אינסטגרם עכשיו גם ברשת

החבר'ה באינסטגרם הודיעו, סוף סוף, על ההשקה המיוחלת של הפורטל שלהם. בחברה התחייבו שבמהלך השבוע יקבלו כל אנשי אינסטגרם את הפרופילים שלהם, וכל שצריך לעשות כדי לראות את הפרופיל האישי הוא לכתוב אותו כך, באותו פורמט שבו כתבתי את שלי, למשל:http://instagram.com/superavi. בנוגע לשאלה אם נוכל להעלות תמונות דרך המחשב לאינסטגרם, התשובה היא שכרגע לא. בבלוג של אינסטגרם הבהירו בפירוש שהפורטל יעזור לאנשים להיחשף ולהגיב לתמונות של חבריהם, ושהאפליקציה מבוססת לפי שעה על תמונות סלולר בלבד.

העלאה של תמונה מהמחשב היא קצת יותר מסובכת בשבילם, מבחינת אלגוריתם: צריך לבדוק גודל ומשקל, צריך לחתוך את התמונה לריבוע, צריך אפקטים שאפשריים לביצוע דרך הרשת (לא דבר פשוט). אז קצת סבלנות וגם זה יקרה, אני בטוח.

דוגמה לפרופיל ברשת

דוגמה לפרופיל ברשת

עוד בתחילת דרכה כאפליקצית IOS, אינסטגרם הייתה הברקה. אם תשאלו אותי, מה שהפך דווקא את אינסטגרם להצלחה - במקום שאחרים נכשלו בו - היה העקשנות והפיתוח הבלתי פוסק של האפליקציה. כבר כאפליקציית בסיס היא הגיעה עם הרבה פיצ'רים שלא היו לאפליקציות האחרות: שיתוף פעולה עם רשתות חברתיות, מנועי חיפוש, פילטרים משתנים ופשוטים, והכי חשוב - פיד חברתי משלה. חברות מתחרות לא השקיעו את אותו זמן בפיתוח סביבות, והעדיפו להתמקד באפקטים מגניבים, מה שגרם לכך שאנשים צילמו באפליקציה אחרת והעלו בסופו של דבר באינסטגרם (ולבסוף גם העלו תמונות מהמחשב לאייפון, כדי להעלות אותן משם לאינסטגרם, ובכך עקפו את הבעיה שלא היה לאפליקציה פורטל). כעבור זמן רב הגיע אינסטגרם לשאר מכשירי הסלולר וכבש גם אותם, מספיק מהר ומספיק מוקדם כדי להפוך לוואטסאפ הבא, שמצליח מסיבה חשובה אחרת: שילוב בין כל הפלטפורמות הסלולריות.

דוגמה לפרופיל אינסטגרם

דוגמה לפרופיל אינסטגרם

הצוות הקטן של אינסטגרם (14 אנשים בלבד) מצליח במהלך הנוכחי להחטיף אגרוף לשירותים אחרים, כגון Webstagram, Instagrid, ששאבו תמונות מה-API שלהם כדי ליצור פרופילים ברשת. ועדיין, אי-אפשר לראות ברשת את הפיד שלך עצמך, אלא אם אתה משתמש באתרים כמו followgram. מצד שני, נוצר כוח חדש בהצצה לפרופילים של משתמשים אחרים בלי כל צורך ב-Log in (כמובן שתגובות תלויות ב-Log In עם שם המשתמש והסיסמה, אבל מאז שיתוף הפעולה עם פייסבוק, זה קל יותר).

זה שיר שחברי MASSS DUBSTEP הוציאו על נשות האינסטגרם

התהייה האחרונה בהקשר הזה נוגעת להקשר רחב יותר. המעבר של אינסטגרם לרשת מסמל, לפחות מבחינתי, את האיחוד שמתרחש אט-אט בין עולמות הטכנולוגיה. אולי אני לוקח את זה רחוק, אבל אני כבר מצפה ליום שבו לא יהיו יותר טלוויזיה, טלפון נייד ומחשב. אני מצפה למשהו האחד שמאחד ביניהם, וכל כמה שהאייפד מרגיש מבחינתי מיותר, הוא המכשיר היחיד שמתחיל לנוע לקראת היום הזה. מדוע אין אפשרות להכניס את הסים הסלולרי למחשבים? מדוע אני לא יכול לדבר בוואטסאפ דרך המחשב, כדי שיהיה לי נוח יותר לנהל שיחות ארוכות אם אני בבית? למה, לעזאזל, שר התקשורת לא מצליח לשבור כבר את "הוט" ו"יס" ולהכניס סטרימרים כמו Apple, TV, Tivo וכדומה, שיתנו לנו יותר סרטים וסדרות בפחות כסף - ובלי פרסומות? ולמה כשאני בחו"ל אני לא יכול לראות במחשב את רוב הערוצים בטלוויזיה הישראלית? על כל שאלה כזו אפשר לנהל ויכוח נפרד, אבל המשותף לכולן הוא שאיחוד הפלטפורמות יתרום לצרכן ויזיק להרבה יצרנים. אחרי הכל, גם ייצור של 100 אלף מתאמים לטלפונים סלולריים מספק עבודה לכמה אנשים. ועדיין, חבל לי שצריך להתעקש על המכשולים והמוקשים האלה רק כדי לתת לאנשים מסוימים עבודה. קצת יותר פוקוס, והאנושות תצליח להזיז את עצמה לשלב הבא. בינתיים נסתפק בשלב החדש של אינסטגרם.