בביתה היפה של אביגיל הלפרן, הבעלים של החנות "תמרינדי", משקף שולחן הסדר את דרך חייה של בעלת הבית, שמאמינה בשילובים של חדש וישן, מודרני ועתיק, קר וחם. כך גם הבית: רצפת בטון מוחלק בגוון צהבהב, ספות בלבן בוהק, מטבח מודרני נקי-קווים ופריטי סטיילינג שנראים כאילו יצאו ממאה אחרת, בעלי ניחוח פרובנסלי רומנטי. להלפרן עין טובה לפרטים ויכולת נדירה לשלב בין סגנונות.

בשולחן שהכינה עבור Xnet הקפידה על כמה קווים מנחים: פשטות ועמידה בתקציב נמוך, שילובים לא שגרתיים ושימוש במה שיש בבית. המפתח להצלחה - כך היא מאמינה - הוא ליהנות, לראות מה מוצאים בסיבוב הקניות שעורכים ולשלב בינו לבין מה שכבר יש, בלי להשתגע לכבוד החג. ומסר אחרון: "חשוב לשמור על ניקיון העיצוב. לא משנה באיזה סגנון בוחרים, העיקר לא להעמיס יותר מדי דברים".

  (צילום: שירן כרמל)

הלפרן התחילה במצע של מפה לבנה פשוטה, מהסוג שיש כמעט בכל בית. "מפה לבנה תמיד נותנת הרגשה של חג ומפרידה בין קודש לחול", היא אומרת.

בחנות לכלים חד-פעמיים רכשה גליל נייר-בד בצבע שחור (מאה שקלים לגליל של מאה מטרים. אפשר לקנות גליל קטן יותר), ממנו חתכה שלושה ראנרים רוחביים. "הראנרים יוצרים סדר בשולחן, סועד מול סועד. זה מכניס עניין ותוחם את השולחן". במקום נייר-בד אפשר גם להניח שלוש רצועות בד, שקונים בחנות בדים.

פלייסמט מתחת לצלחות הוא אלמנט שמשדרג כל שולחן, אלא שברוב הבתים אין מספיק פלייסמטים לשולחן גדול, מרובה אורחים. הלפרן מצאה פתרון מבריק: היא קנתה חבילת תחתיות עגולות מנייר דמוי תחרה, שנועדו לצלחת עוגה (18 שקלים ל-200 תחתיות), והניחה אחת כבסיס לכל צלחת.

צלחות המנה העיקרית שבהן בחרה הן לבנות ועגולות, מהסוג שיש בבתים רבים. מי שלא מחזיק כמות מספקת של צלחות, יכול להיעזר בטיפ של הלפרן ולהשלים למספר האורחים המדויק בחנות מקצועית, שמוכרת ציוד למסעדות. ב"מיסטרל" (שלבים 3, תל אביב), למשל, צלחת קלאסית לבנה עולה 23 שקלים.

על הצלחת הלבנה הניחה הלפרן צלחות צבעוניות, במטרה להקפיץ את הצבעוניות הרגועה של השולחן. הפעם בחרה בצלחות קרמיקה ירוקות, שצורתן מזכירה עלה בננה: "שחור-לבן היא בחירה יפה אך רשמית. כאשר מוספים צבע מקבלים חום ועניין".

על הצלחת הצבעונית הונח סכו"ם וינטג'י שנקנה מזמן בשוק הפשפשים, אבל כמעט כל סכו"ם שיש בבית יעבוד. במקום חבק קלאסי, נעטף הסכו"ם על בתחתיות לכוסות מנייר, ונקשר בחוט שפגט (רפיה), שאפשר להשיג בכל חנות לחומרי בניין.

לכל סועד שתי כוסות - כוס עגולה על רגל למים, וכוס גבוהה על רגל ליין. הלפרן מסבירה שהחומר – זכוכית שקופה – מהווה מכנה משותף ומאפשר לעשות שימוש בכל כוסות הזכוכית שקיימות במלאי הבית.מפיות בגוני שחור-לבן הוכנסו לכוסות היין הגבוהות, ליצירת קישוט ועניין.

למרכז השולחן בחרה הלפרן בזר פרחי הורטנזיה בגוני ירוק ולבן, שהונחו בכד עגול ונמוך בצבעי השולחן: "אני נגד סידורי פרחים גבוהים, שמסתירים את הסועדים".

במקום צלחת הפסח המסורתית הניחה על השולחן צלחות קטנות, מלבניות ושטוחות, שמזכירות צלחות סושי. האיורים הצבעוניים שעליהן מוסיפים שמחה וקלילות.

  (צילום: שירן כרמל)

הלפרן לא מאמינה בעודף קישוטיות של השולחן: "אני משאירה מקום לאוכל ולכלי ההגשה". נרות הם פתרון טוב לטעמה: משני צדי כד הפרחים הציבה נרות לבנים בצורת עמודים רומיים, ועל השולחן פוזרו נרות בכוסות שחורות עם תבליט זהב. מגש ועליו כוסות תה מרוקאיות משלים את עושר הפריטים ותורם לצבעוניות העדינה של המכלול.

  (צילום: שירן כרמל)

אז מה היה לנו כאן?

  • מפה לבנה פשוטה שיש בכל בית.
  • גליל נייר-בד בצבע שחור (מאה שקלים לגליל של מאה מטרים. אפשר לקנות גליל קטן יותר), שנחתך לראנר רוחבי.
  • פלייסמטים עגולים מנייר דמוי תחרה, שנועדו במקור לצלחת עוגה (18 שקלים ל-200 יחידות).
  • צלחות עגולות לבנות, שיש כמעט בכל בית ובכל חנות.
  • צלחות קרמיקה ירוקה, 65 שקלים לאחת, תמרינדי, אוסישקין 60, רמת השרון.
  • סכו"ם כסוף שיש בבית, רצוי בסגנון מעט מיושן.
  • תחתיות חד-פעמיות לכוסות, שבהן נעטף הסכו"ם ונקשר בחוט רפיה, שאפשר להשיג בכל חנות לחומרי בניין.
  • כוסות זכוכית למים וליין.
  • מפיות נייר בגוני שחור-לבן.
  • זר פרחי הורטנזיה באגרטל עגול ונמוך בשחור-לבן, 79 שקלים, תמרינדי.
  • צלחות מלבניות עם ציורים מעשה ידי אמן, 220 שקלים לצלחת, תמרינדי.
  • נרות לבנים גבוהים ונרות נמוכים בכוס שחורה עם תבליט זהב.

עוד רעיונות וטיפים לשולחנות חג:

>> שולחן הפלאות של מעצבת חדרי הילדים שרית שני חי:

לכתבה המלאה לחצו על הקישור למעלה (צילום: שירן כרמל)
לכתבה המלאה לחצו על הקישור למעלה (צילום: שירן כרמל)

>> שולחן החג המשוחרר והנינוח של דפנה קסטיאל:

לכתבה המלאה לחצו על הקישור למעלה (צילום: שירן כרמל)
לכתבה המלאה לחצו על הקישור למעלה (צילום: שירן כרמל)

>> והטיפים האלגנטיים של רז'ין גנזי:

לכתבה המלאה לחצו על הקישור למעלה (צילום: ניקיטה פבלוב)
לכתבה המלאה לחצו על הקישור למעלה (צילום: ניקיטה פבלוב)

>> לאתר של הצלמת שירן כרמל לחצו כאן.