכים לחצאים או לרבעים. את פרוסות הדלעת הקטנה קולפים וחותכים גס.
בקערה או צלחת גדולה עורמים את הפתיתים, מוסיפים את יתר המרכיבים: רצועות פלפלים, קוביות אבוקדו, בטטה, דלעת, פרחי ברוקולי וצלפים.
מפזרים מעל שמיר קצוץ, מלח לפי הטעם ושמן זית ומערבבים.
ניתן לתבל במיץ לימון סחוט טרי ורוטב פיקנטי לטעם.
6 פלפלי צ'ילי אדומים טריים
חתיכת שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ לקצוץ גס– ככף
4 שיני שום קלופות וקצוצות
50 מ"ל מים
2 כפיות מלח דק
5 כפות סוכר לבן
3-4 כפות מיץ לימון
חוצים את פלפלי הצ'ילי (ניתן להסיר גלעינים, - לא חובה) חותכים כל פלפל ל- 4 חתיכות.
שמים את הפלפלים במעבד מזון עם כל יתר החומרים.
מעבדים עד קבלת רוטב חלק ואדום.
מעבירים לצנצנת, שומרים במקרר.
חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר