בשבוע שעברנו פירטה כאן רונית כפיר מה צריך לקחת בחשבון כשמבקשים לשדרג דירת קבלן, ממה להיזהר ואיך לחשב עלויות – שעלולות להגיע בקלות לאלף שקלים למ"ר ואף יותר, כמעט כמו שיפוץ של דירת יד שנייה. השבוע אנחנו מביאים כאן את סיפורם של איתן ורינת מלכא, הורים לאלה בת הארבע, שעברו מדירה שכורה בגדרה לדירה חדשה בת חמישה חדרים, שקנו באחת השכונות הצעירות של רחובות.

בשונה ממה שעושים רבים, איתן ורינת לא השקיעו כסף רב בשדרוג הדירה שהציע הקבלן. לבד מהחלפת המטבח הסטנדרטי שנכלל במפרט – החלטה שעלתה להם 53 אלף שקלים – עשו שינויים קלים בדירה במו ידיהם, ובעיקר הכניסו אליה פריטים שבחרו (או יצרו) בתשומת לב. את דירת הקבלן החדשה הצליחו להפוך לאישית, ואת חיבתם לעיצוב מימשו בדלת אמותיהם: במקצועם רינת היא אשת היי-טק ואיתן הוא מנהל מפעל. רשות הדיבור לרינת:

"אני חובבת עיצוב ואספנית כפייתית של ריהוט ישן. איתן הוא ה"ביצועיסט" שבין שנינו: הכיף שלנו זה לקחת פריטים ישנים או זרוקים ולשפץ/לשנות, כשהרעיונות בדרך כלל שלי והביצוע בידי הזהב של איתן. את הבית שלנו אנחנו מגדירים 'כפרי- לייט'. הוא יוצא דופן בין הדירות בבניין שלנו, שבהן שולט הסגנון ההיי-טקי (בסקלת צבעים של לבן-אדום-אפור ושחור, למשל). פריטים ורעיונות לדירה נאספו על ידינו במשך יותר משנה, מאז שקנינו את הדירה על הנייר ועד שהיתה מוכנה. אני סחבתי אתי בקביעות קלסר רעיונות עם גזרי עיתונות, תמונות וכל דבר שנתן לי השראה ושאהבתי. זה מאוד עזר לי להבין איך אני רוצה שהדירה תראה.

חיסכון בעלויות השגנו באמצעות השינויים שעשינו בעצמנו, ללא בעלי מקצוע (שבירת קירות, עבודת גבס, הדבקת טפט, צביעה). למשל, עלות שבירת קיר במקלחת הילדים, כולל שינוי אינסטלציה, חיפוי קירות ועבודות גבס וצבע – היא כ-4,500 שקלים, אבל איתן וגיסי עשו זאת לבד.

מה עשינו

את קיר הכניסה לבית צבענו בחלקו התחתון בתכלת עדין, הספנו קרניז ושלט נקנה בגראז' סייל ביתי ברחובות.

בחרנו במטבח אחר לגמרי ממה שהקבלן הציע, שינינו לחלוטין את צורתו, הגדלנו אותו על חשבון המקום שיועד (לפי ההדמיות והתוכניות) לפינת אוכל, והוספנו דלפק בוצ'ר. 'קישטנו' אותו עם רדיו ישן ווילון קרושה שנקנו בחנות יד שנייה ושעון בצורת מחבת מבית הוריי. את הארון העליון עיצבתי והוספנו מאוחר יותר, ועליו הנחנו כלי אמייל (היום כבר יש יותר), שאת חלקם מצאנו, ואחרים קנינו בחנויות יד שנייה.

  (צילום: טל ניסים)

מעל פינת האוכל תלינו תריסים מקוריים מחדר הילדות של איתן בבית הוריו במושב, ששוייפו קלות ו"נוקו" מברזלים. על השולחן הנחנו לקישוט משקל ברזל ישן של אבא של איתן, שצבענו באדום. המנורה מעל פינת האוכל נקנתה בחנות יד שנייה בגדרה.

הספה בסלון נרכשה ברחוב הרצל (3,000 שקלים), ומעליה תלינו שלישיית תמונות מאיקאה. את הכרית הסגולה עם הפונפונים אני תפרתי. הכורסה היא במקור של סבא שלי, שעלה איתה לארץ. היא עברה פוליטורה וריפוד מחדש (300 שקלים). ההדום הפרחוני (1,500 שקלים) משמש כשולחן (צריך רק מגש..) והוא הפריט הכי שימושי בבית – לשים רגליים מול הטלוויזיה, כספה נוספת כשיש אורחים רבים וכטרמפולינה לילדה שכל כך אוהבת לקפוץ עליו.

המזנון – מעץ טבעי וללא גימור – נרכש ב"בחצר" במושב גיאה אחרי חיפושים רבים (4,000 שקלים). ליד הטלוויזיה תלינו אוסף צלחות שלי (מדי פעם אנחנו מחליפים צלחות לגיוון). את המנורות לסלון, בסגנון וינטג' עם זכוכיות מעוטרות, רכשנו ב"שנדליריה" (תאורה כללית כולל ספוטים – 6,500 שקלים). בשירותי האורחים ארון שעיצבתי ותמונת קרושה שנרכשה בחנות יד שנייה.

  (צילום: טל ניסים)

לחדר השינה נתנו אופי בעזרת טפט פרחוני של חברת "פיפ" (700 שקלים), שהדבקנו בעצמנו. בחדר של הילדה ציור של קרמיט סגול שאני ציירתי, מעל שידה שמצאנו ברחוב ועליה פיל מעיסת נייר, שקנינו בגלריה שמציגה עבודות של פגועי נפש.

עלויות גדולות נוספות היו 25,000 שקלים למיזוג הדירה, שלא היה קיים במפרט המקורי, ו34,000 שקלים לעבודות הנגרות בשירותי האורחים, מקלחת הילדים, ארון בגדים, ותוספת למטבח.

אנחנו מאוד אוהבים את הבית שלנו - בעינינו הוא חם, נעים ומיוחד, בזכות החפצים השונים שאספנו עם השנים, חלקם כאלה שיש להם ערך סנטימנטלי עבורנו".

עוד במדור ''עיצבנו בעצמנו'':

>> מקסים ומעיין עיצבו את דירתם השכורה עם קצת אומץ ו-15 אלף שקלים

>> וכל מה שצריך לדעת על שדרוג דירות קבלן. המדריך של רונית כפיר

דירתם של מקסים ומעיין (צילום: טל ניסים)
דירתם של מקסים ומעיין (צילום: טל ניסים)

>> גם אתם עיצבתם בעצמכם וחושבים שהתוצאה שווה שיתוף?

שלחו לנו תמונות והסבר קצר לכאן.

>> ולמשמיצים את רחובות: יש בה כנראה גם הרבה דברים טובים