היזמים שעומדים מאחורי החנות הזו שמו לעצמם מטרה שאפתנית: "להיות האיקאה של יד שנייה". הרעיון פשוט: חנויות לרהיטים חדשים יש בשפע. גם אתרים שבהם אפשר למצוא רהיטים ופריטים יד שנייה יש בשפע. אלא שלא לכל אחד מתאים להתרשם מתמונה אינטרנטית קטנה, ורבים נרתעים מכיתות הרגליים שנדרש כדי להבין איך נראית הספה או השולחן שבהם חשקו במציאות. את הנישה הזו מבקשת למלא "דנדש" – חנות גדולה בבני ברק (סמוך לקניון איילון), שמוכרת פריטים יד שנייה במחירים נמוכים, בשיטת שלם-וקח.

לא רק הרעיון פשוט – גם הביצוע: אולם התצוגה רחוק מלהיות מפואר, הוא גם לא מעוצב, אלא תכליתי לגמרי. פינות ישיבה, פינות אוכל, שידות, ארונות ועוד, כולם מוצגים זה לצד זה לצד זה. פריטים נכנסים ויוצאים מדי יום, אין פה "קולקציה", ואתר החנות מתעדכן תדיר ומציג תמונות עדכניות של המצאי. זה לא המקום לחפש בו "עיצוב", אבל סטודנט שיחפש שם ספה לדירתו השכורה בכמה מאות שקלים, ימצא כנראה את מבוקשו. כשביקרנו בחנות נמכרו שם שני פריטים: מיטה מודרנית בסגנון יפני, כולל מזרון ושתי שידות צד, ב-1,100 שקלים, ושולחן קפה מזכוכית ב-400 שקלים.

עוד מבט על אולם התצוגה
עוד מבט על אולם התצוגה

"דנדש" פעלה שנתיים בבנימינה בהצלחה, ולפני כמה שנים עברה למשכנה החדש במרכז. בעתיד – כך מקווים הבעלים (קבוצת "רוביקון" של אמיר ברמלי) – תהפוך לרשת, עם חנות בכל עיר גדולה בישראל. "הרעיון הזה – של 'מגה סטורס' של יד שנייה, שמוכרים גם עודפים וסטוקים בעקבות פשיטות רגל – קיים בארצות הברית, אוסטרליה ואירופה", אומר רועי הורוביץ, סמנכ"ל תפעול של הרשת. "אנחנו מאמינים שהוא יצליח גם בישראל".

הצוות של דנדש לא קונה פריטים בודדים ("עלויות הדלק והעבודה לא מצדיקות פריט בודד או שניים"), אלא עודפים, מלאים שיבואן או בעל חנות נתקע איתם, ותכולת דירות שלמות. גם זה רק לאחר שנציג החנות מגיע, מצלם את התכולה ומעריך את שוויה. אם שווי המוצרים עולה על עלות הפינוי, הם גם משלמים. אם לא – הם מציעים שירותי פינוי בחינם, ותו לא. הערך העיצובי אינו הקובע, אלא השימושיות ומצבם של הפריטים.

גם בשוק הפשפשים יש כאלה שמפנים דירות ומוכרים יד שנייה. מה ההבדל?

"אנחנו לא מתמקדים בעתיקות", מסביר הורוביץ. "עד היום, חנויות יד שנייה בארץ עסקו או בביגוד או בעתיקות. אנחנו מרכזים הכל – ספות בצורת ר', כסאות פלסטיק מודרניים, דברים יומיומיים. המחירים שלנו בהתאם. עתיקות משוחזרות או וינטג' זה דבר יקר מאוד היום. אנחנו עובדים במאסות, הרווח שלנו לא נעשה מפריט אחד. אנחנו קונים בזול ומוכרים בזול. בקרוב נתחיל גם לייבא מארצות הברית מכולות שלמות של מוצרים יד שנייה. התחלופה שם גבוהה – אנשים מחליפים לעיתים קרובות יותר ריהוט – ואיכות המוצרים גבוהה".

הורוביץ ולימור בדנר, המנהלת המסחרית של דנדש, מדגישים שהם משפצים את הפריטים הישנים, אבל עד גבול מסוים: "אנחנו לא משחזרים. אנחנו משפצים כדי להביא למצב של תקינות". גם זה נגזר משיטת התמחור שלהם.

האם זה משתלם?

"קנינו קונטיינר של גלריית עתיקות מאזור זכרון יעקב, שפשטה את הרגל", אומרת בדנר. "מכרנו את הכל תוך שבועיים וחצי, בחצי מהשווי המוערך, אחרי כיסוי העלויות שלנו. הקו המנחה שלנו: לא למכור שום מוצר ביותר מ-50% מהערך שלו כחדש. כמובן, זה לא מתייחס לעתיקות אבל גם שם לא נגיע לשווי המוערך אף פעם".

מי הקהל שלכם?

"מגוון. קהל סטודנטים צעיר של דירות שכורות, קהל דתי מבני ברק, גם גמלאים מגיעים, אספנים שמחפשים מציאות, וסקרנים".

איפה: רחוב ששת הימים 16, בני ברק (מול קניון איילון).

מתי: ימים א'-ה' 09:00-21:00, שישי 09:00-14:00 (פתוח גם בחול המועד פסח)

>> לאתר החנות לחצו כאן

עוד שופינג בערוץ העיצוב:

>> רשת רהיטי היוקרה ''פנטהאוז'' פתחה חנות זולה יותר

>> והמותג ''ראלף לורן הום'' נחת בישראל, עם מחירים כמו 116 אלף שקלים למיטה זוגית