השילוב של עוף וקפה אולי נשמע קצת מופרך, אבל הקפה מעניק לחזה העוף עסיסיות משגעת וטעם נפלא.

חומרים (4 מנות, 259 קלוריות למנה)

  • 500 גרם חזה עוף, ללא עצמות ומפורק לשניצלים
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 כפות סויה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כוס קפה (שחור בלי הגרגרים או קפה שבושל במקינטה)
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות (110 גרם)
  • 1 כפית גרגירי צ'ילי יבש

ההכנה

1. מכניסים לסיר את כל רכיבי הרוטב, מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לעוד רבע שעה. יש להקפיד לערבב כל כמה דקות, על מנת שהרוטב לא יידבק לתחתית הסיר.

2. מורידים את הסיר מהאש, ונותנים לרוטב להתקרר במשך כעשרים דקות.

3. מכניסים את חתיכות החזה אל הרוטב הפושר, ונותנים לו להיספג כחצי שעה.

4. מניחים את הסיר עם העוף והרוטב על אש בינונית, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומשאירים לבישול וצמצום הרוטב לעוד כחצי שעה.

5. מומלץ להגיש על מצע קינואה או אורז מלא.