צילום אודי גורסוי

איזה כיף, גילית שאת בהריון. אני זוכרת שכשאני הייתי רווקה, הריון היה נראה לי כמו דבר כל כך יפה, פשוט וקל. קל? פשוט? יש כמה דברים ששכחו לספר לנו ואיכשהו את מגלה אותם רק אחרי שאת כבר בהריון. אז יש כמה דברים שצריך לדעת, החלטתי להרים את הכפפה ולהוציא אותם לאור לטובת אלו מכן שטרם הרו ומתכננות להרות בקרוב.

הורמונים: רובנו מכירות אותם מימי המחזור, כשאנחנו הופכות להיות עצבניות ורגישות מתמיד. קחי את ההורמונים הללו, תכפילי אותם בכמה עשרות או מאות והנה הפכת לאישה רגישה, אמוציונאלית והורמונאלית עם נטיה לצאת מפרופורציה. מי שבד"כ חוטף את רוב הריקושטים מהעניין אלו הגברים שלנו. מצד שני אנחנו סוחבות את התינוק 9 חודשים בבטן וסובלות הרבה יותר, אז שיסבלו בשקט.


נפיחות: נשים רבות חשות כבר בתחילת ההריון נפיחות רבה בכל הגוף. הגוף החטוב שהיה לנו מתמלא ומתעגל . פתאום מכנסי הג'ינס האהובים עליך לא נסגרים כבר בתחילת ההריון ורובנו מתקשות להסתגל למראה של בטן גדולה ולקראת סוף ההריון- בטן ענקית. החזה נפוח, גדוש וכואב והמחשבה על זה שמתישהו כל זה יצטרך לרדת אחרי הלידה איכשהו מכניסה לדיכאון.


צרבות: תופעה שכיחה בד"כ בתחילת ההריון ובמהלך השליש השלישי. את תגלי מהר מאוד שבערך כל דבר שאת אוכלת גורם לצרבת קשה ושורפת. הפתרון הכי אטרקטיבי שאני מצאתי הוא מציצת קוביות קרח.

בחילות: עוד תופעה שכמעט ולא מדלגת על אף אחת. משום מה מישהו החליט לקרוא לבחילות ההריון "בחילות בוקר" מאחר והן מתחילות בשעות הבוקר, עוד לפני שאת פותחת את העיניים. רק שכחו לציין את הפרט הקטן והלא חשוב שהן נמשכות גם לצהריים, לערב וללילה, ואת מסתובבת עם תחושה כבדה של חוסר תיאבון. לגרסה הקשה יותר של בחילות מצטרפות גם הקאות. לפעמים בתדירות של אחת לשבוע ויש כאלה שמקיאות גם מספר פעמים ביום. אנחנו מקוים בשבילך שהתופעה הזו תפסח עליך.


עד כמה שקשה לראות את זה, כשיש בחילות קשות, התיאבון יורד -- ואז יותר קל לא לעלות במשקל בצורה דרמטית לפחות בחודשי ההריון הראשונים.


בצקות: יום בהיר אחד את קמה ומגלה שבמקום כפות הרגליים החמודות שלך, התמקמו להן רגלי שרק נפוחות וגדולות. בצקות הן אחת מתופעות ההריון היותר מעצבנות שיש, במיוחד כשהן מתחילות בשלב מוקדם של ההריון. אין להמעיט בערכן מאחר ולעיתים הן עלולות להעיד על חשש לרעלת.


עייפות: התקופת של תחילת ההריונות אצלי היו התקופות הכי עייפות שהיו לי. לא מספיק שאת בקושי מצליחה לגרד את עצמך מהמיטה בבוקר, בשעות הצהריים את מרגישה שאת חייבת להניח את הראש איפשהו לשנת צהריים של כמה שעות ואם הצלחת לשרוד עד הערב, סביר להניח שלקראת 5-6 כבר תהפכי למצב זומבי ותחפשי את המיטה הקרובה להרדם בה. בשל העבודה המאומצת של הגוף לטובת תחזוקה של 2 מערכות חיים , במיוחד בשלבים הראשונים של ההריון יש עייפות נוראית ובלתי נשלטת.


תחושת כבדות: מכירה את התחושה הזו שאת אוכלת ארוחה טובה וטעימה ולא יכולה להפסיק ואז יש את השלב הזה של הביס אחד יותר מדי שיושב לך כבד בבטן? ככה מרגישים בהריון. נפח הדם גדל וכתוצאה מכך כל פעולה הופכת להיות יותר מסורבלת ודורשת יותר מאמץ מהגוף.

סימני מתיחה: זה קורה לחלק נכבד מהנשים ומדובר על תופעה גנטית. או שהתברכת בגנים טובים ותהיה לך בטן יפה וחלקה, או שנתברכת בגנים קצת פחות טובים ומה שלא תעשי ואיזה קרם שלא תמרחי, עדיין תהיה לך מפת דרכים על הבטן, במותניים או בירכיים. אל תדאגי, אחרי שנה שנתיים הסימנים מתבהרים מאוד ונהיים שקופים ואז... יש עוד הריון ..


תיאבון בלתי נשלט: לא סתם יש את המיתוס הזה שלאישה בהריון יש חשקים מוזרים. מדובר על חשק למזון מסוים שאי אפשר לשלוט בו וגם אי אפשר להרגע עד שלא אוכלים את הדבר הספציפי הזה שהגוף שלך החליט שהוא צריך. אפשר להתחרפן, לטפס על הקירות, אבל את חייבת לקבל אותו. כנ"ל לגבי תיאבון מוגבר ב10 בבוקר, אי אפשר לשלוט על התיאבון שלך בהריון. נקודה. גם אם תמנעי ותשמרי על תזונה נבונה, זה יתקוף אותך בשעות הקטנות של הלילה כשאת כבר עייפה ולא במצב לשלוט בחשקים שלך. כתוצאה מכך גם עולים במשקל, מאוד קשה לשמור על תזונה בריאה בהריון עם כל החשקים לג'אנק, פחמימות ודברים טעימים ומשמינים. מתישהו אחרי שנה התינוק מתחיל ללכת ואת מתחילה לרוץ אחריו ורוב הקילוגרמים העודפים שהעלית בהריון יורדים.


סקס: לסיום – תופעה די נדירה בהריון. בגלל שאת נפוחה וכבדה ועם בחילות והרבה הורמונים, לא תמיד יש חשק לסקס, במיוחד בשליש הראשון. במהלך השליש השני החשק חוזר בגדול, אבל אז כבר יש בטן די בולטת ובשליש השלישי צריך הרבה יצירתיות בשביל לקיים יחסי מין וכל האזור של האגן לחוץ ורגיש מהרגיל אז רובנו מעדיפות לוותר על התענוג.

אל תתבאסו על הרשימה הזו, עם כל הדברים שיש בה, עדיין אני מוכנה לעבור עוד הריון ואפילו שניים, כי התוצאה בסופו של דבר שווה את הכל.