בא לכם לקרר את הבית כשאתם עדיין חמים ודוהרים בכבישים בחזרה מהעבודה? לפתוח את הדלת לדירה כבר מהחנייה? או אולי תרצו לשדר מוזיקה מהסלון היישר אל חדר השינה, בלחיצה אחת על כפתור? ובכן, כאן במנילה - כל זה יהיה אפשרי בקרוב, עם אפליקציית אייפון כמוב! ובשילוב מערכת אינטרנט מתוחכמת, שתוחדר עמוק לשלד הבניין ותעניק לדיירים יכולות מעקב ובקרה חסרות תקדים, "לחדור" בווירטואליות לדירה, לשלוט ולהגיב במהירות לכל אירוע פתאומי, בדיוק כמו שרואים בסרטי מדע בדיוני.

חברת הנדל"ן "גרינפילד" בונה בימים אלה את "טווין אוקס", גורד השחקים הדיגיטלי הראשון באיים הפיליפינים. הבניין בן 43 הקומות יהיה המרכיב הראשון בשכונה עתידנית ומהירה ביותר, "השכונה החכמה והמחוברת הראשונה במדינה", כך טוען מנכ"ל החברה, ג’פרי קמפוס. היא תהיה בנוייה כולה על תשתיות טכנולוגיות מתקדמות של חברת "סיסקו" ולפי תוכנית מיתאר ידידותית לסביבה עם בניינים מודרניים למסחר ומגורים, כאשר 40% מהשטחים מיועדים להיות ירוקים ומשופעים בעצים. "השכונה הזו תוכיח כיצד הטבע והמדע יכולים ליצור יד ביד שכונה עתידנית ולשפר את איכות החיים של הדיירים", מוסיף המנכ"ל.

כך תיראה השכונה הדיגיטלית הראשונה של מנילה. באדיבות חברת גרינפילד

הלאונג': סיבים אופטיים מתחת לכל מרצפת. באדיבות חברת גרינפילד

אפילו בחדר הכושר? באדיבות חברת גרינפילד

בית הקפה הדיגיטלי במגדלי "טווין אוקס". באדיבות חברת גרינפילד

לצורך הגשמת הפרויקט הקהילתי-עתידני כאמור, התקשרה "גרינפילד" הפיליפינית עם קונצרן התקשורת "סיסקו". יחד הם משלבים טכנולוגיות אינטרנט מתקדמות עם בנייה ירוקה ומקימים "בניינים חכמים", לדבריהם.

הם מכנים אותו "הפרויקט הראשון מדגם סמארט נדל"ן מחובר+ של סיסקו", או באנגלית צחה Cisco Smart+ Connected Real Estate”". זהו צעד נוסף של הענקית סיסקו ביוזמה הגלובלית שלה:"קהילות חכמות ומחוברות" (Cisco’s Smart+ Connected Communities). מדובר ביוזמה שאפתנית השמה דגש על הכנסת רשתות תקשורת מתוחכמות לתוך מערכות הניהול של ערים מרכזיות.

נשמע מרתק, ואכן על פי התכנונים המוצגים בפניי גורד השחקים הדיגיטלי יכלול תשתית מרשימה של פרוטוקולי אינטרנט Future-Ready עם שרתים מובנים, פסים רחבים, יישומי וידיאו עשירים ועוד.

הבניין כולו ירופד בסיבים אופטיים חדישים וטכנולוגיות אלחוט מורכבות מבית "סיסקו", שיאפשרו לכל דייר להפעיל את כל אביזריו הדיגיטליים באמצעות הטלפון הנייד, כבר מבחוץ, אפילו אם הוא יושב במשרד, מחוץ לעיר או מטייל בחו"ל. השליטה תמיד תהיה אצלו, או אצל מי שמחזיק בטלפון שלו. הוא יוכל להפתיע את הגנב בעת הפריצה, אבל גם יצטרך להיזהר שהגנב לא יפתיע אותו, למרות שהחברה מבטיחה אמצעי זהירות ואבטחה קפדניים ביותר.

רוצים לראות איך פותחים את הדלת עם האייפד? הקליקו וצפו בהדגמה על ידי סוכן המכירות של גרינפילד.

מערכות האינטרנט המתוחכמות יוחדרו עמוק לתוך שלד הבניין ויעניקו לדיירים יכולות מעקב ובקרה חסרות תקדים, "להיכנס" בוירטואליות לדירה, לשלוט ולהגיב במהירות לכל אירוע פתאומי, בדיוק כמו שרואים בסרטי מדע בדיוני.

כל דירה תגיע עם טלפון מיוחד עם צג קטן המבוסס על חיבור אינטרנט מהיר כמובן, עם שליטה ובקרה דיגיטלית על החיים. באמצעות המערכת החכמה יוכל הדייר להשיג מידע על מוצרים וקניות בשכונה למטה, לברר על חנייה פנוייה לחברים הקופצים לביקור ועוד כהנה וכהנה.

ניתן יהיה לתפעל את מערכת ה"בית החכם האקטיבי" מכל פינה בדירה ואפילו לשנות את מצב הרוח של האישה. עם חיישני אור רגישים שיותקנו בחלונות ועם מערכת תריסים דיגיטלית בילט-אין, אפשר יהיה לווסת את כמות השמש החודרת לחדר, את הטמפרטורה בדירה וכך לשלוט באווירה הרצוייה.

אין ספק, נשמע מגניב ביותר, אבל מחירי הדירות הדיגיטליות עדיין גבוה יחסית לממוצע באיים הפיליפינים. מחירה של דירת סטודיו בת 35 מ"ר בלבד יעמוד על 90,000$ ודירת שני חדרים דיגיטליים בגודל 80 מ"ר תעלה 230,000 דולר.

האם הסיבים האופטיים והפרוטוקולים המתקדמים שווים את הכסף? אני לא בטוח, אבל מה שכן - העולם הדיגיטלי משתלט לנו על החיים באותה מהירות שהאור חודר לחדר.