מאת: גלית לוי

מדוע החלטת לעגל לטובה?

סיפרו לי על הפרויקט וראיתי שבמאמץ קטן של כל אחד ואחת מאיתנו אפשר להגיע להישג גדול. העובדה שאני עשיתי את זה ברמה האישית לא תביא הרבה תועלת, אבל אם רבים יצטרפו אז אגורה לאגורה תצטרפנה להרבה מאוד.

  (צילום: ערן סלם)

לטובת מי אתה מעגל לטובה?

לטובת עמותת "אתגרים" שתכליתה לטפל באנשים עם מוגבלויות שונות: מוגבלויות פיזיות, מנטליות וחושיות, באמצעות ספורט אתגרי. העיסוק בספורט אתגרי מאפשר להם להשתלב טוב יותר בחברה על ידי העצמת הביטחון העצמי והאמונה ביכולותיהם. אני מכהן בהתנדבות כיו"ר העמותה כשלוש שנים ואני רואה בזה את הדבר המזערי שאדם יכול להמשיך ולעשות למען החברה. בסופו של דבר אנו חיים בחברה שמורכבת מהרבה פרטים שכל אחד מהם הוא יחיד ומיוחד ואנחנו צריכים להסתכל על הפרטים השונים על מנת לאפשר לכולם להיות חלק אינטגרלי מחברה שלמה שיש בה ערבות הדדית וסיוע של החזק יותר לחזק פחות. חברה שיש בה מתן הזדמנות שווה והכרה שכישורים ויכולות אינם רק בנראות הפיסית של הדברים. בנתינה יש הרבה קבלה והקבלה, במקרה שאני שותף בו, באתגרים, היא לראות חיוך של ילד עם מגבלה כזו או אחרת שמצליח להתמודד עם אתגר ומבין שאפשר להמשיך ולנצח ואין גבול ליכולת. וכל זה מפעם אחת שנותנים לו תנאים להוכיח אותה.

צדק חברתי: מה השינוי המרכזי שצריך לקרות במדינה?

לא הקיץ האחרון עורר בי את המחשבות על כך שחוסר הצדק החברתי במדינת ישראל היא אחת הבעיות שלנו. אנחנו צריכים לפעול כחברה על מנת לייצר הזדמנות שווה לאנשים שונים ולוודא שהעושר הלאומי מתחלק בצורה אחרת מאוזנת יותר, לא בהכרח שווה לכולם, כי מה לעשות? העולם יחסי ולא עולם מוחלט... אין ספק שאנחנו מחוייבים לעשות מעשה כי חוסנה ועוצמתה של החברה זה הבסיס האמיתי לביטחון הלאומי שלנו. רק חברה מאוחדת בערבות הדדית, שמכירה בזכות של כולם ובחובה של כולם לתרום ולהיתרם, תוכל לעמוד בפני אתגרים שמחייבים חברה חזקה על מנת להתמודד.

למה לדעתך חשוב שגם אחרים יעגלו לטובה?

אני משוכנע שהצטרפות למיזם עיגול לטובה איננה כרוכה במאמץ - לא כספי ולא מאמץ אחר, רישומי או טכני. אני חושב שהיכולת והרצון לתת צריכים להיות משותפים לכולנו. כל אחד על פי יכולתו: לאדם אחד אגורה היא הרבה ולאחרים זה מעט, אבל כל מי שיכול ומרגיש שאנחנו מחויבים כפרטים לסייע לפרטים אחרים, צריך לעשות את זה. הלוואי שנגיע ליום שבו לכל אחד יהיה מה שהוא זקוק לו מבלי להזדקק לעזרה מבחוץ. כרגע זה חלום ולא מציאות.

  • דן חלוץ שימש כרמטכ"ל ה־18 של צה"ל והיה הרמטכ"ל הראשון שהתחיל את שירותו בצה"ל כטייס בחיל האוויר.פיקד על הצבא במהלך תוכנית ההתנתקות ומלחמת לבנון השנייה. לאחר שפרש, עבר חלוץ לעסקים. בשנת 2010 התפקד ל"קדימה" והוציא לאור את ספרו האוטוביוגרפי "בגובה העיניים" (בהוצאת ידיעות אחרונות),