קארין וגלעד חשן, זוג צעיר מתל אביב, היו רגילים לחיים הטובים, שכללו בילויים במסעדות וברים, הוצאות רבות על ביגוד ועל מותרות אחרות. לשניים יש דירה בבעלותם, אותה הם משכירים ובמקביל הם חיים בשכירות בדירה אחרת. למרות שלא היו להם הוצאות על משכנתא או הלוואות, הם עדיין לא הצליחו להתנהל כלכלית בצורה נכונה. הם חלמו לרכוש לעצמם דירה באיזור טוב יותר ובעיקר – לצמצם הוצאות. זאת במיוחד מכיוון שקארין היתה לקראת לידה ושניהם הבינו שמבחינה כלכלית, הכל עומד להשתנות.

מתוך ההבנה הזו, הצטרף הזוג בשנה שעברה לפרויקט "משפחה בצמיחה", אשר נוצר במטרה להעניק למשפחות כלים לשינוי. לרגל השקת הסיבוב השני של הפרויקט, אליו יצטרפו בשבועות הקרובים משפחות חדשות, חזרנו אל משפחת חשן, כדי לבדוק איך השפיע עליהם הפרויקט. "בעקבות הייעוץ שיניתי את הרגלי הקנייה שלי", מספרת קארין.

המומחים והיועצים של הפרויקט הציעו למשפחת חשן להתחיל לחסוך, גם אם אין חובות או מינוס; לא להחזיק חשבונות שונים או מספר כרטיסי אשראי ולהתאים את מועדי חיוב כרטיסי האשראי למועד קבלת המשכורת. "אני מרכזת קניות בחנות אחת ולא קונה יותר בתווי קנייה", מפרטת קארין. "לפי הערכתי, צמצמנו את ההוצאות שלנו על קניות ב-25%. בנוסף, מכרנו רכב אחד מהשניים שהיו לנו כי הבנו שאין צורך בשני רכבים אם אתה גר במרכז תל אביב".

גם אתם יכולים!

משפחות רבות השואפות לעשות שינוי פיננסי אמיתי, לקנות נכון יותר בסופר, לשלוט על ההוצאות החודשיות, להתמודד נכון יותר עם נטל המשכנתא ולנהל נכון יותר את פריסות האשראי שלהן, מתקשות לעשות זאת בהיעדר כלים וידע מתאימים. פרויקט "משפחה בצמיחה", שזו שנתו השנייה, בא להעניק כלים לשינוי. ידיעות אחרונות, Ynet ו-xnet, בשיתוף מומחים ויועצים של בנק הפועלים, יסייעו למשפחות הפרויקט בהשגת צרכים פיננסיים, כגון רכישת דירה, משכנתא, חיסכון לפנסיה, חשבון סלולארי, מעון לילד, תחזוקת רכב ועוד.

מסקר שנערך בשנה שעברה, לקראת עליית פרויקט "משפחה בצמיחה 1", נמצא כי 36% מהישראלים מוציאים 20% מהמשכורת החודשית שלהם על משכנתא; 37% מוטרדים ממצבם הכלכלי; ל-16% יש מינוס קבוע בבנק ו-18% שקלו לרכוש דירה.

משפחת חשן: "שינינו את הרגלי הקניה" (צילום: יונתן בלום)
משפחת חשן: "שינינו את הרגלי הקניה" (צילום: יונתן בלום)

גלגל ההצלה שלנו

משפחת צוריאנו-קפלוביץ ממכמורת, הגיעה לפרויקט מתוך צורך אמיתי לדעת כיצד להתנהל כלכלית עם שני ילדים קטנים, בעוד שניהם מתפרנסים מעבודות מזדמנות של מוזיקה לאירועים, מה שיוצר מצב שבחודשי החורף כמעט ואין פרנסה.

דיאנה אהבה לאכול בחוץ ולקנות בגדים. אלו היו שתי ההוצאות העיקריות שלה בכל חודש. ישראל העיד על עצמו שהוא בזבזן. הם לא הצליחו לחסוך סכום הגיוני כל שנה, כיוון שההכנסות התבזבזו על כיסוי ההלוואות והמשכנתא.

מומחי הפרויקט הציעו למשפחה לנהל מעקב דקדקני אחר ההכנסות וההוצאות, כולל רישום מפורט; להפסיק לפרוס תשלומים באשראי; לתכנן חסכון לעתיד ולהפריד הפרדה מלאה בין ניהול חשבון הבית לניהול חשבון העסק. "במהלך הייעוץ בפרויקט", אמר ישראל. "העצה שקיבלנו לגבי ההתנהלות מול כרטיסי האשראי עזרה לנו מאוד. למדנו שחבל על כל הריבית ששילמנו בגלל דפוס התנהגות לא נכון שאימצנו במשך שנים. אם לסכם במשפט אחד, 'משפחה בצמיחה' היה ממש גלגל הצלה, שנתן לנו הרבה תקווה לייעל התנהלות לקויה".

להצליח ולצמוח

פרויקט "משפחה בצמיחה 2" מזמין אתכם, משפחות ומשקי בית, לקחת חלק בתהליך ולהיעזר במומחי בנק הפועלים, כדי לשפר את המצב ולהצליח לצמוח ולהתפתח כמשפחה למקום טוב יותר. גם השנה יעקוב הפרויקט אחר 5 משפחות אשר זקוקות לייעוץ בנוגע להתנהלות פיננסית נכונה. כתבי העיתון ומומחי בנק הפועלים ילוו את המשפחות בכל ההיבטים הפיננסיים של כלכלת המשפחה - ממשכנתא ועד קניות בסופר, ויעזרו למשפחות להגיע לצמיחה כלכלית. בנוסף, מנהל סניף יוקצה לכל משפחה וילווה אותה באופן צמוד, עד להישגים הרצויים, כמו למשל: קניית דירה, צמצום הוצאות, הפחתת המינוס ועוד.

"משפחה בצמיחה הינו פרויקט של בנק הפועלים" אומרת לילך אשר טופילינסקי, הממונה על החטיבה הקמעונאית בבנק הפועלים. "המאמין כי מתוקף תפקידו כבנק המוביל בישראל, עליו להעניק לציבור הישראלי את הידע שרכשנו בתחום כלכלת המשפחה, כדי לסייע ולהדריך בדרך אל החירות הפיננסית ואל השליטה בעולם הכלכלי המשפחתי והאישי. יועצי ומנהלי הבנק ברחבי הארץ, יעמדו לרשות המשפחות וילוו אותן בצמתי ההחלטות הפיננסיות בחיי היום-יום".

  • כל מה שנותר הוא להירשם ולעשות שינוי! לרישום לחצו כאן .