בשעון היד של ג'יימס בונד, הסוכן החשאי בשירות הוד מלכותה, היו לא מעט הפתעות שקידמו את העלילה והצילו את הגיבור: קרן לייזר רבת עוצמה, חיצים המשחררים כבלים לטיפוס ומצלמת ריגול זעירה. אבל בחיים האמיתיים, כשלכולם יש סלולרי המורה את השעה, שעונים הפכו לאביזרים נדירים, נכחדים כמעט.

ועדיין, שעון יד אינו רק אביזר פונקציונלי - הוא מוצר עם אמירה, שמבטא את הטעם שלנו באופנה ובעיצוב וכמובן - מעיד על מעמדנו החברתי והכלכלי. שעון הוא סמל סטטוס שאנשי עסקים, פוליטיקאים ומנהיגים מתהדרים בו, ולכן יצרניות דוגמת ברייטלינג, רולקס ואומגה מגייסות מעצבי על מוכרים כמו פיליפ סטארק, אלסנדרו מנדיני, קארים ראשיד, רוס לאבגרוב ואחרים, שיעצבו עבורן שעונים אופנתיים עם סגנון מובהק.

חברת "ראדו" (Rado), יצרנית השעונים השוויצרית הוותיקה, פנתה למעצב הבריטיג'ספר מוריסון, כדי שיעצב עבורה סדרת שעוני יד. התוצאה היא r5.5, שעשויים בהזרקת קרמיקה, טכניקה ש"ראדו" אימצה כחלוצה בתעשיית השעונים, באמצע שנות השמונים.

החומר המתקבל חזק, עמיד וניתן לעצבו בכל צורה ומרקם, וכאן ניכרת טביעת ידו הייחודית של מוריסון: השעונים בנויים באופן מינימליסטי ממסגרת מרובעת בעלת קצוות מעוגלים, המחוברת אל רצועת חוליות. המראה הנקי והקלאסי מושג גם בזכות מיעוט הפרטים המעטרים את לוח השעון - תאריך, כרונוגרף (למדידת עשיריות השנייה) ושעון עצר. הדגמים זמינים בגודל אחיד, בשחור מאט או מבריק ובדגם נשי לבן, המשלב לוח וחוגת זהב עם שמונה יהלומים זעירים.

הקולקציה המעוצבת, שהוגבלה עד כה להפצה רק באירופה, הגיעה לאחרונה לארץ, והיא נמכרת ברשת פלאנט במחירים של 16,077-19,927 שקלים, כיאה לסמל סטטוס.