"זו דרך קלה יחסית כדי לעשות משהו, לגרום לשינוי חיובי", מסבירה מירב מיכאלי, אשר מעגלת בכרטיס האשראי לטובת מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. "מזה 17 שנה עומדת בראש קבוצה שמקדמת את פעילות מרכזי הסיוע ונאבקת למען האפשרות של כל אחת מאיתנו להיות אדונה לגופה".

  (צילום: דודו אזולאי)

"אני פעילה כבר שנים רבות בתחום של נפגעות ונפגעי תקיפה מינית. חשוב לדעת שזו הכתובת היחידה בארץ שמתמחה במתן סיוע במקרה של פגיעה מינית לכל נפגעת ונפגע. הסיוע כולל את כל השלבים, החל ממתן עזרה טלפונית, שמספק מידע חשוב גם למתקשרים אנונימיים 24 שעות ביממה ועד לליווי בהליך פלילי, הכולל גם את הצד המשפטי וגם את הצד הרגשי. לאורך כל השנה מפעילים מרכזי הסיוע קבוצות תמיכה והארגון עושה עבודת לובי וחקיקה והעלאת מודעות לנושא, שזה הדבר הכי חשוב, אחרת לא היינו מגיעות להרשאה של משה קצב.

"אני חושבת שהשינוי במדינה הוא לא דבר אחד שצריך לקרות", היא מתייחסת לגל המחאה החברתית. "שוויון מורכב מהרבה גורמים בכל הגזרות של החיים. הפעילות שלנו יחד עם מרכזי הסיוע , למשל, תורמת לשוויון בין נשים לגברים, אבל לא רק. היא תורמת לשיוויון בין אנשים בכלל. תקיפה מינית היא פשע של כוח ותמיד זה חזק על חלש יותר: גבר על אישה, הורה על ילד או ילדה, בעל כסף ומעמד על מי שאין לה או לו כסף ומעמד וכו'. שוויון צריך לשנות את כל האי-שוויונים. גם כלכלית, גם מבחינה מגדרית, עדתית וגם לאומית... אבל זה יקרה כשנהיה גדולים...

"חברות וחברים יקרות, אל תהססו, הצטרפו ועגלו לטובה. ובכל מקרה של פגיעה מינית, אל תהססו לצלצל 1202, לקבל עזרה ותמיכה ולהתקדם בחיים".

מירב מיכאלי, עיתונאית, שדרנית רדיו ומנחת טלוויזיה.

לפרטים נוספים היכנסו לעמוד הפרויקט: כל אגורה לטובה .